Skót-felföldi kalandok fly and drive

skot1.jpg
Utazás formája: 
Fly & Drive program
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
reggeli
Utazás: 
fly&drive
Azonosító: 
46-1

Skót-felföldi kalandok fly and drive - "repülj és vezess"
Nagy-Britannia / Edinburgh

Utazás: Budapestről egyénileg, Helyben autóval, amit az ár tartalmaz.
Szállás: Vendégházak
Elhelyezés: vendégházak kétágyas szobáiban 7 éjszakára. Lehetőség van szállodákban is szállástfoglalni.
Ellátás: reggeli

Ajánlott Útvonal: Edinburgh/Glasgow | Perthshire | Speyside | Ullapool | Inverness | Loch Ness | Mull, Iona és Staffa szigetek | Loch Lomond | StirlingAJÁNLOTT PROGRAM:

1. nap: Érkezés Edinburgh-ba/Glasgow-ba, az autó felvétele, majd a skót főváros felfedezése. Érdemes megtekinteni az Edinburgh kastélyt, a falakon belül a Szt. Margit-kápolnát, a Sors kövét (koronázási kőnek is nevezik) és a skót koronázási ékszereket; valamint az óvárost és a György-korabeli újvárost nagyszerű múzeumokkal és művészeti galériákkal.

2. nap: Észak irányába visz az útja ezen a napon, első megálló Perth, majd Pitlochry következik, ahol megnézheti a lazaclétrát. Innen a varázslatos Drummocherhágón keresztül indul Speyside felé, mely Skócia leghíresebb whiskygyártó térsége, így ne hagyja ki egy whiskypárló üzem megtekintését, hogy megismerkedjen a híres ital gyártásának titkaival; vagy látogassa meg a környék híres kastélyainak egyikét! Szállás Inverness környékén.

3. nap: Ezen a napon Skócia nyugati partjaival ismerkedhet meg. A bájos Ullapoolon keresztül és a Corrieshalloch-szurdok mellett jut el az Inverewe-kertekig, melyek csodás rododendron-gyűjteményeikről híresek. Ezután a gyönyörű Torridon vidéken kereszül, a Loch Maree mellett elhaladva jut vissza az Inverness környéki szálláshelyére.

4. nap: A Skót felföld fővárosának, Invernessnek meglátogatása után az egész napot a felföld északi részének felfedezésével töltheti. Először a Fekete-szigetet keresi fel, mely valójában egy, a zöld minden árnyalatában pompázó félsziget. Ez a vidék a természetet kedvelők paradicsoma: a madárrezervátumokat, a híres Udale-öblöt, Munlochryt, valamint a Cromatyból induló hajókirándulások során látható delfi neket mindenképpen érdemes megnézni. Ezután folytassa útját Dunrobin kastélya felé, ahol a solymászat rejtelmeibe kaphat betekintést. Éjszaka Inverness környékén.

5. nap: Ma Loch Ness felé viszi az út. Álljon meg az Urquhart kastélynál, nemcsak azért, mert innen a legszebb a kilátás, de innen látták legtöbbször Nessie-t is. Majd Skócia legmagasabb pontja, Ben Nevis alatt található Fort Williambe érkezik, ahonnan dél felé folytatódik tovább az útja.

6. nap: Ezen a napon Mull, Iona és Staff a szigeteket látogatja meg. A kirándulás Oban kikötőjéből indul, és mint az Egyesült Királyság legjobb egynapos kirándulása nevezetes. Először Mull csodás szigetét nézi meg, majd Iona szigete következik, ahol a kereszténységet Skóciába hozó Szt. Columbus által alapított apátság található. Ezután a lakatlan Staff a szigete következik, mely bazaltformációiról híres. Éjszaka Oban környékén.

7. nap: A Branderhágón és a misztikus Rannoch Mooron keresztül visz az útja. Kövesse a Loch Lomond partját, majd vezessen Stirling felé. Látogassa meg a kastélyt és a Látogatóközpontot, mert itt sokat megtudhat Skócia történelméről. Éjszaka Stirling környékén.

8. nap: Indulás a repülőtérre, az autó leadása.

Árak - Ft/fő/7 éj - reggeli kétágyas szoba
01.01 - 03.31: 174.600.- Ft.
04.01 - 05.31: 188.600.- Ft
06.01 - 07.31.: 202 900 Ft.
08.01 - 08.31.: 216 800 Ft 
09.01 - 09.30: 188.600.- Ft
10.01 - 12.31: 174.600.- Ft

Az ár tartalmazza- a szállást 7 éjszakára vendégházak kétágyas szobájában
- a reggelit
- a középkategóriás autót casco jellegű biztosítással
- az angol nyelvű információs anyagot 
- magyar nyelvű asszisztencia