Dover - Hampton Court kirándulás

II.Erzésbet brit királynő temetésére 2022.09.19-én került sor Londonban, emiatt a legtöbb látnivaló ezen a napon és némely látnivaló a temetést követő pár napban is zárva tart vagy korlátozott nyitvatartással üzemel.  A várható ÚJRANYITÁS 2022 09 29.
Kérjük utazásuk tervezése soránt ezt legyenek szívesek figyelembe venni! 

dover.jpg
Utazás: 
minibusz
Azonosító: 
59-4

Dover - Hampton Court kirándulás
Vidéki kirádulásaink idulási időpontja általában reggel 8 óra,a várható érkezés időpontja este 19.00.

Dover az Egyesült királyság egyik legforgalmasabb átkelőhelye évi kb. 18 millió utassal. Dover híres a fehér kréta szikláiról, ezekről kapta Anglia az ALBION (fehér) nevet. Itt található Anglia kulcsaként számon tartott inpozáns vár a Dover kastély ami a vaskortól a második világháborúig, fontos stratégiai pont volt. Pompályában felér a Londoni TOWER-beli WHITE TOWERREL.

A korábbi királyi palota ma már nyitott a látogatók előtt, és népszerű turistalátványosságnak számít. 1515-1521 között Wolsey Tamás újjáépített egy korábbi udvarházat. Ez lett a későbbi palota magja. Célja az volt, hogy Anglia legjobb palotáját építse meg. A Hampton Court későbbi bővítésekkel, átalakításokkal, és felújításokkal nyerte el mai formáját. A legutóbbi felújítás 1986-1990 között történt. A palotában számos festmény van a falakon, a 17-18. századi bútorzat is megmaradt, valamint fegyvergyűjtemény is található itt. A Hampton Court további érdekessége a kb. 1689-1695 között ültetett világhírű, 60 hektáros sövénylabirintusa, és persze a csodálatos kertjei. Egy korai, Kopernikusz előtti csillagászati óra is felfedezhető a főépület homlokzatán. A Hampton Courthoz különböző szellemhistóriák társulnak: a 16. században a lakók rendszeresen beszámoltak arról, hogy szellemek kísértenek. A legújabb megmagyarázhatatlan esemény 2003. októberében történt, amikor egy biztonsági kamera egy "szellemnek látszó alak homályos alakját" rögzítette. Ezidőtájt a palota egy női látogatója is beírta a vendégkönyvbe, hogy lehet, hogy szellemet látott.

Részvételi díj: 19.650.- Ft /fő.
Min. foglalási létszám 4 fő. 
Kissebb létszám esetén egyedi árakkal megoldható!
Kirándulások a szállások elől indulnak reggel 8 órakkor.
A kirándulás max időtartama 8 óra.