Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Törökország

Főváros: Ankara
Nyelv: török, de az idegenforgalmi régiókban angolul és németül is beszélnek.
Pénznem: török líra (TRY)
Időeltolódás: Magyarországhoz viszonyítva + 1 óra
Lakosság: kb. 70 millió fő
Alapterület: 780,576 km2

Általában
Időjárás: Törökország éghajlatát tekintve a mediterrán övhöz tartozik. Főbb jellemzői az enyhe tél, forró nyár, kevés csapadék. A nyári hónapok szárazak, és igen magas hőmérsékletűek. Április és május hónapban kellemes kora nyári idő várható, előfordulhat még néhány esős nap, a tenger 18-20 fokos. Júniustól augusztusig tart az igazi rekkenő hőség, ilyenkor fokozottan figyeljenek, hogy ne tartózkodjanak a napon hosszasan. Szeptemberben a víz hőmérséklete még nagyon kellemes, ám nincs már olyan nagy kánikula, este egy könnyű pulóver is kellhet. Októberben már előfordulhatnak záporok, a víz még mindig kellemes, de az igazi nyári meleg már nem garantált.

Vallás: a lakosság 99%-a az iszlámhoz tartozik. Nagyvárosokban és vidéki területeken is találni kis keresztény és zsidó közösségeket.

Elektromosság: 220 Volt, átalakító nem szükséges.

Telefonálás: magyar mobiltelefonok az egész ország területén használhatóak. Nyilvános fülkékből olcsóbban lehet telefonálni, mint a szállodákból. Telefonkártyát a helyi boltokban, a marketekben tudnak vásárolni. Magyarország hívószáma Törökországból: 00 36, Törökország hívószáma Magyarországról: 00 90

 

Fakultatív programok – Török Riviéra

Pamukkale
Egész napos kirándulást teszünk Pamukkaléba, amit az UNESCO a világörökség részévé választott. Hófehér mészkőmedencéiről híres, melyeket a földfelszín alól feltörő, körülbelül 35 °C-os forrásvíz hozott létre, amikor lezúdult a domboldalon. A helyet már az ókorban is látogatták, mint gyógyfürdőt. Visszafelé úton egy hagyományos szőnyegmanufaktúrát tekintünk meg.

Antalya
Ez alatt a könnyű kirándulás alatt megismerhetik a Török Riviéra csodálatos fekvésű fővárosát, Antalyát. Látogatást teszünk az óvárosban, majd megtekintjük a város egyik vízesését. A túra végén egy aranyüzemet látogatunk meg.

Alanya
Az egész napos kirándulás folyamán felfedezzük Alanya városát. Alanya meredek hegyfoka és erődje már kilométerekről látszik, ahonnan pazar kilátás nyílik a strandokra és a környező hegyekre. Egész napos kirándulásunk során először ellátogatunk Alanya szimbólumába, a várba, majd egy cseppkőbarlangot keresünk fel a hegyekben. Ebéd a természetben, közel egy folyóhoz, ahol úszásra is alkalmunk nyílik. Majd Törökország két legkeresettebb árucikkéből, arany és bőr termékek széles skálájából válogathatnak.

Side
Side ókori romjainak felfedezése után ellátogatunk a látványos Manavgat-vízeséshez. A program során lehetőségünk nyílik a méltán híres török bőráruk és arany ékszerek közül is válogatni. Ebédünket egy hangulatos étteremben fogyasztjuk el a Manavgat-folyó partján. A program a Taurus-hegység rejtett völgyében megbúvó vízesés felkeresésével zárul. Itt vendéglátóink török uzsonnával kedveskednek nekünk.

Quad Safari
Kaland, természet és török kultúra keveredése négy keréken. E poros-sáros, árkon-bokron keresztülvezető utazás során betekintést nyerhetnek a Riviéra, ill. a Taurus hegység eldugottabb, vadregényes tájaira is (csak 14 éves kor felett).

Manavgati kirándulás
Meglátogatjuk a régió egyik legszebb vízesését, majd egy rövid textilközpont-látogatás után hajóra szállunk, és egészen a torkolatig hajózunk a Melas folyón. Felfrissülésként megmártózunk a hűs édesvizű folyóvízben, ill. a sós-langyos tengervízben. Utána eltöltjük finom ebédünket a hajón, végül meglátogatjuk a régió legnagyobb mecsetét. Igazi kikapacsolódást és felfrissülést ígér ez a nap.

Rafting
Egy kihagyhatatlan túra, ahol felejthetetlen élményt szerezhetünk. Egész napos program, amely a Köprülü-kanyon lenyűgöző hegyei között, annak kristálytiszta vizén vezet végig. A folyón szakképzett vezetőkkel ereszkedünk le gumicsónakjainkkal. A még több adrenalinra vágyók külön kétszemélyes csónakot is kaphatnak. A kaland közben megebédelünk a parton, majd folytatjuk utunkat. (részvétel csak 6 év felett lehetséges)

Jeep Safari
A kaland, a természet és a török kultúra keveredése. Egy árkon-bokron keresztülvezető utazás során betekintést nyerhetnek a Riviéra, ill. a Taurus hegység eldugottabb, vadregényes tájaira is. Jogosítványt, fürdőruhát mindenképpen hozzanak magukkal.

Török est
Egész estés program pazar vacsorával és látványos műsorral, többek között hastáncosokat, fakírokat és tűz show-t láthatunk, különböző régiók táncait csodálhatjuk meg és egy különlegességet is: a több száz évre visszamenő hagyománnyal rendelkező olajbirkózást.

Anatólia tüze
Fergeteges, bűvöletbe ejtő tánc-show, mely már bejárta az egész világot. A program Antalya-régió legszebb színházaiban kerül megrendezésre. A teltház előtt játszott előadás felejthetetlen élményt nyújt mind az ifjabb, mind az idősebb generációnak.

Aquapark és delfinárium
Elsőként megtekintjük az aquapark kb. egy órás műsorát delfinek, fókák különleges mutatványaival. A vállalkozó kedvűeknek páratlan élményt nyújt a delfinekkel való úszás. Majd a nap hátralevő részében szórakozást biztosít a térség egyik legkülönlegesebb élményfürdője egyedülálló antik díszleteivel, melyeket az ókori Trója ihletett.

Törökfürdő - Hamam
Igazi kényeztető wellness-program, ahol elfelejthetjük mindennapi problémáinkat a szakszerű masszázs alatt, amely 3 különböző kezelést tartalmaz. Igazi felfrissülés, hosszantartó barnulás! (szívbetegek és magas vérnyomásúak nem vehetik igénybe)

Alanya partyhajó –a hajón habbal és különböző showkkal
Ha fergeteges kikapcsolódásra és szórakozásra vágyik, mindenképp fel kell szállnia partyhajónkra! Aki Alanya igazi éjszakai hangulatába szeretne belekóstolni, itt a helye!

 

Törökország nyaralás repülővel 2024

További ajánlataink