Párizs-London-Brüsszel

city-london-skyline2-620x425.jpg
Utazás formája: 
Csoportos utazás busszal
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
reggeli
Utazás: 
busz
Város: 
London
Azonosító: 
23-7
Megrendelhető a következő időszakokra: 

2017 Július 1-9.
2017 Augusztus 5-13.

Részvételi díj már 199.800 Ft/Fő - től 

Előfoglalási akció: : 
Újonnan meghirdetett utazásunkra 2017. március 31-ig jelentkeznek és befizetik az előleget, 5% kedvezményt biztosítunk a részvételi díjból. / max 10.000 Ft/fő/

Párizs-London-Brüsszel - három világváros egy köntösben! - autóbusszal
340 km/órával a szuper expressz fedélzetén a fővárosok között
 

  

1. nap: Szeged – Budapest – Rajna vidék (1090 km)
Elutazás a reggeli órákban Szegedről. A Budapest–Hegyeshalom–Passau–Regensburg útvonalon utazunk tovább Németországba többszöri pihenőkkel. Tranzitszállásunk Németország területén, a Rajna vidékén lesz.

2. nap: Rajna-vidék - Brüsszel (350 km)
Reggelit követően utazunk tovább nyugat felé … kora délután már Belgium és az Európai Unió fővárosában, Brüsszelben járunk. Látogatásunkat az 1958. évi világkiállítás és a város egyik szimbólumánál, az Atomiumnál kezdjük. Ezután az ország megalakulásának 50. évfordulójára emelt diadalkapu, majd a királyi palota következik. Megtekintjük a magyar vonatkozással is bíró Szent Mihály – Szent Gudula székesegyházat, de nem maradhat el egy kis szabadidő sem, hiszen Belgium a csipke és a faliszőnyeg mellett a csoki és a sör hazája is. Elhelyezkedésünk után már a világ egyik legszebb tere, a Grand Place és a pisilő kisfiú (Manneken Pis) szobra vár bennünket. Szállásunk Brüsszelben vagy környékén lesz.

3. nap: Brüsszel – Brugge – Calais (280 km)
A nap jelentős részét még Belgiumban töltjük, reggeli után Gent történelmi belvárosával ismerkedünk. A város tornyai elegáns külsőt kölcsönöznek a messze földön híres egykori uralkodói székhelynek. Ezután Brugge-be, a varázslatos városba utazunk, melyet méltán neveznek Észak Velencéjének. Városnézésünk során meglátogatjuk a Miasszonyunk templomát Michelangelo nevezetes szobrával, a Szent Vér bazilikát, valamint a városháza gótikus termét. Fakultatív ajánlatunk: jöjjön velünk és hajózzunk Brugge csatornáin! A mindig nyüzsgő óvárosi piactér (UNESCO Világörökség) házai és harangtornya szinte visszarepítenek a régi századokba. Továbbutazunk Franciaországba, az éjszakát az angol partokhoz legközelebb eső francia városban, Calais környékén töltjük.

4. nap London felfedezése 1.
Reggelinket elfogyasztva szállunk hajóra, irány Anglia! Hamarosan Dover fehér sziklái köszöntenek bennünket, majd megkezdjük az ismerkedésünket a brit fővárossal: ellátogatunk a XVII. századi angol építészet kiemelkedő alkotásaként tisztelt világhírű Szent Pál székesegyházba, utána pedig a közel 1000 éves Towerbe (Unesco Világörökség). Fehér Torony, hollók, a vesztőhely és a koronaékszerek. Fényképszünet a híres-nevezetes felnyitható Tower hídnál. Fakultatív program: Hajóra szállva a Temzén ringatózva érkezünk a belvárosba (hajójegy !), a Parlament épületéhez, innen már buszunkkal megyünk a Downing Street és a Trafalgar tér érintésével a British Múzeumhoz, ahol a gyűjtemény legnevesebb darabjait keressük fel: óriás kőszobor a Húsvét-szigetekről, az egyiptomi hieroglifák megfejtéséhez elvezető Rosette-i kő, leírhatatlan szépségű márványok a z ókori Görögországból. Ezután marad még szabadidőnk is a zsibongó Trafalgar tér és Piccadily Circus hangulatát élvezni. Estére London környéki szálláshelyünkre érkezünk, ahol a következő 2 éjszakát töltjük.

5. nap: London felfedezése 2.

Megreggelizünk, majd folytatjuk a brit főváros felfedezését. A Marble Arch és a Hyde Park mellett jutunk a Parlament szomszédságában levő Westminster apátság templomába, ennek meglátogatása után egy rövid séta vezet a Buckingham palota előtti őrségváltáshoz. Délután szabadidő, lehet választani és megszemlélni a várost a London Eye óriáskerekéről vagy felkeresni Anglia legnagyobb képtárát a National Gallery-t, vagy egy sétára indulni a Trafalgar tér – Piccadily Circus – Regent Street – Oxford Street útvonalon.

