Óriások útja - Dublinból 1 napos túra

giants_cause_way.jpg
Utazás formája: 
Programok
Utazás: 
busz
Ára: 
23.200 Ft/fő
Azonosító: 
100-131

Amíg nem látogattad meg a legendás Óriások útját, addig nem láttad Írországot igazán. Az Óriások Útjától Belfaston keresztül, illetve a kötélhídon át, ez a túra mindent tartalmaz. Határozottan Észak-Írország legátfogóbb túrája.

Mi az óriások útja?
A vulákni tevékenység Finn McCool (ír mitológiai figura, az ő legendájához kötik az Óriások útjának keletkezését) segítségére volt, hogy ezt a csodát megalkossa 60 millió évvel ezelőtt. A 90 méter fölé emelkedő, 6 km hosszú, meredek szikla falak látványa, melyek egész sor öblüket formálnak ámulatba ejtő. Túránk tartalmazza a vadonatúj innovatív és fantáziadús Óriások Útja látogatóközpontot, melynek meglátogatásához ingyenes audio guide-t adunk. Dublinból indulunk északra, átvágunk az országon, hogy Észak-Írországba érkezzünk. Eligazító és frissítő megállókkal utunk során gondoskodunk róla, hogy komfortosan és felfrissülve induljunk neki ennek a csodás napnak.

Utunk során az északi partvidékre buszozunk, ahol a Anttrim völgyeinek (Glenns of Antrim) láthatjuk. Ez a terület kiemelkedő természeti szépségéről nevezetes. Panorámás túránk során csodálhatjuk a Antrim megye völgyeit és a vidéki tájait.Utunk során az északi partvidékre buszozunk, ahol a Anttrim völgyeinek (Glenns of Antrim) láthatjuk. Ez a terület kiemelkedő természeti szépségéről nevezetes. Panorámás túránk során csodálhatjuk a Antrim megye völgyeit és a vidéki tájait.

Észak Írország egyik legnépszerűbb természeti jelensége a Dark Hedges volt a sövényt a Stuart család ültette a tizennyolcadik században. A céljuk az volt, hogy lenyűgözzék a látogatókat, akik az otthonukba érkeznek. Sokuk felismerheti, hogy ez volt a ’Királyok Útja’ a Trónok Harca című nagysikerű sorozatban. Csodás foró helyszín és lehetőség, hogy részesei lehessenek egy film díszletének, a való világban.

Megyünk tovább a Causeway Coasthoz, ahol Rathin Island-re kaphatunk csodás kilátást, és tiszta, felhőtlen időben még a 13 mérfölddel arrébb fekvő Skócia-i partvidéket is láthatjuk. A látvány a partszakaszról csodálatos, mely nincs kétség, az egyik leglátogatottabb helyszín Európában.

A ’kötél-híd’ a Carrick-A-Rede-n az elbűvölő kisváros, Ballintony közelében fekszik. A soron kívüli jegyet a túra ára tartalmazza. Azok akik nem szeretnének átmenni a kötélhídon, lesz idejük, hogy egy élvezetes sétát tegyenek a parton vagy meglátogassák a közeli, helyes teázót. Figyelem: A híd nagyjából 1 km sétára van a parkolótól, egy egyenletlen úton, így az út megtétele, nem mindenki számára alkalmas.

Az Óriások útja a fénypontja a túránknak! Az ír óriás, Fionn és skót riválisa Angus építette. Egy igazi mestermű, mely tökéletes alakú hexagonal oszlopok. Idegenvezető el fogja mondani a hely további történetét és legendáit. Túránk tartalmazza a soron kívüli jegyet a látogatói központba (más cégek túrája nem tartalmazza ezt!). Az ösvény az Óriások Útjához a központ mögül indul és 10 percre van körülbelül. Helyszínen van lehetőség minibusz bérlésére, mely leviszi Önöket ezen az úton az Óriások útjához, ha valakinek szüksége lenne rá, mert nehézséget okoz a séta.

Megérkezünk az egyik legdrámaibb kastély romhoz a világon, ahol csodás képeket lehet készíteni. Készüljön fel, hogy a szava is elakad a látványtól, ahogy ez a kastély a szikla szirtek szélén áll. Egy része a kastélynak a tengerbe zuhant az 1600-as években és jó pár szolga meghalt a tragédiában. Készítsen pár lenyűgöző képet, mielőtt tovább indulunk Belfastba.

Hazafelé vezető utunk során panorámás túrát teszünk Belfast városára, ahol az idegenvezető elmondja és megmutatja a legfőbb látványosságait ennek a nagyszerű városnak. Megállunk a Városházánál, és egy órás szabadidőre lesz lehetőség. Ez egy rövid látogatás, de lehetőség azoknak, akik máskor nem tudnának eljutni a városba.

Hazafelé autópályán jövünk, hogy legyen lehetőségük pihenni. Dublinba este 8:30 körül érünk várhatóan, egy élményekkel teli nap után.

Túra indul minden nap. 
Nyelv: angol, Várható indulás: 08.00
Túra ára: 23.200 Ft/fő