Skócia-Skye sziget

sky1.jpg
Utazás formája: 
Csoportos utazás repülővel
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
félpanzió
Utazás: 
repülő
Ára: 
359.900.-
AKCIÓ: 
Előfoglalási akció
Azonosító: 
47-5
Megrendelhető a következő időszakokra: 

2018 július 7-14., - UTOLSÓ 4 HELY !!! 
2018 szeptember 1-8. 
Részvételi díj: 329.900 Ft/fő - utolsó helyek

 

Járulékos költségek: 

Reptéri illeték: kb.: 35.000,- Ft/fő
Biztosítás: 550,- Ft/fő/ nap
Sztornó biztosítás: 1,5%


 
Skócia-Skye sziget

Skócia történelem tépázta tájain híres skót királyok útjaira lépünk, hogy megismerjük életüket, maguk után hagyott emlékeiket Edinburgh, Stirling, St Andrews ódon és újszerű utcáit járva. Loch Ness szörnyét kémlelhetjük a csillogó tavon: Sky szigetén a McLood klán ősi fészkében a természetfeletti erők találkoznak velünk halandókkal. Sokszor megfilmesített meseszép tájak, tündékkel és koboldokkal teli kelta hitvilág és a skót emberek vendégszeretete teszi utazásunkat felejthetetlenné.

Program:  

1. nap: Budapest-Glasgow-New Lanark-Stirling
Kora reggeli elutazás menetrendszerinti járattal Skócia legnagyobb városába, Glasgow-ba, ahol panorámás városnézés keretében ismerkedés az egykori iparvárossal, amely 70 parkjával és kertjével méltán viseli a „zöld hely” elnevezést. Megtekintjük az ország legrégebbi katedrálisát, a főteret és az egyetem környékét is. Ezután a Világörökség részét képező New Lanark-ba utazunk, mely a XVIII. sz. végén ipari- és társadalmi mintatelepüléssé vált a filozófus és vállalkozó Owen kísérletének köszönhetően. Délután ellátogatunk az ország legfontosabb középkori erődítményébe, a hegyoromra épült Stirling várba. Stratégiai jelentőségét bizonyítja, hogy „Skócia kulcsának” nevezték, története során több mint 20 nagy csatát vívtak itt, így a Rettenthetetlen c. filmből ismert szabadságharcos hős, William Wallace is ezen a helyen ütközött meg az angolokkal - emlékműve a szemközti dombon emelkedik. A ma is látható óvárost védő falakat még a XVI. században építették, hogy megvédjék királynőjüket, Máriát VIII. Henrik elől. Este transzfer a Glasgow melletti hotelbe.

2. nap: Loch Lomond-Inveraray kastély-Glen Coe-Ben Navis
Mai programunkat hajózással kezdjük Britannia legnagyobb taván, a hangulatos Loch Lomondon. Ezután megismerkedünk az egyik legnagyobb és legimpozánsabb magánkastéllyal, az Inveraray Castle-lal. Délután a skót Felföld köszönt minket, miközben a Glen Coe-n, a „Könnyek völgyén” keresztül utazva megismerhetjük a MacDonald klán szomorú történetét. Nagy-Britannia egyetlen hegyi drótkötélpályáján, a „Nevis Range gondolán” felmegyünk az Aonach Mor-ra, ahol könnyű túrát teszünk egy kilátóhoz. A hegytetőről csodás panoráma tárul elénk a környező tavakra. Ezután elfoglaljuk a szállásunkat.

3. nap: Skye-sziget-Eilean Donan kastély
Egész napos kirándulás a páratlan természeti szépségű Skye-szigetre, a Belső-Hebridák legnagyobb és legismertebb szigetére. Odafelé az egyik legszebb panorámaúton haladunk, hogy utána komppal átkeljünk a szigetre. Északnak haladva élvezhetjük a jellegzetes tájat, majd sétálhatunk a„fővárosban” Portree-ben. Délután a Trotternish-félsziget vadregényes, sziklás, öblös tengerpartján utazunk. A szigetet egy hídon elhagyva ellátogatunk Skócia leggyakrabban fényképezett várkastélyába, a három „loch” találkozásánál fekvő Eilean Donan Castle-ba, mely egykoron fontos szerepet játszott a viking és angol hódítók elleni harcban, s a „Highlander – Hegylakó” című filmben is feltűnt.

