Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Írország

Oldalunkat ajánljuk mindazoknak, akik Írországot, Dublin városát és környékét, vagy a mesés földrész bármely pontját szeretnék felfedezni.
Egyéni utazók részére javasoljuk jegyeinket vagy programjainkat, akár egy napos kirándulást a fővárosból indulva. 

Segítünk itthonról megszervezni utazását, hogy a városok és tájak felfedezése alatt semmire se legyen gondja.
Gongolunk arra is aki szereti a csoportos utazást idegenvezetővel, neki a szervezett programjainkat kínáljuk.

 

Egyéni Városlátogató Programok

 

Dublin emberléptékű város, úgyhogy legjobb közlekedési eszköz a két láb. Azonban ha mégis járművet választanánk, úgy a busz a legolcsóbb. A taxiért egy átlagos út alatt 20 eurot kell fizetni, ugyanennyibe kerül az éjszakai busz is, azonban a nap közbeni járat ennek mintegy negyede. Furcsa lehet először a jobb oldali közlekedés, de hamar meg lehet szokni.

A látnivalók nagy része a folyótól délre található.
Csodás épületeket találunk a városban:

  • A Trinity College az egyik legfontosabb érdekesség, I. Erzsébet királynő építtette 1592-ben.
  • a XI. századi Szt. Patrik Katedrális ;
  • a Vár - inkább palota, mint erőd - 1204-ben épült.
  • A Nemzeti Múzeum a bronzkortól napjainkig tartogat számunkra érdekességeket.
  • A Nemzeti Galéria, ahol különlegesen szép műveket tekinthetünk meg. Az építészet, a festészet, a történelem iránt érdeklődők nagyon jól fogják érezni itt magukat.
  • A város sétálóutcája a Grafton Street, melynek mindkét oldalán üzletek sorakoznak. A Grafton Street és a St. Stephen Green sarkán található a Stephensgreen áruház, mely a város legnagyobb bevásárlóközpontja. Az üzletek este 6-ig tartanak nyitva.

 

Az ír konyha fontos alapanyaga a hús, különösen a marha, a bárány és a sertéskaraj. Isteni a tradicionális ír kenyér. Vannak hagyományos ételek, amelyekben bacon szalonna és káposzta van. Híres termékük a fekete arany, a Guinness, valamint válogathatunk rengeteg féle világos sör közül is, ha azt jobban szeretjük. Az egymillió lakosú fővárosban nem kevesebb, mint 900 pub működik, úgyhogy arra a kérdésre, hogy hova menjünk sörözni, számos választ kapunk. A Temple Bar-ban található a pubok Kánaánja, az egy négyzetméterre eső kocsmák száma a világon itt a legmagasabb. A Temple Bar leghíresebb pubjai a Gogarty's, a Fit's Simons és maga a (THE) Temple Bar, ahonnan a U2 világszintű elismertséget harcolt ki magának.
Ha Dublinban járunk, feltétlenül el kell mennünk a Taylor's-ba vagy a Johnny Fox's-ba. Kiváló éttermek, ír zené vel és táncos műsorral. Ha már megkostoltuk a helyi pub ban utánna érdemes megnézni a Guinness vagy a Jameson Whiskey múzeumokat is.

 

1 napos Kirándulások

További ajánlataink

Írországi Szervezett Programok

További ajánlataink

Belépőjegyek - Szolgáltatások

További ajánlataink

 

Utazhatunk északra, délre, mindenütt kis parti települések váltakoznak kertes villákkal, kastélyokkal, kikötőkkel. A fű olyan zöld, mint sehol máshol, a tavak szinte tükörként verik vissza arcképünket, a hegyek között a tiszta levegő és a csönd szinte utánozhatatlan. A városok fekvése is gyönyörű, ráadásul Dublinból a Wicklow-hegységl és a tengerpart is könnyen megközelíthető. 

Választhat helyiek által szervezett egy vagy több napos buszos túrákból, de kalandvágyóknak vagy az országot felfedezni akaróknak egyéni fly and drive (repülj és vezess) programokat kínálunk.

 

Írországi Fly & Drive túrák

További ajánlataink