Connomera és Galway Bay - 1 napos túra Dublinból

Címkék: 

Kérjük válassza ki, melyik túrán szeretne részt venni.

Csak számok írhatók be.
Maximum 10 db. karakter.

A kártya / jegy adott napra szól. Kérjük, adja meg a felhasználás dátumát. Pl.: 2019.05.01

Maximum 50 db. karakter.

A kártya / belépőjegy névre szól. Kérjük, adja meg a felhasználók neveit. Egyszerre több nevet is megadhat.

Kérem válasszon a lehetőségek közül.

Connemara és Galway Bay - 1 napos túra Dublinból

galway_bay.jpg
Utazás formája: 
Programok
Utazás: 
busz
Város: 
Dublin
Ára: 
15.100 Ft/fő
Azonosító: 
73-07

Igazi kelta vadon – látogasson el Connemara-ba – Írország leggyönyörűbb részére ezen a Dublinból induló egy napos túrára. Páratlan völgyektől egészen a Galway öbölig, egy 2 órás látogatással Galway városába, ez a túra tartalmaz mindent, amire vágyhat.

Connemara igazán Írország vadonjának számít. Az eredetileg krumpli termő területet az 1847-1851-es éhínség idején kifosztották és siváran hagyták, azonban szépsége még így is páratlan maradt.
Csodás tavaival, romantikus kastélyaival, kő falaival és elhagyatott völgyeivel Connemara olyan kasszasiker filmeknek nyújtott forgatási helyszínt, mint a John Wayne és Maureen O’Hara főszereplésével forgatott „A nyugdot férfi” című film (1952), és „A Guardista” című film (2011) Brendan Gleeson főszereplésével.

 

Túránk alakalmával megismerkedhetünk Írország eme csodálatos részével, valamint ellátogatunk Galway városába is, ahol körül-belül 2 órát fogunk eltölteni, mely elegendő idő ennek a tradícionális, színpompás, szépséges törzsi városnak felfedezésére.

Túra indulása: minden hétfőn, szerdán és szombaton
Indulási hely: Dublin belváros
Várható Indulás: 08:00
Túra nyelve: Angol

Túra ára:
24.850 Ft/fő felnőtt
23.200 Ft/fő gyerek

 

A program részletesebb leírása:

Indulás: Reggel 8 körül Dublin városából.
Utunkat nyugatnak vesszük Connemara irányába. Utunk során keresztezzük Írország középföldét, mely bemutatja nekünk az ország valódi varázsát.
Connemaraba érkezésünket követően ellátogatunk a festői szépségű Cong faluba. Ez a terület elnyerte a nemzeti Tiszta-Város (Tidy-Town) díjat, mely egy több mint 60 éves hagyomány keretein belül, minden évben megrendezésre kerülő verseny. Cong települése ezen felül helyszínül szolgált az Oscar díj nyertes Hollywoodi film, „A nyugodt ember” forgatásához is.
Cong a hírességek körében is ismert helyszín. Az itt található Ashford kastély több ismert személy törzshelyévé vált, valamint esküvői helyszínként is szolgál, többek között Pierce Brosnan is itt tartotta álomesküvőjét.
Szépséges apátságoktól kezdve, középkori kastélyokon, folyókon, csillogó tavakon át egészen a csordogáló patakokig Cong egy igazi képeslapra illő látvánnyal kápráztató kis ékszerdoboza Írországnak. Congban lehetőségünk lesz ellátogatni az apátságba, a Szent Ágoston korabeli kolostor romjaihoz. Ezt követően lesz idő elfogyasztani egy finom ebédet ebben a gyönyörű faluban.
Megállónk után utunkat a Lough Corrib nevű tóhoz vesszük, mely Írország második legnagyobb tava (Lough Neagh a legnagyobb). A terület a halászatról vált ismertté, de páratlan változatos és bőséges a vadvilága is, vidrákkal, sólymokkal, menyétekkel és különböző fajtájú madarakkal. A tóhoz 356 különböző kis sziget tartozik, melyek közül a leghíresebb az Inchagoil sziget, ahonnan káprázatos kilátás nyílik a Maumturk hegyvonulatra, a Joyce Country nevű páratlan természeti kincsekkel rendelkező területre, valamint a Connemara hegységre.
Utunkat innen Connemara vadvidékén keresztül folytatjuk. Élvezhetjük az egyedi táj, a szép tavak, völgyek és a hegyes-dombos terület látványát.
Az éhínség időszakában kizsákmányolt, túlnyomó részt kelta területen élő emberek napjainkban is arra törekszenek, hogy megőrizzék a vidéki kultúra fennmaradó részét és a tradicionális ír életformát.
Innen visszautazunk Galway felé, a Maam völgyön keresztül. Utunk során rálátunk majd Connemara gyönyörű tavaira, melyek a 12 Ben-hegy lábánál csoportosulnak és teszik teljessé a festői szépségű tájat. Utunkat a Galway öböl mentén folytatjuk tovább Spiddal településen keresztül, miközben megcsodálhatjuk az Atlinti óceán partvonalát Galwaybe vezető utunk során.
Galway városa a törzsek városaként vált ismertté, valamint egykor Colombusz Kristóf otthonaként is szolgált. Galwayben körül-belül 2 órát fogunk eltölteni, mialatt lehetüségünk lesz hagyományos ír zenét hallgatni, felfedezni a várost, hosszú sétákat tenni, vagy megtekinteni a főbb látnivalókat, mint például a Spanyol boltív (Spanish Arch), a St. Nicholas katedrális vagy a színpompás Bevásárló utca. Az itt töltött idő alatt javasoljuk a világhírű Galway Bay-i osztriga megkóstolását is.
2 órás megállónk és egy élmény gazdag nap után visszaindulunk Dublinba.

A városba való visszaérkezés tervezett időpontja este 8 óra.

 

A túra foglalása adott napra történik. 
A Jegy vásárlása esetén, részvételi jegyet kap mellyel közvetlenül az autóbuszra szállhat fel.
A jegy mellé küldünk egy tájékozattó anyagot a felszállási pontról.

Felszállásra a belvárosban  van lehetőség.

A túra szervezői a programváltozás jogát fenntartják.

A túra nem indul: január 1., november 12., december 24., 25., 26., 31.