Stonehenge belépőjegy

II.Erzésbet brit királynő temetésére 2022.09.19-én került sor Londonban, emiatt a legtöbb látnivaló ezen a napon és némely látnivaló a temetést követő pár napban is zárva tart vagy korlátozott nyitvatartással üzemel.  A várható ÚJRANYITÁS 2022 09 29.
Kérjük utazásuk tervezése soránt ezt legyenek szívesek figyelembe venni! 

stonehenge1.jpg
Utazás: 
egyéni
Azonosító: 
100-35

Stonehenge
A világörökség részét képző Stonehenge túrára invitáljuk Önöket.
Az egyik leghíresebb látnivaló Angliában, amit mindenképpen látnunk kell.
Salisbury területén található ez a pogány vallási és spirituális helynek tartott, történelem előtti emlékhely, mely eredetét közel 5.000 évesre becsülik.

A területről származó, elhamvasztott emberi maradványok vizsgálata azt sugallja, hogy nagyjából ötszáz évvel a ma ismert Stonehenge létrejötte előtt a területen egy nagyobb, szintén kőtömbök alkotta kör magasodhatott, amelyet köztemetőként használtak.
Legnagyobb kövei, a sarsenek 9 méter magasak, 25 tonnát nyomnak és északról, a 32 kilométerre található Marlborough Downsból szállították Wiltshire-be.
Számos elmélet született a Stonehenge rendeltetéséről. A legújabb kutatások szerint a Stonehenge-et egy olyan létesítménynek szánták, amelynek célja a Britanniában élő népek egyesítése lehetett. Több ezer ember is a helyszínre utazott, hogy hatalmas lakomákkal ünnepeljék a téli és a nyári napfordulókat.

Mikor a Stonehenge-t 1977-ben megnyitották a nagyközönség előtt, még fel lehetett mászni a kövekre, ma azonban már a megérintésük is szigorúan tilos.

Ajánlatunk egyéni utazók részére:
Belépőjegy melynek ára:
Felnőtt: 11.670.- Ft/fő
Gyerek 5-15 éves: 7.360 Ft/fő
Senior ticket: 10.570 Ft/fő
Family : 29.700.- Ft / fő

A jegy adott napra szól, kérjük a napot kiválasztani!