A rettenthetetlenek földjén

skotsir1.jpg
Utazás formája: 
Csoportos utazás repülővel
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
reggeli
Utazás: 
repülő
Azonosító: 
31-3
Megrendelhető a következő időszakokra: 

ÚJ IDŐPONT!
2022. Július 15 - 20. - MEGTELT.
2022. Augusztus 19-24. - Részvételi díj: 519 000 Ft/fő 
2022. Augusztus 26 - 31. - MEGTELT.

Járulékos költségek: 

Biztosítás: 3.600 Ft/fő
Fakultatív vacsora (5 alkalom):  49.000 Ft/fő
Egyágyas szoba felára:  75.000 Ft/fő


A rettenthetetlenek földjén
Körutazás Skóciában

Mi jut eszünkbe Skóciáról? A vad táj, a kilt szoknya, a Loch Ness-i szörny, a skót duda, a whiskylepárlók és a hamisítatlan humor. A Skót-felföld egyedülállóan szép vidék: zöldellő hegyoldalak, vadregényes fjordok, gyors hegyi patakok, és ködfelhőbe tűnő tavak jellemzik. A régi emlékek szerelmeseit több száz éves apátságok, vár maradványok, öreg hidak, történelmi városok várják. Walter Scott és a nemzet költője, Robert Burns hazája hívja most Önöket egy tartalmas kirándulásra. Mi nem leszünk fukarok a programok tekintetében.

PROGRAM:

 

1. NAP: BUDAPEST – GLASGOW – LOCH LOMOND – INVERARAY-KASTÉLY
Menetrend függvényében repülés Glasgow-ba. Érkezés után buszos városnézésre indulunk Skócia legnagyobb városába. A keleti városrész határánál fekszik a Szent Mungo katedrális, amely a legrégibb és legnagyobb épségben megmaradt középkori templom Skóciában. Sétánk során láthatjuk a város szívében lévő George teret, a viktoriánus városházával és környékén több elegáns épülettel. A nyugati városrészben található a Kelvingrove Galéria, amely a második legnagyobb és leglátogatottabb művészeti gyűjtemény Nagy-Britanniában. Szemben vele a Glasgow-i Egyetem hatalmas épülete áll. Ezután elhagyjuk Glasgow-t és Loch Lomond felé vesszük az irányt, mely Nagy-Britannia legnagyobb víztömegű tava. Környéke népszerű kirándulóhely, ez Skócia első nemzeti parkja. Hajdanán itt bujkált a híres-hírhedt rablóvezér, Rob Roy. A tavat elhagyva megállunk az Inveraray kastélynál, mely évszázadokig az Argyll család székhelye volt. 43 évbe telt mire felépítették, aztán 1877-ben részben leégett. A kastély szobái a Campbell klán történetét mutatják be, amely egykor az egyik legerősebb klán volt Skóciában. Kora esti órákban megérkezünk szállásunkra, amely Nyugat-Skóciában lesz.

2. NAP: GLEN COE – NEPTUN-VÍZLÉPCSŐ – EILEAN DONAN - INVERNESS

Reggeli után áthaladunk a komor szépségű Glencoe-szoroson, amelyhez az ország történelmének egyik legvéresebb eseménye fűződik („glencoe-i mészárlás”1692-ben), majd megállunk a Neptun-vízlépcsőnél - a Kaledóniai Csatornánál -, ahol hajókázásra is lehetőség. Délután továbbindulunk a Hegylakó című filmből is híressé vált Eilean Donan vár felé, amelyet méltóan Skócia egyik legszebb váraként tartanak számon. A környéken egy fotószünet erejéig megállót tartunk, mert a Skye-szigetre meseszép kilátás tárul elénk. Ezután utunkat Loch Ness felé vesszük. A majd 300 méter mély tó adja a brit édesvízkészlet legnagyobb részét. Talán felbukkan a messze földön híres szörny, Nessie is. A késő délutáni órákban Inverness - Felföld fővárosa - felé indulunk. Este elfoglaljuk a közelben lévő szállásunkat.

3. NAP: INVERNESS - LOCH NESS - URQUHART – ABERDEEN

Reggel egy kis sétát teszünk a Felföld fővárosában, majd meglátogatjuk Skócia talán legromantikusabb kastélyának, az Urquhartnak romjait. Innen csodálatos kilátás nyílik a környező hegyekre és a látványos tóra. Délután elhaladunk az utolsó skót felkelést lezáró cullodeni csata mezeje mellett és megismerkedhetünk a híres skót whisky gyártási folyamatával egy helyi desztilláló üzemben, ahol a bemutató végén megkóstolhatjuk a hagyományos skót eljárással készült nedüt. Aki akar, vásárolhat is a termékekből. Aberdeenbe érkezve még tartunk egy rövid buszos városnézést, majd szállásunkra utazunk.

4. NAP: ABERDEEN – DUNNOTTAR – GLAMIS – ST ANDREWS
Délelőtt a meredek tengerpartra épült Dunnottar vár romjainál kezdjük napunkat. Egy kis fotószünet után felkeressük a tündér- vagy kísértetkastélynak nevezett Glamis Castle-t is, mely Nagy-Brittania egyik leghíresebb várkastélya. Itt nevelkedett gyermekkorában Elizabeth Bowes-Lyon, a jelenlegi angol királynő, II. Erzsébet édesanyja. Évszázadok óta baljós és tragikus események színhelye volt e kastély. Állítólag sok a visszajáró szellem, ami még különlegesebbé teszi a hely hangulatát. Délután Skócia gyöngyszemével, St. Andrews-zal ismerkedhetünk meg. Gyalogos séta során láthatjuk a csodálatos tengerpartot, mellette a középkori vár és katedrális romjait és a látványos golfpályákat. Megtekintjük az ország legrégebbi egyetemét is, ahova Vilmos herceg és Katalin hercegnő járt. Szállás Edinburgh közelében lesz.

