A rettenthetetlenek földjén

skotsir1.jpg
Utazás formája: 
Csoportos utazás repülővel
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
félpanzió
Utazás: 
repülő
Ára: 
345.000 Ft/fő + ill
AKCIÓ: 
Előfoglalási akció
Azonosító: 
31-3
Megrendelhető a következő időszakokra: 

2018 augusztus 25-30.
Részvételi díj: 345.000 Ft/fő + ill
Előfoglalási kedvezmény: 10.000 Ft/fő
Előfoglalási kedvezmény 2018. március 20-ig vagy a szbad helyek erejéig érvényes.
 

Járulékos költségek: 

Repülőtéri illetéket kb. 60.000 Ft / fő
Transzfer: 12.000 Ft./fő


A rettenthetetlenek földjén
Körutazás Skóciában

Mi jut eszünkbe Skóciáról? A vad táj, a kilt szoknya, a Loch Ness-i szörny, a skót duda, a whiskylepárlók és a hamisítatlan humor. A Skót-felföld egyedülállóan szép vidék: zöldellő hegyoldalak, vadregényes fjordok, gyors hegyi patakok, és ködfelhőbe tűnő tavak jellemzik. A régi emlékek szerelmeseit több száz éves apátságok, vár maradványok, öreg hidak, történelmi városok várják. Walter Scott és a nemzet költője, Robert Burns hazája hívja most Önöket egy tartalmas kirándulásra. Mi nem leszünk fukarok a programok tekintetében.

PROGRAM:
1.nap: Budapest – Glasgow – Fort William (180 km)
Menetrend függvényében repülés Glasgow-ba. Érkezés után buszos városnézésre indulunk Skócia legnagyobb városába. A keleti városrész határánál fekszik a Szent Mungo katedrális, amely a legrégibb és legnagyobb épségben megmaradt középkori templom Skóciában. A város szíve a George tér a viktoriánus városházával és környékén több elegáns épülettel. A nyugati városrészben található a Kelvingrove Galéria, amely a második legnagyobb és leglátogatottabb művészeti gyűjtemény Nagy-Britanniában. Szemben vele a Glasgow-i Egyetem hatalmas épülete áll. Ezután körutunkban Loch Lomond következik, amely Nagy-Britannia legnagyobb víztömegű tava. Környéke népszerű kirándulóhely, ez Skócia első nemzeti parkja. Hajdanán itt bujkált a híres-hírhedt rablóvezér, Rob Roy. Itt egy séta erejéig megállunk Luss városánál, mely egy festői szépségű kis régi bányaváros, majd továbbhaladunk Fort William felé. Útközben áthaladunk a komor szépségű Glencoe-szoroson, amelyhez az ország történelmének egyik legvéresebb eseménye fűződik („glencoe-i mészárlás”1692-ben). Kora esti órákban megérkezünk a szállásunkra.

2. nap: Loch Ness – Inverness (100 km)
Reggeli után meglátogatjuk a Ben Nevis lepárlót, amely Nagy-Britannia legmagasabb hegyéről (Ben Nevis 1343 m) kapta a nevét. A desztilláló üzemben elmagyarázzák és bemutatják a gyártási folyamatot és a végén megkóstolhatjuk a hagyományos skót eljárással készült nedűt. Aki akar, vásárolhat is a termékekből. Ezután folytatjuk utunkat a „Nagy Völgyben” a Kaledóniai-csatorna mentén Loch Ness felé. A majd 300 méter mély tó adja a brit édesvízkészlet legnagyobb részét. Partján találhatók Skócia egyik legromantikusabb kastélyának, az Urquhartnak romjai. Innen csodálatos kilátás nyílik a környező hegyekre és a vízre. Talán felbukkan a messze földön híres szörny, Nessie is. Ezt követően a vár közelében található Loch Ness kiállítási központot látogatjuk meg, ahol többek között Nessie történetébe is betekintést nyerhetnünk. Késő délutáni órákban érjük el Invernesst, a Felföld fővárosát, ahol rövid városlátogatás ezt követően elfoglaljuk szállásunkat.

 

3. nap: Inverness – Dunnottar – Glamis – Dundee (270 km)
Reggel elhaladunk az utolsó skót felkelést lezáró culloden-i csata mezeje mellett és a lélegzetelállító szépségű, meredek tengerpartra épült Dunnottar vár romjainál állunk meg. Délután felkeressük a tündér- vagy kísértetkastélynak nevezett Glamis Castle-t, mely Nagy-Britannia egyik leghíresebb várkastélya. Itt nevelkedett gyermekkorában Elizabeth Bowes-Lyon, a jelenlegi angol királynő, II. Erzsébet édesanyja. Évszázadok óta baljós és tragikus események színhelye volt e kastély. Állítólag sok a visszajáró szellem, ami még különlegessebbé teszi a hangulatát. Szállásunk az Északi-tenger partján, Dundee-ban lesz.

