West Highland Lochs & Castles - 1 nap Skócia

 

kilchurn_castle_and_sheep_2.jpg
Utazás: 
busz
Város: 
Edinburgh
Azonosító: 
74-6

Engedje, hogy magával ragadja a varázslatos hangulatú nyugati felvidék szelleme, fedezze fel a skót légkört bemutató tavak és kastélyok páratlan szépségét.

Egy ország meglátogatásakor gyakran nem vágyunk modern épületekre, menő éttermekre vagy wifi elérési pontokra, csak egyszerűen újraélnénk egy-egy történelmi eseményt, elmélyednénk a táj szépségében és érintetlenségében és felfedeznénk a vidéket, amely képeslapokon vagy utazási katalógusokról köszön vissza hozzánk.
Nos ha Ön ebbe a kategóriába tartozik, akkor ez a túra pontosan Önnek való.
Ezen a túrán kalandozhat Skócia klasszikus ködös tájain,sétát tehet csillámló tavainál, ellátogathat apró parti faluicskáiban és lenyűgözhetik Önt az ország magas hegyei.
Az egynapos túra alkalmával lehetősége nyílik felfedezni Skócia ikonikus látnivalóit, miközben megismerheti az ország legféltettebb titkait.

Indulás 08:00-kor, tervezett visszaérkezés 18:30-kor.


Időtartam: Egész napos kirándulás kb 10 óra.
Időpontok: naponta induló túra
Indulási város: Edinburgh 
Túra nyelve: Angol
A túra nem indul: január 1., 2., november 12., december 25., 26., 31.

Részvételi díjak - előszezon/  04.01 - 04.05, 11.01 - 12.17, 01.04 - 03.31.
Felnőtteknek: 18.340 Ft/fő
Gyerekek 5-15 éves korig: 17.380 Ft Ft/fő

Részvételi díjak - középszezon/ 04.06 - 05.31, 10.01 - 10.31, 12.18 - 01.03.
Felnőtteknek: 21.380 Ft/fő
Gyerekek 5-15 éves korig: 19.990 Ft Ft/fő

Részvételi díjak - főszezon/ 06 01 - 09.30.
Felnőtteknek: 24.490 Ft/fő
Gyerekek 5-15 éves korig: 22.960 Ft/fő

5 éves kor alatti gyerekek a túrán nem vehetnek részt. 135 cm-nél alacsonyabb gyerekek esetén kérjük legyenek szívesek külön jelezni, hogy az utazáshoz a túra szervezői biztosítani tudják a megfelelő ülésmagasítót.

 

 A túra során az alábbi helyekre látogatunk el:

Inveraray – Látogasson el a 18. századi városba és fedezzen fel egy ősi börtönt és egy gyönyörű kastélyt.
Doune Castle – Skócia számtalan kastélya közül ez az egyik legjobb állapotban lévő kastélya, melyet a Gyalog galopp (1975) című filmben és Az idegen (2014) című sorozatban is láthatunk.
Loch Awe – A leghosszabb tó Skóciában, melynek többek között a MacArthur, a Campbell, a Stuart és a MacGregor klánokhoz is köze van.
Rest and Be Thankful pass – Ez az ámulatba ejtő helyszín egykor népszerű pihenőhelyet nyújtott a katonák számára.
Conservation village of Luss – Ez az idilli falu a Loch Lomond tó partján helyezkedik el és szépségével arra ösztönöz minden erre járót, hogy pakolja össze holmiját és költözzön ide.
Loch Lomond National Park – Csodálja meg a kilátást és készítsen képeket, melyek páratlan szépsége akár képeslapokról is visszaköszönhetne.

 

A program részletesebb leírása:

Edinburgh-ot elhagyva nyugatnak haladva kezdjük meg utunkat a Stirling kastély mellett elhaladva. Első megállónk a több mint 600 éves Doune kastélyhoz vezet. A napjainkban is jó állapotban lévő kastélyt fakultatív program keretein belül lesz idejük megtekinthetni. A látogatás során többet tudhatnak meg a kastély történetéről és a Gyalog galopp című filmben, valamint Az idegen című sorozatban betöltött szerepéről.  A filmezési helyszínekre is bepillantást nyerhetnek. Az itt eltöltött időnket követően Calleandert keresztezve áthaladunk a felföld határvonalán és a sík területet hátrahagyva a buja erdőkkel és magas hegyekkel borított felföld felé vesszük az irányt.
Egy rövid Loch Lubnaig-i megállót követően utunkat  Balquhidder lankás vidékén keresztül folytatjuk, átverekedve magunkat a sűrű hegyvonulatok között, melyek a Breadalbaneelnevezésre hallgatnak. A Breadalbane szó jelentése „Skócia magas országa”.
Ebéd előtti utolsó megállónk alkalmával lehetőségünk nyílik csodás fotókat készíteni a Kilchum Kastélyról. Ez a varázslatosan szép romkastély, mely egykor a Campbell család otthonaként szolgált, a Loch Awe partján helyezkedik el.
Loch Awe tó mentén továbbhaladva Campbell városán át eljutunk a festői szépségű Loch Fyne tó partján elhelyezkedő kisvárosba, Inveraray-ba. Itt megcsodálhatjuk a 18. századi kastélyt (látogatók számára áprilistól októberig tart nyitva), hosszú sétát tehetünk a városka kanyargós utcáin vagy ellátogathatunk a régi börtönhöz.
Inveraray-t elhagyva az Arrochar Alps névre hallgató meredek, lankás hegyeken haladunk át a nagyszerű „Rest and Be Thankful” kilátópontig.
Innen megkerüljük a Loch Long tavat és elhaladunk a Loch Lomond partján. A szép tájaik iránti sóvárgásunk csillapítására megállunk a Luss-i Conservation Village-ben, ahol sétát tehetünk a kanyargós utcákon a régi házikók között és megcsodálhatjuk a mesés kilátást a tó felett.
Luss-i megállónkat követően visszaindulunk Edinburgh-ba egy rövid megállóval a festő szépségű Stirling kastély közelében, amely nagyszerű fényképezési lehetőségeket kínál.

*Megjegyzés: A túra a nyári hónapokban egészen szeptemberig fordított sorrendben zajlik.

A túra foglalása adott napra történik. 
A Jegy vásárlása esetén, részvételi jegyet kap mellyel közvetlenül az autóbuszra szállhat fel.
A jegy mellé küldünk egy tájékozattó anyagot a felszállási pontról.

Gyermekek életkora 5-15 éves kor között.

5 éves kor alatti gyerekek a túrán nem vehetnek részt. 135 cm-nél alacsonyabb gyerekek esetén kérjük legyenek szívesek külön jelezni, hogy az utazáshoz a túra szervezői biztosítani tudják a megfelelő ülésmagasítót.

Árak szezon függőek, nem tartalmazzák a belépőjegyek díjját, az ebédet és frissítőket. Ezek árát a helyszínen kell fizetnie.
A túra szervezői a programválozás jogát fenntartják.