Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Kilkenny és Wicklow - 1 napos túra

Írország, Írország, Kilkenny Útazonosító: 506170
  • Szálláskategória: Nincs
  • Utazás módja: Szolgáltatás
  • Típus:
Leírás

Írország középkori fővárosa Kilkenny, a varázslatos Wicklow Hegység, Glendalough. Mindez egy mókával és relaxációval telített túrába foglalva.

Fedezze fel Írország páratlan szépségét ezen a lenyűgöző egy napos túrán, amely során ellátogatunk a Glendalough kolostorhoz és az ezer színű Kilkenny-be, mely a középkorban Írország fővárosa volt.

 

PROGRAM:

A túra során az alábbi helyekre látogatunk el:
Wicklow: Látogasson el Glendalough-ba, a St.Kevin kolostori városba, mely kerek tornyairól és kelta keresztjeiről ismert. Betekintést nyerhet abba, hogyan működtek a kolostorok a kora krisztusi korban. Glendalough egy olyan völgy, mely két tónak is otthont ad, valamint sűrű erdeivel és csordogáló patakjaival romantikus, képeslapra illő látványt nyújt.

Wicklow rés(Wicklow gap): Élvezze a lenyűgöző látványt, melyet Wicklow domjai, tőzeges mocsarai és drámai vízesései nyújtanak. Wicklow „Írország kertje” néven is ismertté vált. A területen több kasszasiker filmet is forgattak, ilyen például a „PS I love you” című film, de itt forgatták A rettenthetetlen (Braveheart) esküvői jelenetét is. Ezt a mesés vidéket Dublin város lakói is gyakran látogatják meg, hogy egy időre kiszakadjanak a városi forgatagból.

Kilkenny: Kilkenny a középkorban Írország fővárosa volt. A város büszkélkedhet egy 12. századi normann várral. Szűk utcáival, színes boltjaival és épületeivel Kilkenny városa egyedi, az ide utazóknak mekkaként szolgál. A városban több, mint 2 órát fogunk elküldeni, így lehetőségük lesz vásárolni, étkezni vagy megkóstolni egy helyi pintet.

 

PROGRAM leírása:

Dublinból elindulva utunkat délre kezdjük. Utunk során egy 100%-ig ír idegenvezető fog rendelkezésünkre állni. Utunk elsőként Wicklow megyén át vezet, gyönyörű tájakon haladva. A legkiemelkedőbb látványt a Cukorsüveg hegy nyújtja (Sugar Loaf Mountain), mely mellett elhaladva eljutunk Glendalough-ba.

Glendalough-ban, mely A rettentetetlen esküvői jelenetének színhelye, lehetőségünk nyílik felfedezni a 10. századi híres történelmi és régészeti örökséget, a kolostori romvárost, mely a St. Kevin keresztről és a kerek toronyról is ismert. Időnk lesz egy hosszasabb sétát tenni a parton, az erdőben, gyönyörködhetünk a lélegzetelállító tavakban és vizesésekben, valamint a csordogáló patakokban. Glendalough-ban körül belül másfél órát fogunk eltölteni. Ne felejtsék el bekészíteni kameráikat!

Ha Ön a „PS I love you” vagy A rettenthetetlen című filmek rajongója, akkor ez a túra határozottan Önnek való. Mel Gibson, Hilary Swank és Gerard Butler nyomdokaiba léphet és része lehet a „dízsletnek”, mely többször is megjelent ezekben a filmekben.

Ezt követően átutazunk a Wicklow részen, melyen keresztül eljutunk a Wicklow hegységig. Az útvonal lélegzetelállító panorámával rendelkezik, a fenséges táj pedig minden irányba elnyúlik, ameddig csak a szem ellát. Láthatunk tradicionális ír mocsarakat, melyek energiával és üzemanyaggal látják el a helyi lakosokat. Utunk során a Turlogh vízesést is megtekinthetjük, mely Írország egyik legdrámaibb vízesése és legmagasabb vízgyűjtője.

Ez után Kilkennybe érkezünk, mely egykor Írország fővárosa volt. Kiélvezhetünk egy sétát a Nore folyó partján, vagy a szeles, macskaköves utcákon. Felfedezhetjük az 1100-as években épület Norman kastély kertjeit. Fakultatív programlehetőségként a kastélyt idegenvezetéssel egybekötve belülről is megtekinthetjük.

A városban minimum 2 óra szabadidő lesz, ami alatt ellátogathatunk a fekete kolostorhoz (Black Abbey) vagy megtekinthetjük a St. Canice katedrálist. A szabadidőben javasoljuk, hogy próbálják ki a helyi étel különlegességeket egy finom ebéd keretein belül vagy kóstolják meg a Kilkenny-i pintet. Ez a város, határozottan Írországi látogatásuk fénypontja lesz, melyre még hosszú ideig emlékezni fognak.

A kalandokkal teli napot követően visszaindulunk Dublinba, Kildare megyén át. Dublinba a tervek szerint a kora esi órákban, nagyjából 18:00 körül érkezünk meg, így még lesz idejük az este során elfogyasztani egy tradícionális vacsorát, dalokkal és történetekkel övezve, egy nagyszerű nap lezárásaként.

TÁJÉKOZTATÓ:

Túra indulása: márciustól - szeptemberig naponta, októberbertől - márciusig szerdán, szombaton és vasárnap
Indulási hely: Dublin belváros
Várható Indulás: 09:00
Túra nyelve: Angol

Túra ára:
Felnőtt: 1.840 Ft/fő
Gyerek (0-12 éves): 14.750 Ft/fő

A túra foglalása adott napra történik. 
A Jegy vásárlása esetén, részvételi jegyet kap mellyel közvetlenül az autóbuszra szállhat fel.

Felszállásra a belvárosban 2 helyszínen van lehetőség.
09:15 am - Tourist Office, Suffolk Street (Molly Malone Statue)
09:10 am - 34 O'Connell Street Lower (The Spire) Cinema

A túra szervezői a programváltozás jogát fenntartják.

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2023-10-01 - 2023-12-31 1 nap, egyéni indulás, igény szerinti indulás 1 napos túra Ellátás nélkül 17.840 Ft Ft/fő
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok