Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Skót whisky túra 6 napos

Nagy-Britannia, Skócia, Skócia Útazonosító: 506409
  • Szálláskategória: Vendégház
  • Utazás módja: Fly & Drive
  • Típus:
Leírás

6 nap Skóciában, a Whisky gyárak bűvöletében 
Új program, ami akár már foglalható akár 2023 évre is.

6 nap / 5 éjszaka

 

PROGRAM:

1. Nap
Érkezés Edinburghba autó felvétele, majd városnézés. Az Edinburgh Vár bejárása után térjünk be a szomszédságában található Skót Whisky Központba, ahol megismerkedhetünk az „élet vizének” történetével. A kóstoló természetesen nem marad el! Ezután egy kellemes sétát javaslunk a Royal Mile-on, az egy mérföld hosszú hangulatos utcán, ahol a Szent Egyed Katedrális és a Királynő skóciai palotája is található; illetve Edinburgh Újvárosában és a Princes Streeten, Edinburgh örökké mozgalmas főutcáján. Szállás Edinburghban.

2. Nap
Reggeli után Észak felé indulunk, a Forth Öblön átívelő hídon át Perthshire területére. Töltsünk egy kis időt Perth városában, meglátogathatjuk a Scone Palotát, a skót királyok koronázási helyét. Ezután kövessük az A85-ös utat Crieff felé, ahol megállhatunk a Glenturret Whisky lepárlónál. Itt gyártják a Famous Grouse Whiskyt és egy interaktív látogatás során megismerhetjük a legkedveltebb kevert whisky gyártásának folyamatát. Szállás Perth környékén.

3. Nap
Az A93-as úton autózunk Blairgowrie felé, majd az A924-esen Pitlochry irányában haladunk tovább. A környéken több whisky lepárló is található, például az Aberfeldy, a Blair Atholl, az Edradour, amely Skócia legkisebb lepárlója, és még Tokajis hordóban érlelt whiskyt is kóstolhatunk! Royal Deeside vidékén érdemes tölteni egy kis időt. A legismertebb whisky lepárló a Royal Lochnagar, amely Albert Herceg 1848-as látogatása után nyerte el a „Királyi” címet és a királyi család számára ez a lepárló szolgáltatta az élet vizét. Az összes hely nem fér bele a napi programba, de érdemes meglátogatni a vidéket. Érdemes megnézni az itt magasló Cawdor Kastélyt, mielőtt következő szálláshelyünkre érünk, Inverness környékére.

4. Nap
Inverness környékét elhagyva Dél felé haladunk, a szörnyről is világszerte híres Loch Ness partján. A Loch Ness látogatói központban megismerkedhetünk Nessie nyomaival, a tó partján fekvő Urquhart Vár romjai pedig több órás nézelődésre adnak lehetőséget. A tó legdélebbi pontján álljunk meg Fort Augustus-ban, ahol a Caledoniai csatorna egyik zsiliprendszerét tanulmányozhatjuk. Ezután Fort William felé vesszük az irányt, amely Nagy-Britannia legmagasabb hegyének, a Ben Nevis-nek lábánál fekszik. Itt található a Ben Nevis whisky lepárló, amely a hegycsúcsból lerohanó lágy vizekből készíti Skócia kedvenc italát, ragaszkodva a hagyományos gyártási folyamathoz.
Tovább haladunk a Loch Linnhe partján, majd elérünk Oban környékére, ahol a szállásunk lesz.

5. Nap
Reggeli után az Oban whisky lepárlót látogathatjuk meg, az egyik legrégebbi maláta whisky gyárat. Ezután Loch Awe irányában haladunk. Invererayben megnézhetjük a kastélyt, a Campbell Klán székhelyét. Folytatjuk utunkat Dél felé az A82-es úton, követve a Loch Lomond partjait, amely Skócia talán legszebb tava. Trossachs régión átutazva Killearn-ban meglátogathatjuk a Glengoyne whisky lepárlót, amelynek egyik különlegessége, hogy tőzegen szárított árpa helyett levegővel szárítottat használnak, ezáltal szabadjára engedve a lágy, finom ízeket. Szállás: Glasgowban vagy környékén. 

6. Nap
Stirlingen át visszatérünk Edinburghba. Az autó leadása, majd hazautazás.

 
 

Szállás:
• 1 éj Edinburgh
• 1 éj Perth környékén
• 1 éj Inverness környékén
• 1 éj Oban környékén
• 1 éj Glasgowban vagy környékén


Részvételi díjak:
január 1- március 31 között: 226.100.-
április - Július 31között : 281.300 Ft/fő
augusztus 1- 31.: 309.900 Ft/fő
szeptember 1 - október 31 között: 281.300 Ft/fő
november 1-december 22 között: 226.100 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:
Szállás 3 * vendégházakban, 5 éjszakára, kétágyas, fürdőszobás elhelyezéssel, reggelivel
Bérautó 6 napra
24 órás magyar nyelvű asszisztencia

Külön fizetendő:
Repülőjegy ára, Stornó biztosítás, Betegség Baleset biztosítás 

Stornó biztosítás: 
Az utazás alapára nem tartalmazza a stornó azaz útlemondási biztosítást.

 

Időpontok hamarosan!