Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

10 nap Skóciában - Sky szigettel

Nagy-Britannia, Skócia, Körutazás Skóciában Útazonosító: 275542
  • Szálláskategória: Vendégház
  • Utazás módja: Fly & Drive
  • Típus: Egyéb, Körutazás, Sportos kirándulások, Városnéző programok
Leírás

SKÓCIA SKY SZIGET - 10 napos program.


1.nap: Glasgow vagy Edinburgh 
Érkezés Glasgowba vagy Edinburghba , autó felvétele a reptéren, szállás elfoglalása.

2.nap Loch Lomond, Oban, Fort William 
Loch Lomond környéke, majd indulás Fort William felé, útközben Inveraray városkában megálló, majd Oban városa, esetleg az Oban whiskygyár bejárása, Fort William-ben hajókázási lehetőség, fókatúrával. Szállás Fort William környékén.

3.nap: Skye sziget
indulás Mallaig-be, útközben a Glenfinnan viadukt és a Harry Potter gőzösvonat, kompátkelés Skye-szigetre. Egy nap a szigeten: gyönyörű természeti képződmények, Portree halászfalucska, Dunvegan Kastély, a McLeod Klán székhelye, szállás Skye szigetén, vagy a sziget környékén.

4.nap: Eilean Donan, Loch Ness, Inverness
Indulás Loch Ness felé, útközben az Eilean Donan kastély, az „Öt Nővér” hegyek. Loch Ness, az Urquhart Vár, hajótúra lehetőség a híres tavon, szállás Inverness környékén.

5.nap: Inverness környéke
A város környékén számtalan programot, látványosságot találhatunk még. Ha Észak-Kelet felé kirándulunk, itt találjuk Európa legnagyobb, ma is működő erődjét, Fort George-ot, ahol még palackorrú delfint is láthatunk az öbölben, ha szerencsénk van. Tovább autózhatunk a tenger északi partján, megállhatunk egy-egy városkában, illetve pihenhetünk, piknikezhetünk a tengerparton. Érdemes felkeresni a Cawdor Kastélyt, amely a 14.század óta a Cawdor család otthona. Ellátogathatunk a Clava Cairns-hez, amely Krisztus előtt 2000-ben kiépült temetkezési hely. Skócia története után érdeklődők számára ajánljuk az Culloden Csatamező felkeresését, ahol megtudhatjuk, hogyan pusztultak a skót klánok egy olyan vesztes csatában, amely mindössze 45 percig tartott, és örökre megváltoztatta a Felföld képét, illetve az itt élők életét. Whisky iránt érdeklődők pedig felkereshetik a Speyside vidékét, ahol whiskygyárak tucatjaiban kóstolhatják meg ezt a nagyszerű italt.

6.nap: Inverness, Blair Kastély, Pitlochry, Scone Palota
Indulás vissza Edinburgh felé Blair Atholl-on és Pitlochryn keresztül, útközben érdemes megnézni a hófehér Blair Kastélyt, Skócia egyik legszebb és leglátogatottabb Kastélyát. Pitlochryban egy egyedülálló látványosságot, a Lazac-létrát is megnézhetjük. Látogatás Macbeth koronázóhelyén, a Scone Palotában. Szállás Perth környékén.

7.nap: Skócia keleti partja
Az ország keleti tengerpartja mentén érdemes északra autózni, és megállni a fantasztikus sziklaszirten a víz fölé magasodó Dunnottar várromnál, majd a brit királyi családhoz kötődő mesés Glamis Kastély következik, ezután pedig St Andrews, a középkori skót katolicizmus és a golf sport otthona a megálló. A városka egyébként gyönyörű egyetemi épületeknek is otthont ad. Este visszatérés a szálláshelyre.

8.nap: Edinburgh
Reggel a Forth-öbök hídjain keresztül utazás Edinburghba, városnézés az óvárosban: Vár, séta a Royal Mile-on, ahol a Parlament épülete is található, a Skót Whisky Örökség Központ, Camera Obscura, a Holyrood Királyi Palota megtekintése, majd séta a Princes Street-en, Edinburgh központjában, itt áll Walter Scott emlékműve is. Ha az idő engedi, érdemes megnézni a Britannia Királyi Yacht-ot, a Királyi Botanikus Kertet, vagy az Újvárost is. Szállás Edinburgh-ban.

9.nap: Edinburgh, Rosslyn Kápolna, Glenkinchie Whiskygyár
Kirándulás Dél-Skóciába, Rosslyn, a Da Vinci-kód híres kápolnája, a Glenkinchie whisky lepárló és a határvidék apátságromjai, vagy Linlithgow (várrom, Stuart Mária szülőhelye), a Falkirk Kerék és Stirling, majd szállás elfoglalása.

10.nap: Búcsú Skóciától, bérautó leadása a reptéren, elutazás.


Szállás: - 9 éjszakára
1 éjszaka Edinburgh vagy Glasgow
1 éjszaka Fort William környékén.
1 éjszaka Skye szigetén, vagy a sziget környékén.
2 éjszaka Inverness környékén 
2 éjszaka Perth környékén
2 éjszaka Edinburgh

Részvételi díj: 
Január-március és November,december: 245.300 Ft/fő
Április – október: 289.800.-
Augusztus : 319.300.-
 

A részvételi díj tartalmazza:
Szállás 7 éjszakára reggelivel 3*-os hotel v. vendégházakban, kétágyas, fürdőszobás elhelyezéssel, Bérautó 10 napra, 24 órás magyar nyelvű asszisztencia.

Nem tartalmazza: repülőjegy, biztosítások, nem kötelező. /Autóra önrész kiegészítő 10 napra  100 gbp., BBP + stornó biztosítás 600 Ft/fő/nap

Időpontok hamarosan!