5. NAP: DUNFERMLINE - FORTH BRIDGES - STIRLING VÁR - FALKIRK KERÉK - EDINBURGH
Reggeli után átkelünk a Forth folyó híres közúti hídján, ahonnan kiváló rálátás nyílik a XIX. század technikai bravúrjának tartott vasúti hídra, amelyet 2015-ben az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított. Innen Skócia egyik legnagyobb és – úgy építészetileg, mint történelmileg – legfontosabb várához, Stirling–hez, látogatunk el. Neve a skót függetlenségi harcokhoz kapcsolódik. 1297-ben William Wallace, a Rettenthetetlen aratott itt fényes győzelmet az angolok felett. A területet Robert the Bruce király csatolta végleg Skóciához. A Stuartok idején épült újjá és vált királyi rezidenciává. Itt koronázták meg Stuart Máriát és keresztelték meg fiát, Jakabot. A főváros meglátogatása előtt még rövid megállót tartunk a Falkirk keréknél, a XXI. század technikai vívmányának tartott emelőszerkezetnél, majd Skócia legszebb városa, Edinburgh következik. Az óváros az UNESCO világörökség része. Napunkat a királyi vár meglátogatásával zárjuk. Itt őrzik többek között a skót koronázási ékszereket is. Szállás a főváros környékén.

6. NAP: EDINBURGH – ROSSLYN – REPÜLŐTÉR – BUDAPEST
Reggel buszos városnézéssel kezdünk Edinburgh-ban. Gyönyörködhetünk a panorámában a Calton dombról és megállunk a Holyrood palotánál is, mely a királynő hivatalos skóciai rezidenciája. Ezután szabadidő keretein belül még felkereshetjük a Royal Mile-t, a Princess Street-et vagy betérhetünk egy pub-ba a Rose Streeten ezután a Da Vinci kód című film (könyv) által híressé vált Rosslyn – kápolna megtekintése következik. Kora délután transzfer a reptérre, majd menetend függvényében hazautazás Budapestre. Várható érkezés az esti órákban.

 

Nagy-Brittaniába a jelenlegi rendelkezések szerint csak útlevéllel szabad beutazni, a személyigazolvány nem elegendő.

Egyedül utazó utasaink kérhetnek szállodai szobára vonatkozó társítást, melynek során másik (minden esetben azonos nemű) társítást kérő útitárssal kerülnek egy közös kétágyas szobába. Irodánknál 3 fős társítás nincs. Társítás után, az út során, a társsal kapcsolatban reklamációt nem áll módunkban elfogadni. Külön szobát csak akkor tudunk kérni, ha a szállodában van erre lehetőség, és mindkét fél a helyszínen kifizeti az egyágyas felárat.

Amennyiben nem sikerül az út indulásáig a társítás, akkor irodánk az egyágyas felár költségének 50%-át átvállalja, így utasunknak csak az maradék 50%-ot kell megfizetnie. Ezen költségátvállalás nem vonatkozik azokra, akik eleve egyágyas elhelyezést kértek, illetve akik indulás előtt 30 napon belül jelentkeznek, vagy ha korlátozott szállodai kapacitás áll rendelkezésre, esetleg már csak 1 szabad hely van az úton.

 Szállás:
3 és 4 csillagos szállodákban
Ellátás: reggeli + fakultatív vacsora
Utazás: repülővel, a helyszínen busszal
Utazás időpontja:
2022. Július 15 - 20. - Részvételi díj: 469.000 Ft/fő - előfoglalási akció: 459.000 Ft/fő - 2022. március 20-ig.
2022. Augusztus 26 - 31. - Részvételi díj: 489.000 Ft/fő - előfoglalási akció: 479.000 Ft/fő - 2022. március 20-ig.

Egyágyas felár: 75.000 Ft/fő
Fakultatív vacsora (5 alkalom): 49.000 Ft/fő

65 év felettiek kedvezménye: 2.000,- Ft
Ez a kedvezmény kizárólag azon utasainknak jár, akik az utazás megkezdése előtt betöltik/betöltötték a 65. életévüket és ezt születési dátumuk megadásával igazolják!

Belépők árai: 131 GBP
Inveraray kastély 12,5 GBP
Rosslyn Chapel 9 GBP
Glamis Kastély 15,50 GBP
Eilean Donan vár 10 GBP
Lepárló 10 GBP
Historic Scotland Card - Explorer pass (5 nap) 40 GBP
Hajókázás 17,5 GBP
Holyrood palota 16,5 GBP

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Az alapár tartalmazza:

• A leírt alapprogramot
• Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
• Reggelis ellátást
• Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
• A retúr repülőjegy illetékkel
• Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
• Egy kézipoggyászt
• Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Az alapár nem tartalmazza:

Utasbiztosítás: 6.600 Ft/fő
Fakultatív vacsora: 49.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 75.000 Ft/fő

Stornó biztosítás: 
Az utazás alapára tartalmazza a stornó azaz útlemondási biztosítást.