Misztikus skót kastélyok 2020

 

st-andrews-scotland-united-kingdom-tourism.jpg
Utazás formája: 
Csoportos utazás repülővel
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
reggeli
Utazás: 
repülő
Azonosító: 
49-03
Megrendelhető a következő időszakokra: 

 2020.07.08-07.15. Részvételi díj: 450.000 Ft/fő + repülőjegy illetékkel
ÚJ IDŐPONT!
2020.09.23-30. Részvételi díj: 450.000 Ft/fő + repülőjegy illetékkel

Járulékos költségek: 

 Repülőjegy illetékkel: 105.000 Ft/fő (változhat) - 1 db 23 kg feladható poggyásszal és 1 db kézipoggyásszal
útlemondási biztosítás: 1,5 %
Biztosítás: 6.200 Ft/fő
Egyágyas felár: 160.000 Ft/fő
Idegenforgalmi adó: 15 GBP/fő (helyszínen fizetendő)
Borravaló (ajánlott, helyszínen fizetendő): 15 GBP

 


Misztikus skót kastélyok és az eredeti whisky nyomában
Skócia romantikus várai, csodálatos kastélyai betekintést engednek a skót nép történelmének, hagyományainak megismeréséhez. A kirándulások kötelező része a várak, kastélyok megtekintése, de ugyanúgy kötelező az eredeti, világhírű SkótWhisky ízlelése valamely lepárló üzemekben.


Program:
1. nap Budapest - Edinburgh
Elutazás Budapestről 06:15-kor a Lufthansa járatával, frankfurti átszállással. Érkezés Edinburghbe 12:05-kor, majd transzfer belvárosi szállodánkba. Miután kicsit felfrissítettük magunkat, gyalogosan fel fedezzük a Grossmarketet, a Candlemaker Row-t, és a Victoria Streer utcáit és tereit, melyek igazi középkori hangulatot árasztanak. Igény szerint megtekintjük a Szent Egyed templomot és a Bogáncs kápolnát, végül a "királyi mérföld" út végén található Holyroodhouse királyi palotát kívülről, amely II. Erzsébet hivatalos skóciai rezidenciája. Szállás Edinburghben, 2 éj.
Szállás: Holiday Inn Express City Centre

2. nap Edinburgh
Reggeli után a gyalogos séta során megtekintjük a Royal Mile felső részén található Edinburgh-i várat, amely 1603-ig, az angol-skót korona egyesítéséig, a skót uralkodói ház központja volt. A vár területén található a Szent Margit kápolna, amely a város legidősebb épülete (12.sz). Itt láthatóak a koronaékszerek és az eredeti végzet köve. Ezt követően a Salisbury szikláknál az Arthur széke magaslatról csodáljuk meg a tájat. Délután Leith kikötőben megtekintjük II. Erzsébet királynő jachtját (ide tömegközlekedési eszközzel jutunk el), amely 40 évig szolgálta a királynőt, és töb mint 1 millió mérföldet tett meg. A programok végén esti szabadidő eltöltési lehetőség, a szálloda mindenki egyénileg tér vissza.

3. nap St Andrews - Dundee - Aberdeen
Reggeli után indulás Aberdeen-féle. Útközben megállunk egy rövid időre St. Andrews-ban, a golf szülőföldjén, mely városban található Skócia legrégibb egyetem, ahol Vilmos herceg is tanult. Kivülről megtekintjük a város katedrálisának romjait. Ezután tovább indulunk Skócia negyedik legnagyobb városába, Dundee-ba, ahol megcsodálhatjuk az RRS Discoveryt, a Robert F. Scott déli sarki expidíciójára épített kutató hajót. Programunkat a világon az egyik leghírhedtebb kísértetjárta kastély, a Glamis Castle megtekintésével folytatjuk, amely II. Erzsébet édesanyjának a családi kastálya, aki itt születt 1900-ban. A nap végén Aberdeen-be érkezünk, ahol elfoglaljuk szállásunkat és vacsorázunk is.
Szállás: Park Inn Aberdeen.

4. nap: Crathes/Braemar kastélya - Dallas Dhu Lepárló - Cawdor kastély - Inverness
Reggeli után megtekintjük Crathes vagy Braemar kastélyát. Ezután egy kóstolással egybekötött látogatást teszünk az 1899-ben alapított Dallas Dhu whisky üzemben - amely ma múzeumként működik - , majd délután a Shakespeare Machbet c. drámájából ismerős Cawdor kastély meglátogatásával folytatjuk utunkat. Szállás Invernessben (2 éj).
Szállás: Hotel Glen Mhor

5. nap: Dunrobin kastély - Glen Ord Whisky Üzem - Loch Ness
A mai napon először a szörnyről is világszerte híres Loch Ness-tó partjára indulunk. Megtekintjük Urquhart várát, amely a 17. század óta romos állapotában, ám annál szebb kilátással fogad minket. Sétálunk a tóparton, s talán megpillanthatjuk a legendás Loch Ness-i szörnyet is, de ha mégsem, akkor is gazdagabbak lettünk a legendájával. Ezután kóstolással egybekötött látogatást teszünk az 1838-ban alapított híres Glen Ord Whisky üzemben. Ezt követően északabbra kirándulunk. Megtekintjük a tornyocskákkal csipkézett, tengerre néző, teraszon álló 187 szobás Dunrobin kastélyt. Este szabadidő Invernessben.

6. nap Eilean Donan kastély - Sky sziget - Armadale - Glenfinnan - Fort William
Reggeli után indulunk az Eilean Donan kastélyhoz, amely szépségével Skócia jelképévé vált. A 13. században épült várat többször lerombolták, de ma mégis régi pompájával fogadja a látogatókat. Itt forgatták a Hegylakó c. film egyes jeleneteit. A várat egy középköri kőhídon átkelve érjük el. Ezután érkezünk a MacLeod klán ősi területére, híres Skye szigetre. Sétálunk a sziget fővárosában, Portreeban, és gyönyörködünk a tájban, ezután indulunk Armadale-ba, ahonnan komppal kelünk át Mallaig-ba. Innen Fort William felé vesszük az irányt, és útközben lehetőségünk lesz megcsodálni az 1800-as évek óta fennálló, a Harry Potter című filmből is ismert Gleanfinnan Viaductot, amelyen átrobogott a híres Roxfort Express. Este szállás Fort Willamben. 
Szállás: Ballacullish kastélyhotel

7. nap Fort William - Glencoe - Glasgow
Délelőtt egy rövid városnézéssel kezdjük a napunkat a bájos, nyűzsgő kis városban, Fort Williamben, aztán Skócia talán leggyönyörűbb völgyében utazunk, a festőien szép és borzongató Glencoe látványos útján keresztül. A völgyet a Siralom völgyének is nevezik, mivel 1692-ben itt gyilkolták le a MacDonalds klán tagjait. Délután érkezünk Glasgowba, ahol egy rövid városnézéssel folytatjuk programunkat. Szállás a városban.
Szállás: Hallmark Hotel

8. nap Glasgow - Edinburgh - Budapest
Reggeli után még egy kis szabadprogram, majd transzfer az edinburgh-i repülőtérre. Indulás 18:00-kor, érkezés Budapestre átszállással 23:20-kor.

Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy Skóciában a vidéki szállásokra jellemző, hogy tradícionális jeleggel bírnak és berendezésüket tekintve egyszerűbbek!


Az ár tartalmazza:
2 éjszaka Edinburghban, központi 3*-os szállodában reggelivel
1 éjszaka Aberdeenben 4*-os szállodában félpanzióban
2 éjszaka Inverness 4*-os szállodában reggelivel
1 éjszaka Fort Williamban 4*-os szállodában reggelivel
1 éjszaka Glasgowban 3*-os szállodában reggelivel
1 alkalommal vacsora (3. napon)
Whisky üzemben látogatások és kóstolók, valamint kulturális belépők a program szerint
helyszíni közlekedés a program szerint
magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:
Lufthansa repülőjegy illetékkel 105.000 Ft/fő (változhat), 1 db 23 kg-os feladható poggyásszal és 1 db kézipoggyásszal
Útlemondási (storno) biztosítás: 1,5 %
Biztosítás: 6.200 Ft/fő
Egyágyas felár: 160.000 Ft/fő
Idegenforgalmi adó: 15 GBP/fő (helyszínen fizetendő)
Borravaló 15 GBP/fő (ajánlott, a helyszínen fizetendő)