Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Moher sziklák - 1 napos túra

Írország, Írország Útazonosító: 506169
  • Szálláskategória: Nincs
  • Utazás módja: Szolgáltatás
  • Típus:
Leírás

Látogasson el Írország leghíresebb természeti csodájához, a Moher szikláihoz.

Minden írországi utazás alfája és omegája a sziget nyugati felének közepére eső sziklás partszakasz és az itt található „Moher sziklái” . 8 kilométer hosszan húzódnak az Atlanti-óceán partján, s lábunkat 200-230 méterről lógathatjuk a mélybe és bámulhatjuk az alattunk köröző sirályokat.

PROGRAM:
A Moher szikla túra a Dublin folyójának, Liffeynek a partjától elvisz minket a híres „Vad Atlanti útra” (Wild Atlantic Way). Látni fogja Írország legnagyobb turista látványosságát és közös utunk soán megtapasztalhatja annak természeti, geológiai, történelmi, kulturális és zenei értékeit.
Moher Sziklái magasságukban elérik a New York’s Empire State 66%-t és majd 10 km hosszan nyúlnak el. A Nyugat Európa szélét képező táj egy olyan látványosság, amit látni kell, ha Írországban járunk. A szikláknál másfél órát lesz lehetőség eltölteni.
Ezt követően lehetőség nyílik barangolni a Galway Bay-hez közel eső "Burren" névre hallgató ámulatbaejtő vidéken, mely rendkívüli szikláiról és kőzeteiről ismert. A legkalandvágyóbbaknak alkalmuk lesz felmászni a mészkő szirtekre, ahonnan csodás képeket lehet készíteni a Galway Bay-ről, az Aran szigetekről és Connemara-ról. Egyedi élményt nyújthat az itt élő állat- és növényfajok megfigyelése is, hisz egy ilyen tájon nem mindennapinak számítanak, színt visznek utunkba.
A körülbelül egy órás ebédidőt szabad prorgramként Doolin Villagefelfedéezésével is tölthetik, mely egy tipikus kis ír város saját iskolával, templommal es számos nagyszerű pubbal, ahol tengeri ételeket, leveseket, szendvicseket és főételeket szolgálnak fel (melyeket természetesen egy habos pinttel érdemes leöblíteni). Tippjeink: Nézzenek be a FitzPatrick's, McGann’s és Gus O’Connor’s – ba.

De ez még nem minden! 
Ennek a Dublinból induló, partvidéken járatos sofőrök által vezetett túrának további fénypontjai: fantasztikus kilátások az Atlanti óceánra, kastély és kolostor romokra. Gondosan összeválogatott helyszínek, melyek bepillantást engednek Írország kelta, keresztény és középkori történelmébe.
Egyik megállónk Kinvara halászfalu (Fishing Village of Kinvara), mely „Galway Hookers” elnevezésű hajóiról lett híres, illetve egy pár fotó erejéig és frissítőért a Bunratty Kastélyt is útba ejtjük, ahol a fényes páncélú lovagokról ábrándozhatunk.

 

 Programban érintett helyek: 
Élvezze az Írország belső részein átívelő illusztris utat a 100%-ig ír idegenvetővel, aki végig a szórakoztatja zenével és történetekkel Önöket. Egy húsz perces tízórait iktatunk be a Nyugati Part felé vezető utunkba.

Kinvara
Ahogy elértük a nyugatot, megállunk a kis, festői Kinvara falujában. Ez a színes falu ókori halász faluként vált híressé és megcsodálhatjuk a kikötőjét és a gyönyörű tájait. A közelben lévő Dungaire Castle-re is vethetünk egy pillantást pár fotó erejéig.

The Wild Atlantic Coast
Élvezzük az utat, mely Galway Bay partjain keresztül vezet, mely utazás alatt csodálatos kilátást kapunk az Atlanti Óceánra. Utunk ezen szakasza az úgynevezett ’Wild Atlantic Way’ része, mely egy autó út, ami végig vezet Írország Nyugati partvidékén.

The Burren!
Utunk Burrenen is keresztül vezet, mely Írország leghíresebb tája. A terület mészkő szikláiról várt híressé, melyek, míg szem ellát egészen a tengerpartig húzódnak. Itt megállunk a ’Mini Cliffs’ nevű részen, ami tökéletes hely, hogy az ember felfedezze ezt a részt és élvezze a partvidéket.

Doolin
Áthaladunk Doolin gyönyörű vidékén, Aran Islandre és a Doolin Harbourra eső kilátással. Megállunk Doolinba, ahol aki megéhezett, tud ebédelni: azok, akik helyi ételt szeretnének kipróbálni, itt van rá lehetőségük, hogy hagyományos „Carvery lunch” -t (ír-angol ebédet) kósoljanak. (Az ár nem tartlamzza-fakultatív ebéd lehetőség)

The Cliffs of Moher
Megérkezünk a világhíres Moher sziklákhoz, a világ egyik legnagyobb természeti látványosságához, ahol 90 percnyi szabad programunk van, hogy élvezhessük a lélegzetelállító látványt és egy könnyű, relaxáló sétát tegyünk.

Bunratty Castle Photo Stop
Megállunk Bunratty falujában, ahol lehetőség nyílik lefotózni a Bunratty Kastélyt, mely középkori lakomáiról volt híres. A közeli Woolen Mills boltot is lesz idő megtekinteni, vagy bekapni pár falatot, illetve inni egy pint Guinness-t a hagyományos country pubban, a Durty Nelly’s-ben. Bunratty után visszaindulunk Dublinba.

Visszaérkezés Dublin központjába.
Dublin központjába már tudásszomjunkat kielégítve térünk vissza, egy szép és pihentető napot követően. Körülbelül este 8 órára érkezik vissza a busz a központba, így rengeteg idő marad élvezni az este további részét egy jó vacsorával vagy belevetni magunkat az éjszakai életbe.

TÁJÉKOZTATÓ:

Túra indulása: minden nap
Indulási hely: Dublin belváros
Indulás: 07.50
Túra nyelve: Angol
Túra nem indul: január 1, március 17, december 24., 25., 26., 31.

Túra ára:
Felnőtt: 31 920 Ft
Gyerek 0 - 12 éves: 23 990 Ft

A túra foglalása adott napra történik. A Jegy vásárlása esetén, részvételi jegyet kap mellyel közvetlenül az autóbuszra szállhat fel. A túra ára tartalmazza a belépőt a Moher sziklák látogató központba.

Felszállásra a belvárosban 2 helyszínen van lehetőség.
07:50am - 34 O'Connell Street Lower (The Spire)
08:00am - Tourist Office, Suffolk Street (Molly Malone Statue)

A túra szervezői a programváltozás jogát fenntartják.

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-06-21 - 2024-12-31 1 nap, egyéni indulás, igény szerinti indulás 1 napos túra Ellátás nélkül 31.920 Ft Ft/fő
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok