LONDON GAZDAGON - repülővel

east-hampton-court-2.jpg
Utazás formája: 
Csoportos utazás repülővel
Elhelyezés: 
Külvárosi szálloda***
Ellátás: 
reggeli
Utazás: 
repülő
Város: 
London
Zona: 
1-6 zona /6/
Azonosító: 
23-5
Megrendelhető a következő időszakokra: 

2020.június 02 - 06. Részvételi díj:  237.000.- Ft/fő + reptéri illeték
2020.július 16 - 20. Részvételi díj: 237.000.- Ft/fő + reptéri illetlék
2020.augusztus 06 - 10. Részvételi díj: 246.500.- Ft/fő + reptéri illeték

 

Járulékos költségek: 

Reptéri illeték: 45.000 Ft
Biztosítás: BBP+Storno: 3.000 Ft/fő
Biztosítás 70 év felett: BBP+Storno: 9.000 Ft/fő


Windsor, Stonehenge és Salisbury. Hajóval a Temzén

Program:
1.nap: Budapest – London
Megreggelizünk, majd a Brüsszel–Calais útvonalon indulunk tovább. Komppal kelünk át a La Manche csatornán. Angliába érve Dover ősi vára és a híres fehér sziklák látványa fogad Bennünket. Kent megye mesés tájain tovább utazva érjük el Greenwich-et, a londoniak kedvelt kirándulóhelyét. A Greenwich Park kilátóteraszáról elénk tárul egész London. Sétánk során pedig láthatjuk a Királyi Tengerészeti Akadémia, a Hajózási Múzeum és az Obszervatórium épületét, valamint Anna királynő palotáját (UNESCO Világörökségek). A keleti és nyugati féltekét elválasztó meridiánnál fotószünetet tartunk. Repülős utasainknak érkezés után transzfer a szállodába, majd csatlakoznak az autóbuszos csoporthoz. Szállásunk 5 éjszakán át Londonban vagy környékén lesz.

2. nap: egész nap London
Reggeli után megkezdjük az ismerkedést a brit fővárossal. Bemegyünk a közel 1000 éves Towerbe (UNESCO Világörökség): Fehér Torony, hollók, a koronaékszerek, a királynék rezidenciája és a vesztőhely. Fényképszünet London egyik szimbólumánál,  a Tower hídnál. Autóbusszal utazunk tovább a "City"-n keresztül a Picadilly-re. Ezt követően gyalogos városnézés következik: Trafalgar tér, Nelson szobor, a parlament épülete, Buckingham Palota, Downing Street, Westminster apátság megtekintése. A városnézést követően szabadidő, melynek során felülhet a London Eye óriáskerékre, vagy elmerülhet a szuveníresek kínálatában. Vacsorára térünk vissza szálláshelyünkre.

3. nap: London egyénileg vagy Blenheim kastély - bourton on the Water és Oxford kirándulásra hívjuk
Reggelit követően napját egyénileg tervezheti Londonban, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: Ezen a napon Londonból észak-nyugatra indulunk egész napos kirándulásra. Először az eklektikus Blenheim kastélyt tekintjük meg, mely kitűnő példája a 18. századi főuri palotáknak. Az angliai barokk építészet egyik remekműve mely a blindheimi csata emlékére épült. A gyönyörű barokk stílusú épület az egyetlen olyan vidéki - nem a királyi család tulajdonában álló - angliai kastély,mely az UNESCO Világörökség része! Anna királynő építette John Churchillnek (Marlborough első hercegének) a spanyol örökösödési háborúban elért sikereiért, később pedig itt született a herceg fia, Winston Churchill is. Churchill is imádta a kastélyt, felesége Clementine kezét is itt kérte meg, ahol egy csodás rózsakertet is épített neki. Utunkat "Cotswolds Velencéjében" folytatjuk! A várost szerteszét szabdaló vizet a Windrush folyócska szállítja, mely a faluban egy sekély patakká szelídül. A képeslapokra kívánkozó angol vidéki cottage-ok (vidéki házikók), a szivárvány minden színében pompázó virágoskertekkel és ablakokkal, kis kőhidakkal, hangulatos, romantikus utcácskákkal, a harsogó zöld környezet és a dimbes-dombos tájkép teszi idilikussá. Ezt hamisítatlan, vidéki Angliát fedezzük most fel! Utunkat az ősi egyetemi városba, Oxfordba folytatjuk. "az álmodó tornyok városaként" aposztrofált Oxford leghíresebb látnivalóit vesszük sorra: sétálunk a II. Henrik alapította kollégiumi épületek között, mehógtekintjük az egyetemi könyvtárat és színházat, valamint az oxfordi Sóhajok Hídját, mely, a Hertford kollégium épületeit kapcsolja össze. Az esti órákban érkezünk vissza a szállodába.

4. nap: Windsor, Sonhenge és Salisbury
Megreggelizünk, majd utunkat a Londonhoz közeli Windsorban kezdjük. A kisváros ékessége a királynő használatában álló, hatalmas területű ősi kastély. Termei az 1992-es tűzvész óta megszépülve várják a látogatókat, a késő gótikus Szent György kápolna pedig az angol uralkodók egyik temetkezőhelye a XV. század óta. (A királynő ott tartózkodása alatt a kastély egyes részeinek látogatását korlátozhatják.) Windsor után utunk a dél-angliai Salisbury síkságon át vezet a több mint 4000 évesre becsült Stonehenge monumentális kövei közé (közelről történő megtekintését jelentkezéskor foglalni kell!). Keletkezése ma is talány – talán a régi idők varázslóinak kultikus szertartásai zajlottak itt, talán ősi naptárként működött. A napot az Agatha Christie krimik kisvárosi hangulatát idéző Salisbury-ben zárjuk, melynek 750 éves katedrálisa uralja a várost. Az építmény igazi remekmű, tornya Angliában a legmagasabb, káptalani gyűléstermében őrzik az angol parlamentarizmus alapokmányát, az 1215-ben keletkezett Magna Chartát. A katedrálist övező kilenc hektáros zöld gyepen is végig sétálunk, mely mit sem változott az elmúlt évszázadok alatt. Estére londoni szálláshelyünkre térünk vissza.

 
5. nap
Reggeli a szálláshelyen. Repülős utasaink részére menetrendtől függően transzfer a londoni repülőtérre, hazautazás Budapestre.

  

2020. április 10-13. Részvételi díj: 153.800 Ft/fő + reptéri illeték
2020. április30 - május 3. Részvételi díj: 156.5800 Ft/fő + reptéri illeték
2020.június 02 - 06. Részvételi díj:  237.000 Ft/fő + reptéri illeték
2020.július 16 - 20. Részvételi díj: 237.000 Ft/fő + reptéri illetlék
2020.augusztus 06 - 10. Részvételi díj: 246.500 Ft/fő + reptéri illeték

1ágyas felár júni 02 és júli 16: 38.000.-
1ágyas felár aug 06: 58.000.-
vacsora felár júni, júli: 36.800.-
Vacsora felár aug: 45.200.-
Reptéri illeték: 45.000.-
Utazás: repülő
Elhelyezés: 3 éjsz. szálloda***
Ellátás: 3x reggeli
Fakultatív programok (20 főtől)
Bleinheim kastély - Bourton-on-the-Water-Oxford: 8.500 Ft/fő
Stonehenge megtekintése (jelentkezéskor foglalni kell): 9.500 Ft/fő
Belépők és jegyek tájékoztató árai: 150 GBP 
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 5 GBP

Biztosítás: BBP+Storno: 3.000 Ft/fő
Biztosítás 70 év felett: BBP+Storno: 9.000 Ft/fő

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.

Minimum létszám: 35 fő.

 

Az ár tartalmazza: Utazás repülőgéppel, Utazás bussza, Közlekedés, Szállás, Idegenvezető

Az ár nem tartalmazza: Repülőtéri illeték, Transzfer, Utasbiztosítás, Fakultatív programok

 

Stornó biztosítás: 
Az utazás alapára nem tartalmazza a stornó azaz útlemondási biztosítást.
Úti okmány: 
Indulás előtt ellenőrizze úti okmánya érvényességét! EU országokba és Angliába is érvényes, új típusú személyigazolvánnyal is lehet utazni. Gépjárművezetői engedély nem fogadható el személyazonosító okmánynak. Külföldi állampolgárságú utasainknak az esetleges vízumigényüket, beutazási feltételeiket egyénileg kell intézniük.