Skócia-Skye sziget

II.Erzésbet brit királynő temetésére 2022.09.19-én került sor Londonban, emiatt a legtöbb látnivaló ezen a napon és némely látnivaló a temetést követő pár napban is zárva tart vagy korlátozott nyitvatartással üzemel.  A várható ÚJRANYITÁS 2022 09 29.
Kérjük utazásuk tervezése soránt ezt legyenek szívesek figyelembe venni! 

sky1.jpg
Utazás formája: 
Csoportos utazás repülővel
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
félpanzió
Utazás: 
repülő
Azonosító: 
47-5
Megrendelhető a következő időszakokra: 

2020 szeptember 18 -24. - Részvételi díj: 374.900 Ft/fő + illeték

 

Járulékos költségek: 

Reptéri illeték: kb.: 45.000,- Ft/fő
Biztosítás: 5.425 Ft/fő
Sztornó biztosítás: 1,5%

 

 


 

Skócia-Skye sziget

Skócia történelem tépázta tájain híres skót királyok útjaira lépünk, hogy megismerjük életüket, maguk után hagyott emlékeiket Edinburgh, Stirling, St Andrews ódon és újszerű utcáit járva. Loch Ness szörnyét kémlelhetjük a csillogó tavon: Sky szigetén a McLood klán ősi fészkében a természetfeletti erők találkoznak velünk halandókkal. Sokszor megfilmesített meseszép tájak, tündékkel és koboldokkal teli kelta hitvilág és a skót emberek vendégszeretete teszi utazásunkat felejthetetlenné.

Program:  

1. nap: Budapest - Glasgow - New Lanark - Falkirk
Vár a titkok, hősök, szellemek legendás földje, a természeti szépségekben bővelkedő Skócia. felfedezzük a komorságában is lenyűgöző Skót Felföldet, a festői Skye szigetét, és természetesen a legfontosabb történelmi helyszíneket és városokat. Kora reggeli elutazás menetrend szerinti járatttal Skócia legnagyobb városába, Glasgow-ba, ahol panorámás városnézés keretében ismerkedés az egykori iparvárossal, amely 70 parkjával és kertjével méltán viseli a "zöld hely" elnevezést. Megtekintjük Skócia legrégebbi katedrálisát, a főteret és az egyetem környékét is. Ezt követően a Világörökség részét képező New Lanark-ba utazunk. mely a XVIII. század végén ipari- és társadalmi mintatelepüléssé vált a filozófus és vállalkozó Owen kísérletének köszönhetően. Délután megnézzük a XXI. század technikaii csodáját, a világ egyetlen forgó hajóemelő szerkezetét, a Falkirk Kereket. Láthatjuk a közelben lévő Kelpieket, a világ legnagyobb lószobrait is. Este transzfer a Glasgow környéki szállásra (1 éj).

2. nap: Stirling - Loch Lomond - Glencoe
Délelőtt ellátogatunk az ország legfontosabb középkori erődítményébe, a hegyoromra épült Stirling várba. Stirling vára az egyik legnagyobb és - úgy építészetileg, mint történelmileg - legfontosabb vár Skóciában. Stratégiai jelentőségét bizonyítja, hogy "Skócia kulcsának" nevezték, története során több mint 20 nagy csatát vívtak itt, így a Rettenthetetlen c. filmből ismert szabadságharcos hős, William Wallace is ezen a helyen ütközött meg az angolokkal - emlékműve a szemközti dombon emelkedik. A ma is látható óvárost védő falakat még a XVI. században építették, hogy megvédjék királynőjüket, Máriát VIII. Henrik elől. Igazi kuriózum McKintosh építész remekműve, a "becsomagolt" Hill House: belül jellegzetes bútórait, kívülről pedig a ház köré épített pavilont csodálhatjuk meg, fel is mászhatunk a tető fölé. Elhaladunk Britannia legnagyobb tava, a Loch Lomond mentén, melyet a "Skóciai tavak királynőjének" neveznek. Sétát teszünk a tó partján fekvő elbűvölő faluban, Luss-ban. Délután a skót köszönt minket, miközben a Glen Coe-n, a "Könnyek völgyén" keresztül utazva megismerhetjük a MacDonald klán szomorú történetét. Szállás Fort William környékén (2 éj).

