Best of Írország

best_of_ireland.jpg
Utazás formája: 
Fly & Drive program
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
ír reggeli
Utazás: 
fly&drive
Város: 
Dublin
Azonosító: 
75-1

Szállás: 7éjszaka 3*-os hotelek az útvonalon, 2 ágyas szobákban,
Ellátás: Ír reggelis ellétás

Szállások: 
1 éj Dublin
2 éj Galway vagy környéke
2 éj Kerry környéke
1 éj Cork vagy környéke
1 éj Dublin


 

Útiterv:
 
1. nap Üdvözöljük a Dublinban!

Menetrend alapján Érkezés Dublinba, autó felvétele a reptéren. Ha van időnk ismerkedünk az ír fővárossal, megállókkal a Trinity Collegnál és a St.Patrick székesegyháznál. (a Trinity College Írország leghíresebb egyeteme, 1592-ben alapította I.Erzsébet angol királynő. Könyvtárában van kiállítva a világhírű kódex, a „Book of Kells”, mely latinul íródott, 800 körül! A Szt. Patrick székesegyháznak Jonathan Swift több mint 30 évig volt az esperese). Láthatjuk a várat, Christ Church-t és a város parkjait is. Folytathatjuk ismerkedésünket a város látnivalóival: Emlékezés kertje, O'Connel Street és szobrai, Fõposta, Temple Bar (kiskocsmák és bohémek negyede), György korabeli épületek, a modernizált kikötő-negyed épületei, Félpennys híd, Grafton str (a helyi „Váci utca”). Szállás Dublinban.

2. nap: Dublin - Connemara
Reggeli után felfedezhetik Dublin azon részét, mely előző nap kimaradt, például az Ír Whiskey Központ és a Guinness gyár lehet egy ígéretes program. Elhagyva Dublint körutazásuk elkezdődik. Clonmacnoise felé indulva ahol a lonmacnoise apátsághoz autózhat, mely Írország egyik leghíresebb műemléke, VI.sz.-i vallási központ a Shannon folyó partján található. Területén egy katedrális, 8 templom (a X-XIII.sz.-ból) romjai, két kerek torony, három kelta kereszt látható. A külső épületek mellett érdemes megnézni a rengeteg értékes relikviát bemutató múzeumot is. Utazást folytatva Írország bohém városa Galway várja látogatóit, amit élénk kulturális élete és a fesztiválok tömkelege mindig ébren tart. A város ragaszkodik hagyományaihoz. Galway népszerű tengerparti üdülőhely, gyönyörű strandokkal, hosszú, kanyargós sétányokkal, macskaköves utcákkal, színesre festett házakkal. Ajánljuk Galway Crystal Factoryt, a Spanish Arch és Galway Katedrális meglátogatását. Az éjszakát Galwayben vagy a környékén töltik. Az ajánlott út hossza kb 220 km.

3. nap Connemara
Az Atlanti óceán mentén, látványos partszakaszon folytathatja utazását. Kis tavak százai, birkanyájak, kőfalak, apró farmok, elhagyatott homokos tengerpartok jellemzik ezt a tájat. Ajánljuk, töltsön el egy egész napos túrát Connemara területén. Ebben a varázslatos régióban a Clifden, a Sky Road, Roundstone, Killary Harbour, a Connemara Nemzeti Park, útba ejtését ajánljuk. Látogatás a tóparton fekvő gyönyörű Kylemore apátságban és a kertjében, valamint a Maam völgybe. Ezen a területen még beszélik az ír nyelvet, sok helyen találkozhatunk vele. Az éjszakát Galwayben vagy a környékén töltik. Az ajánlott út hossza kb 260 km.

4. nap Connemara - Killarney
Ha van kedvük a mai napon keljenek korán és irány a látványos Moher sziklái. Legjobb ha Burrenen áthaladva megyünk. Ajánlatunk: Bunratty Kastély. A vár építtetője, Thomond gróf nagy híve volt az ünnepségeknek, vendégszeretete és itt rendezett lakomái messze földön híresek voltak. Az ennek emlékét őrző középkori vacsorákat egész évben esténként kétszer tartják, négyfogásos, a középkorra jellemző ételekkel, zenés kísérettel. A várat és a körülötte életre keltett viktoriánus kori falut teljesen felújították, és meseszerű környezetett hozva létre. Érdemes megállni egy pintre Durty Nelliesnél. Folytassa útját a moher sziklák látogatóközpont felé. az Atlanti-óceán felett magasodó, hosszan elnyúló függőleges sziklafa az egyik leglátványosabb természeti képződmény a szigeten. Tovább utazhat Adare Village felé, mely a 13. századból eredezteti történetét, mielőtt megérkezne Killarney. Szállás Killarneyben vagy környékén. Az ajánlott út hossza kb 280 km.


