Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Skót whisky túra 8 napos

Nagy-Britannia, Skócia, Skócia Útazonosító: 165500
  • Szálláskategória: Vendégház
  • Utazás módja: Fly & Drive
  • Típus: Körutazás, Sportos kirándulások
Leírás

Skót whisky túra
8 nap/ 7 éj

Program és útvonal ajánlat:

1. Nap
Érkezés Edinburghba,
 autó felvétele, majd városnézés. Az Edinburgh Vár bejárása után térjünk be a szomszédságában található Skót Whisky Központba, ahol megismerkedhetünk az „élet vizének” történetével. A kóstoló természetesen nem marad el! Ezután egy kellemes sétát javaslunk a Royal Mile-on, az egy mérföld hosszú hangulatos utcán, ahol a Szent Egyed Katedrális és a Királynő skóciai palotája is található; illetve Edinburgh Újvárosában és a Princes Streeten, Edinburgh örökké mozgalmas főutcáján. Szállás Edinburghban.2. Nap
Reggeli után Észak felé indulunk, a Forth Öblön átívelő hídon át Perthshire területére. 
Töltsünk egy kis időt Perth városában, meglátogathatjuk a Scone Palotát, a skót királyok koronázási helyét. Ezután kövessük az A85-ös utat Crieff felé, ahol megállhatunk a Glenturret Whisky lepárlónál. Itt gyártják a Famous Grouse Whiskyt és egy interaktív látogatás során megismerhetjük a legkedveltebb kevert whisky gyártásának folyamatát. 
Szállás Perth környékén.

3. Nap
Az A93-as úton autózunk Blairgowrie felé, majd az A924-esen Pitlochry irányában haladunk tovább. A környéken több whisky lepárló is található, például az Aberfeldy, a Blair Atholl, az Edradour, amely Skócia legkisebb lepárlója, ingyenesen látogatható és még Tokajis hordóban érlelt whiskyt is kóstolhatunk! Térjünk vissza az A93-as útra és autózzunktovább Észak felé. Az út a Royal Deeside vidékére vezet, ahol a szállásunk is lesz ezen az éjszakán.

4. Nap
Ezt a napot a Royal Deeside vidékén érdemes tölteni
. A legismertebb whisky lepárló a Royal Lochnagar, amely Albert Herceg 1848-as látogatása után nyerte el a „Királyi” címet és a királyi család számára ez a lepárló szolgáltatta az élet vizét. A környéken található a királyi rezidenciául szolgáló Balmoral Kastély is.  Szállásunk ugyanott lesz, a Royal Deeside vidékén.

5. Nap
Folytatjuk utunkat a Grampian hegységen át. Az A939-es úton elhagyjuk Tomintoult, amely a legmagasabban fekvő falu egész Nagy-Britanniában, majd elérjük Grantown on Spey-t. Számos whisky lepárló található errefelé és a szakértők kedvenc whiskyjei valószínűleg itt lelhetők fel. Tomintoul, Cardhu, Knockando, Glenlivet, Balvenie, Macallan, válasszon Ön!
A whisky lepárló, (vagy lepárlók) bejárása után Nairn felé folytatjuk utunkat, amely a tengerparti golf pályáiról és csodás homokos partjairól híres. Érdemes megnézni az itt magasló Cawdor Kastélyt, mielőtt következő szálláshelyünkre érünk, Inverness környékére.

Skot Whiskey 8 napos fly & drive

6. Nap
Inverness környékét elhagyva Dél felé haladunk, 
a szörnyről is világszerte híres Loch Ness partján. A Loch Ness látogatói központban megismerkedhetünk Nessie nyomaival, a tó partján fekvő Urquhart Vár romjai pedig több órás nézelődésre adnak lehetőséget. A tó legdélebbi pontján álljunk meg Fort Augustus-ban, ahol a Caledoniai csatorna egyik zsiliprendszerét tanulmányozhatjuk. Ezután Fort William felé vesszük az irányt, amely Nagy-Britannia legmagasabb hegyének, a Ben Nevis-nek lábánál fekszik.
Itt található a Ben Nevis whisky lepárló, amely a hegycsúcsból lerohanó lágy vizekből készíti Skócia kedvenc italát, ragaszkodva a hagyományos gyártási folyamathoz. 
Tovább haladunk a Loch Linnhe partján, majd elérünk Oban környékére, ahol a szállásunk lesz.

7. Nap
Reggeli után az Oban whisky lepárlót látogathatjuk meg, az egyik legrégebbi maláta whisky gyárat. Ezután Loch Awe irányában haladunk. Invererayben megnézhetjük a kastélyt, a Campbell Klán székhelyét. Folytatjuk utunkat Dél felé az A82-es úton, követve a Loch Lomond partjait, amely Skócia talán legszebb tava.
Trossachs régión átutazva Killearn-ban meglátogathatjuk a Glengoyne whisky lepárlót, amelynek egyik különlegessége, hogy tőzegen szárított árpa helyett levegővel szárítottat használnak, ezáltal szabadjára engedve a lágy, finom ízeket.
Szállásunk Trossachs vidékén lesz.

8. Nap
Stirlingen
 át visszatérünk Edinburghba. Az autó leadása, majd hazautazás.

Ha a vezetés helyet inkább csak a whiskyt szeretné élvezni, kérjen magyar nyelvű sofőr-idegenvezetőt!


Szállás:
• 1 éjszaka Edinburgh környékén
• 1 éjszaka Perthshire-ben
• 2 éjszaka Royal Deeside vidékén
• 1 éjszaka Inverness környékén
• 1 éjszaka Argyll/Oban környékén
• 1 éjszaka Trossachs vidékén

Részvételi díj 3*-os hotelekben és vendégházakban Ft / fő -
január 1- március 31 között: 226.100.-
április - Július 31között : 281.300 Ft/fő
augusztus 1- 31.: 309.900 Ft/fő
szeptember 1 - október 31 között: 281.300 Ft/fő
november 1-december 22 között: 226.100 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:
Szállás 7 éjszakára reggelivel hotelekben és vendégházakban, kétágyas, fürdőszobás elhelyezéssel,
Bérautó 8 napra,24 órás magyar nyelvű asszisztencia.
Ha a vezetés helyet inkább csak a whiskyt szeretné élvezni, kérjen magyar nyelvű sofőridegenvezetőt!

Időpontok hamarosan!