Skócia -A legendák földjén

 ÚJ IDŐPONT
2022. május 21 - 27. - Részvételi díj: 549.000 Ft/fő

Kérem, válasszon az időpontok közül.

Kérjük válassza ki milyen szolgáltatásokat venne igénybe az utazás során.

Maximum 33 db. karakter.
Maximum 30 db. karakter.
Maximum 33 db. karakter.
Maximum 30 db. karakter.
Maximum 33 db. karakter.
Maximum 30 db. karakter.
Maximum 33 db. karakter.

Kérem adja meg az utas pontos neve, mely az utazási okmányban szerepel

Maximum 30 db. karakter.

Skócia - legendák földjén

falkland-palace.jpg
Utazás formája: 
Csoportos utazás repülővel
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
félpanzió
Utazás: 
repülő
Azonosító: 
34-2
Megrendelhető a következő időszakokra: 

ÚJ IDŐPONT
2022. május 21 - 27. - Részvételi díj: 549.000 Ft/fő

Járulékos költségek: 

BBP+Storno : 600 ft/fő/nap
Egyágyas felár: 100.000 Ft/fő

 


 Skócia - legendák földjén - körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Edinburgh - Pitlochry - Inverness - Loch Ness-i tó - Cawdor - Elgin - Glencoe völgy - Stirling - Falkirk - Glasgow

Skócia, ez a viszonylag kis területű, csatákban és cselszövésekben gazdag történelmű Brit-szigeti országrész elképesztő vidékeket és mesébe illő helyszíneket tartogat. Rettenthetetlen kastélyai és várai között nincs két egyforma. A Loch Ness partján álló Urquhart vára a középkori Skócia legerősebb vára volt, ma már csak vadregényes rom, viszont az egyik legnépszerűbb. Már a kora XIII. századtól lakták, otthona volt többek között I. Eduárdnak is, azonban a XVII. század végén lerombolták, s nem is építették újjá. Érdemes felkaptatni a csigalépcső maradványokon az egyik romos toronyba, hátha sikerül Nessie-t, a tó híres szörnyét lencsevégre kapni. A tekintélyt parancsoló Edinburgh-i vár a Royal Mile utca felső végén magasodik egy sziklacsúcson, immár 9 évszázada. Számos történelmi konfliktus helyszínéül szolgálva a 1603-as egyesítéséig működött királyi várként. Itt található többek közt a város legidősebb fennmaradt épülete, a Szent Margit kápolna is, névadójának édesanyja nem volt más, mint Szent István királyunk lánya, Ágota. Maradva a ,,Királyi mérföld" utcán, de annak alsó végén a királynő hivatalos skóciai rezidenciája, a Holyroodhouse Palota emelkedik. A XV. századtól Skócia királyainak és királynőinek volt legfontosabb lakóhelye, de mai formáját II. Károlynak köszönheti. A királyi családon kívül állítólag egy szellem is lakja: az 1592-ben boszorkánysággal vádolt Bald Agnes (Kopasz Ágnes) szelleme bolyong itt holdvilágos éjszakákon. Skócia festőien zord tájai, a híres, szilaj skót felvidék ködbe vesző zöldje, a szélfútta kikötők, a végtelen mély tavak, a szellemjárta kastélyok és természetesen a skót whisky mindenkit levesz a lábáról, aki ide ellátogat. Életre szóló élményekkel gazdagszik, amit még unokáinknak is mesélni fog.

1. nap: Budapest - Edinburgh
Elutazás Budapestről átszállással Skóciába. Az érkezést követően buszos városnézés Edinburghban. Vacsora és szállás Edinburgh környékén.

2. nap: Edinburgh
Edinburgh kétség nélkül a világ egyik legszebb városa, fantasztikus, nyűzsgő kulturális központ. Reggeli után városnézés Edinburghban: a vár megtekintése, majd séta a híres "Királyi mérföld"-ön, a Royal mile-on, ami az UNESCO Kulturális Világörökség része és az óváros központja. Séta a Holyroodhouse Palotához, a jelenlegi királyi rezidenciához, majd délután látogatás a Britannia Királyi Yachtnál. Vacsora és szállás Edinburgh környékén.

3. nap: Edinburg - Pitlochry - Inverness
A reggelit követően elhagyva Edinburgh városát, utazás a Felföldre. Látogatás és whisky kóstoló az 1898-ban alapított Dalwhinnie lepárlóban. A festői kisváros Pitlochry és viktoriánus épületeinek megtekintése, majd látogatás a Blair Atholl kastélyban. Több mind 30 gazdagon díszített szobájában eredeti bútorok, festmények találhatók, viktoriánus báltermét 175 agancs díszíti. Vacsora és szállás Inverness környékén.

4. nap: Inverness - Loch Ness - Cawdor - Elgin - Inverness
A reggelit követően utazás a 38,5 km hosszú Loch Ness-i tó vidékére. Hajókázás a tó szörnyéről elhíresült, legendák övezte tavon. Délután látogatás Cawdor-nál, Skócia egyik legromantikusabb kastélyánál, amely Shakespeare Macbethjében is szerepel. Az "észak lámpása"néven is ismert Elgin katedrális romjainak megtekintése. Vacsora és szállás Inverness környékén.

5. nap: Inverness - Glencoe-völgy - Stirling - Falkirk - Glasgow
Reggeli után utazás Glasgow-ba, útközben érintve Skócia egyik legszebb részét a festői Glencoe-völgyet, mely igazi ékszere ennek a kemény, néhol zord, mégis megkapóan szép országnak. Ezt követően látogatás Stirling várában, mely az egyik legnagyobb és egyben legfontosabb vár Skóciában. Az erődítmény a Várdomb tetején áll, amely egy stratégiailag kiválóan védhető vulkanikus eredetű szikla. Itt koronázták meg többek között Stuart Máriát, a skótok királynőjét. Rövid látogatás a Falkirk keréknél, amely az Union-csatornát, valamint a Falkirk és Glasgow közötti Forth- és Clyde-csatornát összekötő hajólift. Vacsora és szállás Glasgow környékén.

6. nap: Glasgow
Reggeli után autóbuszos városnézés Glasgow dinamikus városában és a St. Mungo katedrális megtekintése. Amennyiben a szabadidő engedi, látogatás a kulturális értékekben gazdag, Európa egyik legszínesebb gyűjteményével rendelkező Kelvingrove Art Gallery and Museum-ban. Délután transzfer a glasgow-i repülőtérre, elutazás átszállással Budapestre.

Minimum létszám 15 fő.

A változtatás jogát fenntartjuk!


Az ár tartalmazza:
utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, Budapest - Edinburgh/Glasgow - Budapest útvonalon átszállással, turista osztályon 1 db feladott poggyásszal
utazas a körutazás során légkondicionált autóbusszal
5 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
félpanziós ellátás
a leírás szerint programok belépőkkel
magyar idegenvezető
 

Az ár nem tartalmazza:
Baleset-, Betegség- és poggyászbiztosítás + útlemondás biztosítás: 3.600 Ft/fő

Egyágyas felár: 100.000 Ft/fő

 

Stornó biztosítás: 
Az utazás alapára nem tartalmazza a stornó azaz útlemondási biztosítást.