6. nap: London, majd vonatra szállunk és már Párizsban is vagyunk! (480 km)

Reggeli, majd rögtön a vonatpályaudvarra megyünk és rövid ellenőrzést követően a híres szupergyors express vonat néhol 300 km/óra feletti sebességgel repít bennünket vissza az „öreg kontinensre”. A La Manche alatti „Csalagútban” ugyan ennek alig a fele a megengedett sebesség, de két és fél óra múlva már így is Párizsban vagyunk. Autóbuszunk még valahol mögöttünk jön utánunk - talán éppen a csatornán hajózik - amikor mi előbb metróval, majd gyalogosan jutunk el Párizs legfontosabb nevezetességeihez. Napóleon sírja az Invalidusok Dómjában, Bourbon palota, a Concorde tér és a közepén magasodó obeliszk, Champs Elysées, Diadalív, Trocadero tér, Eiffel torony. Estére fakultatív sétahajózásra hívjuk a Szajnán, a „Párizs a fények városa” cím megbizonyosodásáért! Szállásunkat Párizsban foglaljuk el, ahol 2 éjszakát töltünk.

7. nap Párizs

A szállodában reggelizünk és folytatjuk az ismerkedést a Világ Fővárosának is nevezett Párizzsal: Vogézek tere, Sens-i érsekek palotája, Szent Lajos sziget, Notre Dame, Saint Chapelle, majd a modern Párizs merészségének egyik szimbóluma, a Pompidou központ következik. Besétálunk a Louvre udvarába és természetesen eljutunk a Quartier Latin negyedbe, a Madelaine templomhoz, a Vendôme térre és az Operához is. Esti séta a felejthetetlen hangulatú Montmartre dombon. Sacre Coeur, festők tere, Place Pigalle, Moulin Rouge és csillogás.

8. nap Párizs és Reims, Elzász (560 km)

Reggeli és búcsú Párizstól, indulás Champagne-ba, a pezsgő szülőhelyére. Reimsben a méltán világhírű katedrálist, a francia királyok koronázó templomát nézzük meg, majd Elzász következik. Kevés olyan festői város van Franciaországban, mint Colmar, ahol pazar polgárházak, templomok és favázas épületek között sétálunk a francia és német kultúra találkozóhelyén. Elzász szőlőskertjei között, a borvidéken jutunk a közeli Riquewihr városka mesevilágába, évszázados öreg házak, középkori városfalak, tornyok és terek közé. Szállásunkat Colmarban vagy környékén foglaljuk el.

9. nap: Colmar – Fekete-erdő – Bécs – Budapest – Szeged (1100 km)

Folyamatos utazás hazafelé rövid pihenőkkel a Fekete-erdőn át, majd a München – Linz – Bécs útvonalon Magyarországra.

 2017 Július 1-9.
2017 Augusztus 5-13.

Részvételi díj autóbusszal:
2017 Július 1-9.: 205.500 Ft 
2016 Augusztus 5-13.: 199.800 Ft

1ágyas felár: 75.500 Ft
8x vacsora felár:55.500 Ft
Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 8 éjsz. szálloda***
Ellátás: 8x reggeli
Fakultatív programok (15 főtől)
Hajózás Brugge csatornáin 4.200 Ft
Sétahajózás a Szajnán 4.200 Ft. 
Belépők és jegyek tájékoztató árai: 85 Euro + 95 GBP
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 12 Euro
Minimális létszám: 35 fő.

1 ágyas felár: 
Azon kedves utasaink részére, akik egyedül jelentkeznek, de nem szándékoznak az egyágyas szoba felárát megfizetni, vállaljuk a társítást két ill. háromágyas elhelyezéssel. Erre vonatkozó igényeket a foglalással egyidejűleg kérjük jelezni! Amennyiben irodánknak nem áll módjában szobatársat találni, az egyágyas felárból 25.000 Ft-ot irodánk átvállal. Közeli indulásokra jelentkezés esetén a felár nélküli egyágyas elhelyezést, nem automatikusan garantáljuk!
Stornó biztosítás: 
Az utazás alapára tartalmazza a stornó azaz útlemondási biztosítást.
Úti okmány: 
Indulás előtt ellenőrizze úti okmánya érvényességét! EU országokba és Angliába is érvényes, új típusú személyigazolvánnyal is lehet utazni. Gépjárművezetői engedély nem fogadható el személyazonosító okmánynak. Külföldi állampolgárságú utasainknak az esetleges vízumigényüket, beutazási feltételeiket egyénileg kell intézniük.