Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Mit nézzünk meg 1 nap alatt Londonban
Tanácsok kezdőknek és haladóknak tőlünk és amit ajánlani tudunk hozzá…

 

Hogyan jussunk be a városba?

Érkezés Londonba

Érkezés Budapestről, Debrecenből, Bécsből... vagy ki, honnan, Londonba.
Londonban a négy legnépszerűbb repülőtér a Luton, a Gatwick, Stansted és persze a világ egyik legnagyobb reptere a Heathrow, most már 5 terminállal.


Kezdjük először az ára miatt legnépszerűbb Luton reptérrel. Sajnos a repülőtér kb.1,5 órányira van Londontól, de azért ez ne keserítsen el senkit, mert kárpótolhatja az ide érkező és induló diszkont légitársaságok járatainak kedvező menetrendje. Kedvező transzfert tudunk ajánlani hozzá busszal egészen a Victoria pályaudvarig.

Szintén nagyon népszerű Stansted reptér. Sajnos a repülőtér kb.1,5 órányira van Londontól, de azért ez ne keserítsen el senkit, mert kárpótolhatja az ide érkező és induló diszkont légitársaságok járatainak kedvező menetrendje.    Kedvező transzfert tudunk ajánlani hozzá busszal egészen a Liverpool Street vagy akár a Victoria pályaudvarig.   Az autóbusszal már kedhetjük is az ismerkedést a várossal. Gyorsabb bejutási lehetőség ha a vonatot választjuk, bár árban magasabb mint a buszos bejutási lehetőség. Az Express vonat csak a Liverpool Streetig közlekedik, de program javaslatainkban akár innen indulva is talál javaslatot.

A Gatwick reptérre érkezhetünk akár „fapados”, akár menetrendszerinti járattal is. Innen már sokkal kedvezőbb a városba jutni, a transzfer ideje mindössze 30-35 perc amit vonattal tehetünk meg London központjáig. Autóbusszal is bemehetünk a városba, mely kb 55 perc és a Victória pályaudvarra érkezve kezdhetjük meg a városnézést. 

A menetrendszerinti járatok nagy része a Heathrow reptérre érkezik és innen is indul. A reptérről a legkedvezőbb a bejutás a belvárosba. Innen amit ajánlani tudunk és a legolcsóbb megoldás az a metró és ehhez az 1-6 zónás Travelcard. Aki nagyon siet, illetve szereti a kényelmet annak pedig a Heathrow express-t ajánljuk, így az utazás mindössze 15 percig tart , minden kényelmi igényt kielégít és már is a Paddington pályaudvaron találjuk magunkat, London szívében., természetesen erre is vásárolhat nálunk jegyet. 

TRANSZFER JEGYEK FOGLALÁSA azonnali jegykiállítással:

 LUTON AUTÓBUSZ        STANSTED AUTÓBUSZ      STANSTED VONAT       GATWICK AUTÓBUSZ       GATWICK VONAT   

 

FONTOS TIPP: Mivel Angliába megyünk az országba belépés KIZÁRÓLAG ÚTLEVÉLLEL lehetséget. A beléptetés jelenleg vízum mentesen a reptéren történik, melyet automatákon tudunk elvégezni. Ez időt vesz igénybe, melyet mindenképpen a programunkba tervezni kell. A reptérről való kijutásra és bejutásra is időt kell szánni, mert mindegyik reptér viszonylag nagy alapterületű, így a transzferek elérése is időt vesz igénybe.


 

Egy nap Földön - Vizen - Levegőben

Földön Vizen LEvegőben 1 nap londonban

London hatalmas metropolisza nem bejárható egy nap alatt, de egy egy részét fel tudjuk fedezni a városnak. Miután megérkeztünk a belvárosba választhatunk a napunk további alakulásáról.

Közlekedési eszközt érdemes használnunk, hogy hatékonyan tudjunk a helyek között közlekedni. Londonban nagyon jól használható a metró, minden megközelíthető vele és nem utolsó sorban gyors, ami egy rövid városlátogatásnál elengedhetetlen feltétel. (Metró jegy) Választhatjuk a városnéző buszokat, melyek biztosan a legérdekesebb helyekre viszik a látogatókat. Lehet egy napos vagy csak egy utra szóló jegyet kérnünk, biztosan nem választunk rosszul. (egy napos buszjegy vagy egy utra szóló jegy), Buszról leszállva a Parlamentnél vagy metróval a Westminster megállónál, máris  a hajó megállónál vagyunk. (hajó és buszjegy kombinációja)

TIPP: Egy napos városlátogatás esetén érdemes a helyek közötti mozgásra igénybe venni akár a metró, busz vagy hajós közlekedési eszközöket, hogy minél hasznosabban teljen az időnk.

Választhatunk hogy a London Eye azaz az óriáskerékhez sétálunk vagy a hajóval továbbutazunk. (JEGY: London Eye belépőjegy és a hajó az órás kerék elől indulva). A hajózni a Tower of Londonig érdemes, ahol kiszállva a Tower of Londont találjuk, de időnk véges ezért inkább  a Tower Bridge (vagy Tower híd) meglátogatát javasoljuk. Ez a legköltséghatékonyabb módja hogy a várost magasabbról lássuk és egy különleges történelmi élményt is kapjunk, A Tower Bridge egy közúti híd a Temze felett, London északi és déli felét köti össze. Tornyai és a köztük található felnyitható hídszakasz tette különlegessé, napjainkra London szimbólumává vált. Itt megtekinthetjük híd történetét bemutató kiállítást, illetve a túl oldalon pedig a híd alatt annak működését bemutató kiállítást. Jegy a hídra. 
Itt található a Shard is, mely a legmagasabb kilátó pont jelenleg Londonban. (Shard jegy
Európa negyedik legmagasabb épülete, valamint az Egyesült Királyság második legmagasabb szabadon álló építménye a 330 méteres Emley Moor átjátszó állomás után. A jeggyel meglátogatható a zárt terű 68-69. emeleti kilátó valamint a 72. emeleti nyitott Sky Deck.

TIPP: Egy napos városlátogatás esetén ne tervezzünk túl sok olyan programot, mely időpontra szóló jegy vásárlását igényli. Mivel egyre több ilyen hely van, sajnos végig kell gondolni hová is szeretnénk bemenni. Ha van rá lehetőség, akár felár ellenében is, csak napra szóló jegyeket kérjünk.

 

Egy nap a Fejedelmi Londonban

Fejedelmi London

JAVASLATOK HAMAROSAN

 

 

 

Egy nap Londonban gyerek szemmel

Gyerek Szemmel Londonban

JAVASLATOK HAMAROSAN

 

 

Egy nap Kulináris kalandok Londonban

Kulináris kalandok Londonban

JAVASLATOK HAMAROSAN