Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Írország

Oldalunkat ajánljuk mindazoknak, akik Írországot, Dublin városát és környékét, vagy a mesés földrész bármely pontját szeretnék felfedezni.
Egyéni utazók részére javasoljuk jegyeinket vagy programjainkat, akár egy napos kirándulást a fővárosból indulva. 

Segítünk itthonról megszervezni utazását, hogy a városok és tájak felfedezése alatt semmire se legyen gondja.
Gongolunk arra is aki szereti a csoportos utazást idegenvezetővel, neki a szervezett programjainkat kínáljuk.

 

Egyéni Városlátogató Programok

 

Dublin emberléptékű város, úgyhogy legjobb közlekedési eszköz a két láb. Azonban ha mégis járművet választanánk, úgy a busz a legolcsóbb. A taxiért egy átlagos út alatt 20 eurot kell fizetni, ugyanennyibe kerül az éjszakai busz is, azonban a nap közbeni járat ennek mintegy negyede. Furcsa lehet először a jobb oldali közlekedés, de hamar meg lehet szokni.

A látnivalók nagy része a folyótól délre található.
Csodás épületeket találunk a városban:

  • A Trinity College az egyik legfontosabb érdekesség, I. Erzsébet királynő építtette 1592-ben.
  • a XI. századi Szt. Patrik Katedrális ;
  • a Vár - inkább palota, mint erőd - 1204-ben épült.
  • A Nemzeti Múzeum a bronzkortól napjainkig tartogat számunkra érdekességeket.
  • A Nemzeti Galéria, ahol különlegesen szép műveket tekinthetünk meg. Az építészet, a festészet, a történelem iránt érdeklődők nagyon jól fogják érezni itt magukat.
  • A város sétálóutcája a Grafton Street, melynek mindkét oldalán üzletek sorakoznak. A Grafton Street és a St. Stephen Green sarkán található a Stephensgreen áruház, mely a város legnagyobb bevásárlóközpontja. Az üzletek este 6-ig tartanak nyitva.

 

Az ír konyha fontos alapanyaga a hús, különösen a marha, a bárány és a sertéskaraj. Isteni a tradicionális ír kenyér. Vannak hagyományos ételek, amelyekben bacon szalonna és káposzta van. Híres termékük a fekete arany, a Guinness, valamint válogathatunk rengeteg féle világos sör közül is, ha azt jobban szeretjük. Az egymillió lakosú fővárosban nem kevesebb, mint 900 pub működik, úgyhogy arra a kérdésre, hogy hova menjünk sörözni, számos választ kapunk. A Temple Bar-ban található a pubok Kánaánja, az egy négyzetméterre eső kocsmák száma a világon itt a legmagasabb. A Temple Bar leghíresebb pubjai a Gogarty's, a Fit's Simons és maga a (THE) Temple Bar, ahonnan a U2 világszintű elismertséget harcolt ki magának.
Ha Dublinban járunk, feltétlenül el kell mennünk a Taylor's-ba vagy a Johnny Fox's-ba. Kiváló éttermek, ír zené vel és táncos műsorral. Ha már megkostoltuk a helyi pub ban utánna érdemes megnézni a Guinness vagy a Jameson Whiskey múzeumokat is.

 

Belépőjegyek - Szolgáltatások

További ajánlataink

 

Utazhatunk északra, délre, mindenütt kis parti települések váltakoznak kertes villákkal, kastélyokkal, kikötőkkel. A fű olyan zöld, mint sehol máshol, a tavak szinte tükörként verik vissza arcképünket, a hegyek között a tiszta levegő és a csönd szinte utánozhatatlan. A városok fekvése is gyönyörű, ráadásul Dublinból a Wicklow-hegységl és a tengerpart is könnyen megközelíthető. 

Választhat helyiek által szervezett egy vagy több napos buszos túrákból, de kalandvágyóknak vagy az országot felfedezni akaróknak egyéni fly and drive (repülj és vezess) programokat kínálunk.

 

1 napos Kirándulások

További ajánlataink

Írországi Fly & Drive túrák

További ajánlataink

Írországi Szervezett Programok

További ajánlataink