4. nap: Inverness-Loch Ness-Blair kastély-Perth
A nap folyamán elsőként látogatás a Loch Ness partján álló Urquhart vár romjainál, ahonnan a gyönyörű kilátásban mélázhatunk el a tó szörnyének létezéséről. Ezután átmegyünk a Felföld fővárosán, Inverness-en. Elhaladunk a cullodeni csatamező mellett, ahol az utolsó skót felkelés gyászos véget ért, majd megtekintjük Skócia legnépszerűbb kastélyát, az Atholl hercegek és grófok székhelyét, az impozáns, hófehér Blair kastélyt. Termeinek berendezése a leggazdagabbak közé tartozik. Hatalmas parkjában a színpompás tollazatú, büszkén lépdelő pávák köszöntik a látogatót. A nap befejezéseképp az egyik whisky lepárlóban bepillantást nyerhetünk a „élet vízének” készítési módjába és meg is kóstolhatjuk a nemes nedűt. Szállás Perth-ben.

5. nap: St. Andrews-Dundee-Glamis kastély
Reggel kirándulás az elbűvölő tengerparti St. Andrewsba, a golf szülővárosába. A Skócia legrégebbi egyetemének is otthont adó városban sétálunk az ország legnagyobb és legősibb katedrálisának romjai közt. Dundee-ban a Discovery hajó fedélzetén megismerkedhetünk a XIX. századi hajózás körülményeivel és Scott kapitány Antarktisz expedíciójának történetével. Ezután a mágikus varázsával mindenkit rabul ejtő Glamis Kastély vár ránk, mely a tündérmesék és legendák világát idézi fel. Itt töltötte Erzsébet királynő gyermekkorát, felbukkan Macbeth alakja és talán kísértet(ek) is. Visszautazás a szállásra az esti órákban.

6. nap: Linlithgow-Edinburgh
Reggel a Forth Bridge függőhídjáról élvezhetjük a folyó tölcsértorkolatának egyedi látványát, majd a Linlithgow palota tóparton álló csodálatos romjaival ismerkedünk, amely egykoron a Stuart királyok lakhelye volt. Itt született a skótok hányatott sorsú királynője, Mária is. Edinburgh kikötőjében, a Royal Yacht Britannia-nak a fedélzetére lépve ízelítőt kaphatunk a sokat megélt fenséges hajó érdekes utazásaiból, melynek során több, mint 40 éven át szelte a világ óceánjait, és büszkén szolgálta a fedélzetén utazó királyi családot. 1997-ben Edinburgh nyerte el a jogot a királyi yacht kiállítására. Délután városnézés Skócia lüktető fővárosában, Edinburgh-ban, melynek során a Royal Mile-on végighaladva szinte láthatjuk magunk előtt az egykor itt vonuló királyi meneteket a Holyrood palotába. Számos műemlék épület található itt, mint a St. Giles katedrális, ahol John Knox hirdette a reformációt. Szűk sikátorokban lévő, több emelet mélységben végződő lakóházak meséi őrzik a város mindennapi életének évszázadokra visszanyúló történelmét. Ellátogatunk a kialudt vulkán tetejéről szemlélődő várba, falai között híres skót királyok útjaira lépünk és még magyar vonatkozásokat is felfedezhetünk. Megtekintjük a száz évre befalazott skót koronázási ékszereket és az angolok által elrabolt majd visszaadott Végzet Kövét is. Szállás Edinburgh-ban, este besétálhatnak a belvárosba nézelődni vagy betérni egy pubba.

7. nap: Edinburgh-Rosslyn kápolna-Falkirk kerék-Drummond kert
Reggel szabadidő keretében felfedezhetjük Edinburgh belvárosának rejtett zugait, tipikus skót souvenir tárgyakat vásárolhatunk vagy felkereshetjük a város valamelyik múzeumát. A déli órákban a templomos lovagoknak és a „Da Vinci kód”-nak köszönhetően elhíresült, gyönyörű kőfaragásokkal és boltívekkel díszített Rosslyn kápolna titkainak nyomába eredünk. Kora délután megnézzük a XXI. század technikai csodáját, a világ egyetlen forgó hajóemelő szerkezetét, a Falkirk Kereket.A körutazás méltó lezárásaként a Drummond Kastély Kertjét keressük fel, melyet Skócia legszebb formális parkjának tartanak geometrikus alakzatra nyírt növényei alapján.Szállás Glasgow mellett.

8. nap: Glasgow-Budapest
Kora reggel transzfer a glasgow-i reptérre, hazautazás menetrend szerint.

  


Időpont: 2018 Július 7-14.
Részvételi díj:
359.900 Ft/fő + ill
Időpont: 2018 szeptember 1-8.
Részvételi díj:
 329.900 Ft/fő + ill

Utazás: repülővel / autóbusszal 
Szállás: *** szállodában 
Ellátás: félpanzió
Egyágyas felár: 91.000,- Ft/fő 
Reptéri illeték: kb.: 35.000,- Ft/fő 
Biztosítás: 500,- Ft/fő/ nap 
Sztornó biztosítás: 1,5% 
A részvételi díj személyenként 1 db 10 kg-os 55 cm x 40 cm x 23 cm kézipoggyászt tartalmaz. Csak egy darab kézipoggyászt vihetnek magukkal a fedélzetre.
Feladott poggyász 20 kg: 26.800,-Ft/db, Feladott poggyász 32 kg: 31.300,-Ft/db

Tervezett menetrend(Wizzair)
Budapest-Glasgow/ 06:15 08:20
Glasgow-Budapest/ 08:50 12:45
(A poggyászdíjak jegykiállításig változhatnak!)

Belépők várható ára:
New Lanark: 10,50 GBP
Loch Lomond hajó: 11,50 GBP
Inveraray kastély: 10 GBP
Nevis Range drótkötélpálya: 14 GBP
Eilean Donan vár: 7,50 GBP
Blair kastély: 11 GBP
whiskylepárló: 12 GBP
Glamis kastély: 12,50 GBP
Discovery hajó és kiállítás: 9,25 GBP
Britannia yacht: 15,50 GBP
Rosslyn kápolna: 9 GBP
Drummond kert: 6 GBP
Historic Scotland bérlet 7 napos 42 GBP / (érvényes: Stirling vár Urquhart vár St. Andrews katedrális Linlithgow palota Edinburghi vár)


UTASVÉLEMÉNY:

Tisztelt Iroda! Kedves Krisztina,
engedje meg, hogy ezúton köszönjük meg a kitűnő szervezést az úttal kapcsolatban.
Horváth Zoltán idegen vezetése pedig pazar volt. Kiemelkedő lelkesedése és tudása, idegenvezetése talán a legjobb , amit valaha láttunk, hallottunk.
Úgy gondoljuk, hogy az ő munkája nagy mértékben hozzájárult ahhoz , hogy a csoport jól érezze magát és maradandó élményeket kapjon Skóciáról!!
Kérem adják át neki a köszönetünket a kitűnő munkájáért!!
üdvözlettel:
Dr. K. Zsolt - 2015 07 07

1 ágyas felár: 
Azon kedves utasaink részére, akik egyedül jelentkeznek, de nem szándékoznak az egyágyas szoba felárát megfizetni, vállaljuk a társítást két ill. háromágyas elhelyezéssel. Erre vonatkozó igényeket a foglalással egyidejűleg kérjük jelezni! Amennyiben irodánknak nem áll módjában szobatársat találni, az egyágyas felárból 20.000 Ft-ot irodánk átvállal. Közeli indulásokra jelentkezés esetén a felár nélküli egyágyas elhelyezést, nem automatikusan garantáljuk!
Stornó biztosítás: 
Az utazás alapára nem tartalmazza a stornó azaz útlemondási biztosítást.
Úti okmány: 
Indulás előtt ellenőrizze úti okmánya érvényességét! EU országokba és Angliába is érvényes, új típusú személyigazolvánnyal is lehet utazni. Gépjárművezetői engedély nem fogadható el személyazonosító okmánynak. Külföldi állampolgárságú utasainknak az esetleges vízumigényüket, beutazási feltételeiket egyénileg kell intézniük.