4. nap: Dundee – St. Andrews – Forth Bridge – Melrose (260 km)
Reggel Skócia gyöngyszemével, St. Andrews-zal ismerkedhetünk meg. Gyalogos séta során láthatjuk a csodálatos tengerpartot, mellette a középkori vár és katedrális romjait és a látványos golfpályákat. Megtekintjük az ország legrégebbi egyetemét is, ahova Vilmos herceg és Katalin hercegnő járt. Folytatjuk utunkat a Firth of Forth tengeröböl mentén, átkelünk a Forth folyó híres közúti hídján, ahonnan kiváló rálátás nyílik a XIX. sz. technikai bravúrjának tartott vasúti hídra, amelyet 2015-ben az UNESCO világörökség részévé nyilvánítottak. Innen a skót határvidékre, Melrose városába indulunk. Apátságát I. Dávid skót király építtette a XII. sz-ban. Ez Nagy-Britannia egyik legszebb apátsági romja, ahol titokban az egykori szentély falánál temették el Robert the Bruce bebalzsamozott szívét. Ezután felkeressük Sir Walter Scott hangulatos házát, mely festői környezetben, a Tweed-folyó mellett ékeskedik. Szállás Közép-Skóciában (2 éj).

 

5. nap: Edinburgh (80 km)
A mai napon először autóbuszos városnézés keretében megismerkedünk Skócia legszebb városával, Edinburgh-val. A városnak két része van; az Óváros, a maga szűk, sötét utcáival, és az Újváros, mely György-korabeli és elnevezése ellenére is már 200 éves múltra tekint vissza. Gyönyörködhetünk a panorámában a Calton dombról, megállunk a Holyrood palotánál, mely a királynő hivatalos skóciai rezidenciája. Ezután meglátogatjuk a királyi várat, ahol a skót koronázási ékszereket is őrzik,majd rövid séta következik az Óvárosban, mely az UNESCO világörökség része. Az ezt követő szabadidő keretében még felkereshetjük a Royal Mile-t, a Princess Street-et vagy betérhetünk egy pub-ba a Rose Streeten. Délután még megtekintjük az edinburghi kikötőben horgonyzó Britannia Yachtot, a hajdan a királyi családot szállító úszó palotát. Szállás, mint előző nap.

6. nap: Stirling – Falkirk – Edinburgh repülőtér (90 km) – Budapest
Reggel Stirling várát keressük fel. A Stirling Castle az egyik legnagyobb és – úgy építészetileg, mint történelmileg – az egyik legfontosabb vár Skóciában. Neve a skót függetlenségi harcokhoz kapcsolódik. 1297-ben William Wallace, a Rettenthetetlen aratott itt fényes győzelmet az angolok felett. A területet Robert the Bruce király csatolta végleg Skóciához. A Stuartok idején épült újjá és vált királyi rezidenciává. Itt koronázták meg Stuart Máriát és keresztelték meg fiát, Jakabot. Ezután még rövid megállót tartunk a Falkirk keréknél, a XXI. század technikai vívmányának tartott emelőszerkezetnél, majd a menetrend függvényében transzfer az Edinburgh repülőtérre és hazautazás Budapestre. Érkezés az esti órákban.

 Szállás:
5 éjszaka *** szállodában 2 ágyas zuhanyzós, WC-s szobákban
Ellátás: félpanzió
Utazás: repülővel, a helyszínen busszal
Utazás időpontja: 2018 augusztus július 15-20.
Utazás időtartama: 6 nap
Részvételi díj 1 fő: 345.000.- + ill
Reptéri illeték: 60.000,- Ft kb.
Transzfer: 12.000,- Ft
Egyágyas felár: 58.000,- Ft

65 év felettiek kedvezménye: 2.000,- Ft
Ez a kedvezmény kizárólag azon utasainknak jár, akik az utazás megkezdése előtt betöltik/betöltötték a 65. életévüket és ezt születési dátumuk megadásával igazolják!

1 ágyas felár: 
Azon kedves utasaink részére, akik egyedül jelentkeznek, de nem szándékoznak az egyágyas szoba felárát megfizetni, vállaljuk a társítást két ill. háromágyas elhelyezéssel. Erre vonatkozó igényeket a foglalással egyidejűleg kérjük jelezni! Amennyiben irodánknak nem áll módjában szobatársat találni, az egyágyas felárból 20.000 Ft-ot irodánk átvállal. Közeli indulásokra jelentkezés esetén a felár nélküli egyágyas elhelyezést, nem automatikusan garantáljuk!
Stornó biztosítás: 
Az utazás alapára nem tartalmazza a stornó azaz útlemondási biztosítást.
Úti okmány: 
Indulás előtt ellenőrizze úti okmánya érvényességét! EU országokba és Angliába is érvényes, új típusú személyigazolvánnyal is lehet utazni. Gépjárművezetői engedély nem fogadható el személyazonosító okmánynak. Külföldi állampolgárságú utasainknak az esetleges vízumigényüket, beutazási feltételeiket egyénileg kell intézniük.