5. nap: Ring of Kerry
Egy egész napos túrát ajánlunk a híres Ring of Kerryn, mely Írország délnyugati partvidékének egy nagy félszigetét járja körül, a Brit-szigetek egyik legszebb panoráma útjának számít. A hegyek, völgyek, tavak és a vadregényes tengerpart hatását fokozza a dús vege-táció, mely a Golf-áramlás rendkívül erős hatásának köszönhető. Meglátogathat egy lazacfüstölő üzemet Killorglin-ban. A lazacokat a Laune folyóból és a Kerry partokról halásszák. Kihagyhatatlan a Kerry-gyűrű részét képező átjáró a Moll’s Gap, 15,5 km hosszú dimbes-dombos útszakasza. Érdemes megállnunk a Ladies' View kilátópontnál és a Nyakék vízesésnél. Ha ideje engedi álljon meg pihenni négy tó legszebb pontján a Gap of Dunloená, vagy a Killarney Nemzeti Park közepén található Muckross House és kertnél. Szállásuk Killarney vagy környékén. Az ajánlott út hossza kb 200 km.

6. nap Killarney – Cork
Írány Cork, Írország második legnagyobb városa. Kötelező látnivaló a Blarney Castle, benne a Blarney Stone megcsókolása. A legenda szerint, aki ezt a követ megcsókolja, ékesszóló beszédre tesz szert. Évente több mint 300 ezer turista jön, hogy elvégezzék ezt a rituálét, ami nem is olyan könnyű. Háton fekve, fejjel lefelé lógva egy segéd kíséretében lehet csak megtenni. Érdemes kitérőt tenni a Cork melletti Midletonban. Itt az Ír Whiskey Múzeumának megtekintése javasolt, ahol egy audiovizuális show kere¬tében mutatják be a turistáknak az ír whiskey történetét és készítésének módját. Természetesen kóstoló is tartozik a programhoz. Pár kilométerre található Cobh városa, kikötője, az Atlanti-óceánon átkelő hajóknak az utolsó megállója volt. 3 millió ír innen vándorolt ki Amerikába és a Titanic is érintette utolsó útja előtt. Érkezés Corkba, Írország második legnagyobb városába. Corkot kulturális pezsgése teszi igazán vonzóvá. Ismerkedés a hangulatos, sikátoros belvárossal és hallgassa meg a Shandon Bell harangjátékát. Szállásunk Corkban vagy környékén. Az ajánlott út hossza kb 200 km .

7. nap Cork-Dublin

Irány Cashel sziklájához, Írország Akropoliszához. A 60 m magas sziklán található épü¬let¬együt¬tes 1000 évvel ezelőtt királyi székhely volt. Mára a nagyszerű romok maradtak meg (kerek torony, katedrális, Cormac-kápolna, érseki palota, Szt. Patrik keresztje). To¬vább¬uta¬zás Kilkenny-be, amely Írország leginkább kö¬zép¬ko¬ri hangulatot árasztó városa. 1192-ben építették fel kőből a várat, melynek négy tornyából három túlélte a történelem viharait. 1935-ig a Butler család tulajdona volt. A pincében lévő galéria Írország Dublinon kívüli legjelentősebb művészeti galériája. A Kilkenny kastély 20 hektáros ősparkjának dísze a kelta kereszt alakú rózsakert, innen csodálatos panoráma nyílik a folyóra. Látogatásunk után Irány Dublin. Szállásunk Dublinban vagy környékén. Az ajánlott út hossza kb 290 km.8. nap Elutazás: Slán abhaile !!

Reggel a repülő menetrendje alapján ha időnk engedi vásárolhat ajándéktárgyak Grafton Streeten, vagy eltölthet néhány órát azon gazdag látnivalókkal melyek esetleg kimaradtak korábban. Indulás Dublin Airportra, repülőtéren autó leadása, búcsúzzon a Smaragd szigettől.


 Részvételi díj - 3*-os hotel / 2 ágyas szobában: 
Január 01 - Március 31: 112.730 Ft/fő
Április 1 - 30: 122.300 Ft/fő
Május 1 - 31: 129.300 Ft/fő
Június 1-30: 142.400 Ft/fő
Július 1- Augusztus 31: 149.800 Ft/fő
Szeptember 1-30: 139.300 Ft/fő
Október 1-31: 129.300 Ft/fő
November  1 - december 29:  112.730 Ft/fő

1 ágyas felár: 75.690 Ft
Gyermekek kedvezmény ha 2 felnőttel egy szobában)

Részvételi díj - Bed & Breakfast / 2 ágyas szobában: 
Január 01 - Május 31: 127.900 Ft/fő
Június 1- Szeptember 30: 137.480 Ft/fő
Október 1 - December 29: 127.900 Ft/fő

1 ágyas felár: 62.500 Ft
Gyermekek: 85.870 Ft (2 felnőttel egy szobában)

Részvételi díj tartalmazza: Szállások ára reggelis ellátással, helyi adók.
Részvételi díj nem tartalmazza: Autó bérleti díj, biztosítások. 

Stornó biztosítás: 
Az utazás alapára nem tartalmazza a stornó azaz útlemondási biztosítást.
Úti okmány: 
Indulás előtt ellenőrizze úti okmánya érvényességét! EU országokba és Angliába is érvényes, új típusú személyigazolvánnyal is lehet utazni. Gépjárművezetői engedély nem fogadható el személyazonosító okmánynak. Külföldi állampolgárságú utasainknak az esetleges vízumigényüket, beutazási feltételeiket egyénileg kell intézniük.