Dover - Canterbury - Leeds

dover.jpg
Utazás: 
minibusz
Azonosító: 
100-72

Dover – Canterbury- Leed - egésznapos kirándulás
Vidéki kirádulásaink egyéni utasoknak bármilyen időpontra.

Dover az Egyesült királyság egyik legforgalmasabb átkelőhelye évi kb. 18 millió utassal. Dover híres a fehér kréta szikláiról, ezekről kapta Anglia az ALBION (fehér) nevet. Itt található Anglia kulcsaként számon tartott inpozáns vár a Dover kastély ami a vaskortól a második világháborúig, fontos stratégiai pont volt. Pompályában felér a Londoni TOWER-beli WHITE TOWERREL. Dover fehér sziklái és világítótornyát tekinthetjük meg ahol akár ebédelhetünk.

Leeds városa West Yorkshire megyében Angliában található. A mai Leeds története visszanyúlik az 5.-ik századig, Elmet uralkodása alatt létezett egy „Loidis” nevű erdő, amelyből alakult ki Leeds város neve. A legérdekesebb látnivalók: a Királyi Fegyvertár, a Henry Moore Szobrászati Központ, a West Yorkshire Playhouse és Európa egyik leglátogatottabb helye: a Harewood Ház. Jelentős még az Északi Operaház és az Északi Balett Színház. Leeds méltán híres várkastélyát és parkját tekinthetjük meg.Leeds Castle - tó közepére emelt romantikus, Tudor kori vízivár. 

Canterbury katedrálisa az anglikán egyház központja, valamint sétálhatunk a gyönyörű kisvárosban.
Canterburyi katedrális az anglikán közösség központja, a canterburyi érsek székhelye. Canterburyi Szent Ágoston alapította 597-ben. Része a Világörökségnek, a Szent Márton-templommal és a Szent Ágoston-apátság romjaival együtt. A római idők fennmaradt emlékei közé tartozik a Queningate, egy kapu a városfalban, és a Dane John Mound (Dane John-halom), a római temető egy darabja.

Részvételi díj: 19.650.- Ft/fő.
Min. foglalási létszám 4 fő.
Kisebb létszám esetén egyedi árral megoldható!
Kirándulások a szállások elől indulnak reggel 8 órakkor.