Dublintól Belfastig - 1 napos túra

belfast_city_hall.jpg
Utazás formája: 
Programok
Utazás: 
busz
Város: 
Dublin
Azonosító: 
73-06

1 napos túra Belfastba

 

Belfast (vagy írül Béal Feirste) az Ír-sziget második legnagyobb városa, Észak-Írország fővárosa. Írország keleti partján található, s északnyugati oldalról sziklás terület szegélyezi. Hivatalosan 1920 óta Észak-Írország fővárosa. Ahogy egyre inkább nagyvárossá vált Belfast, úgy kezdtek a konfliktusok kiéleződni a római katolikusok, valamint a protestánsok között.

Túra indulása: minden hétfőn és szombaton
Indulási hely: Dublin belváros
Várható Indulás: 08:15
Túra nyelve: Angol

Túra ára: 
Felnőtt: 24.850 Ft/fő
Gyerek (0-12 éves korig): 23.200 Ft/fő
 

PROGRAM:
Miután mindenki felszállt a fedélzetre, 08:15-kor elindulunk Dublin belvárosából Belfastba. Az út kb 2 órás, miközben gyönyörködni lehet a zöldellő Ír tájban, miközben Dublin városa a homályba merül a távolban. A buszút során idegenvezetőnk megalapozza tudásunkat az észak-ír történelemmel és kultúrával kapcsolatban.

Az első megállónk Monasterboice, ahol a több mint 1000 éves, 3 méter magas Muiredach nagykeresztje található, mely csak egy érintésnyire lesz Öntől, valamint egy 10. századi kerek alaprajzú torony látható, remek formában. Többet tudhatunk meg arról is, hogy az ír őslakosok hogyan találtak itt menedékre a vikingek kegyetlen támadásainak idején.

Ezt követően a Titanic Belfast-ba látogatunk (a soron kívüli belépő árát a túra ára tartalmazza), amely 9 interaktív galériát foglal magába. A kiállítás több dimenziós, többek között speciális effektekkel, teljes körű rekonstrukciókkal és innovatív interaktív elemekkel várja a látogatókat. Fedezze fel a hajógyárat ahol a legenda elkezdődött és tudjon meg többet a Titanic titkairól.

A kiállítás bebarangolására 120 perc fog rendelkezésünkre állni.

Ezt követően megérkezünk Belfastba, ahol körül belül 2 órányi szabad idő fog rendelkezésünkre állni, mely alatt elfogyaszthatunk egy finom ebédet, vásárolhatunk, tehetünk egy nagy sétát, ellátogathatunk a történelmi Crown Liquor Saloon-ba, egy pohár Bushmills Whiskey megkóstolására vagy felfedezhetjük Belfast saját ferde tornyát, az „Albert Clock”-ot.

Alternatívaként dönthetünk úgy is, hogy a rendelkezésre álló időben részt veszünk a hírhedt fekete taxi túrán (Black Taxi tour) fakultatív program keretein belül. A túra során ellátogathat az Ír nacionalista és a Brit lojalista szomszédságot elválasztó falakhoz, melyek „Béke Vonalak” (Peace Lines ) néven váltak ismertté. A túra során több politikai témájú falfesményt is láthatunk, valamint a fel is ezekkel van díszítve.

A legtöbb feketetaxi sofőr átélte a szóban forgó időszakot (1968-1998), így a túra során hihetetlen, első kézből tapasztalt történetekkel kápráztatnak el minden érdeklődőt.
Szerencsére a polgárháború 1998-ban véget ért, azóta pedig Belfast statisztikailag biztonságosabb városnak minősül, mint a legtöbb Európai vagy Észak-Amerikai város.

A fakultatív program árát (kb 12.50 GBP) a helyi idegenvezető fogja összeszedni fontban.

A csoport a városban töltött időt követően körül-belül délután 4 órakor találkozik és indul vissza Dublinba. Szükség esetén a haza úton beiktatunk egy gyors megállót. A Dublinba való visszaérkezés várható időpontja 18:30.

 

  

 

A túra foglalása adott napra történik. 
A Jegy vásárlása esetén, részvételi jegyet kap mellyel közvetlenül az autóbuszra szállhat fel.

A jegy mellé küldünk egy tájékozattó anyagot a felszállási pontról.

Felszállásra a belvárosban van lehetőség.

Túra nyelve: angol

Túra indulása: minden nap 08:15

 

A túra szervezői a programváltozás jogát fenntartják.

A túra nem indul: január 1., november 12., december 24., 25., 26., 31.