3. nap: Skye-sziget - Eilean Donan
Egész napos kirándulás a páratlan természeti szépségű Skye-szigetre, a Belső-Hebridák legnagyobb és legismertebb szigetére. Odafelé az egyik legszebb panorámaúton haladunk, hogy utána komppal átkeljünk a szigetre. Északnak haladva élvezhetjük a jellegzetes tájat, majd sétálhatunk a „fővárosban” Portree-ben. Délután a Trotternish-félsziget vadregényes, sziklás, öblös tengerpartján utazunk. A szigetet egy hídon elhagyva ellátogatunk Skócia leggyakrabban fényképezett várkastélyába, a három „loch” találkozásánál fekvő Eilean Donan Castle-ba, mely egykoron fontos szerepet játszott a viking és angol hódítók elleni harcban, s a „Highlander – Hegylakó” című filmben is feltűnt. Ezt követően még átvágunk a lenyűgöző Glen Shiel völgyön, mielőtt a szállásra utazunk.

4. nap: Loch Ness - whisky lepárló - Blair kastély-Perth
Vár Loch Ness, Skócia második legnagyobb tava, mely Inverness városától 16 kilométerre délnyugatra található. Hossza mintegy 40 kilométer, maximális szélessége 2,4 kilométer, legnagyobb mélysége pedig 230 méter. Mai programunk első állomásaként a Loch Ness partján álló Urquhart vár romjait érintjük, ahonnan a gyönyörű kilátásban mélázhatunk el a tó szörnyének létezéséről. Ezután átmegyünk a Felföld fővárosán, Inverness-en. Elhaladunk a cullodeni csatamező mellett, ahol az utolsó skót felkelés gyászos véget ért. Az egyik whisky lepárlóban bepillantást nyerhetünk az "élet vízének" készítési módjába és meg is kóstolhatjuk a nemes nedűt. Később megtekintjük Skócia legnépszerűbb kastélyát, az Atholl hercegek székhelyét, az impozáns, hófehér Blair kastélyt. Termeinek berendezése a leggazdagabbak közé tartozik. Hatalmas parkjában a színpompás tollazatú, büszkén lépdelő pávák köszöntik a látogatót. Szállás Perth környékén (2 éj). 

5. nap: Dunfermline - Falkland palota - St. Andrwews - Glamis kastély
Programunk a Dunfermline Apátság romjainál kezdődik, mely a középkori skót királyok temetkezési helye volt, ahol magyar vonatkozásokat is felfedezhetünk. Következő állomásunk a Falkland Palota, melyet a Stuartok építettek. Termein kívül formális kertje, annak labirintusa, valamint a világ egyik legrégebbi teniszpályája teszi érdekessé. Innen az elbűvölő tengerpati St. Andrews-ba, a golf szűlővárosába utazunk. A Skócia legrégebbi egyetemének is otthont adó városban sétálunk az ország legnagyobb és legősibb katedrálisának romjai közt. Délután a mágikus varázsával mindenkit rabul ejtő Glamis Katély vár ránk, mely a tündérmesék és legendák világát idézi fel. Itt töltötte Erzsébet királynő gyermekkorát, felbukkán Macbeth alakja és talán kísértet(ek) is. Kertje szintén gyönyörű. Visszautzás a szállásra.

6. nap: Forth hidak - Edinburgh - Rosslyn kápolna
Reggel a Forth Bridge közúti függőhídjáról élvezhetjük a Világörökéghez tartozó vasúti híd és a folyó tölcsértorkolatának egyedi látványát. Innen városnézésre indulunk Skócia lüktető fővárosába, Edinburgh-ba, melynek során a Royal Mile-on végighaladva szinte láthatjuk magunk előtt az egykor itt vonuló királyi meneteket a Holyrood palotába. Számos műemlék épület található itt, mint a St. Giles katedrális, ahol John Knox hirdette a refrmációt. Szűk sikátorokban lévő, több emelet mélységben végződő lakóházak meséi őrzik a város mindennapi életének évszázadokra visszanyúló történelmét. Az óváros szintén a Világörökség része. Ezután ellátogatunk a kialudt vulkán tetejéről szemlélődő Edinburgh várba, falai között híres skót királyok nyomdokába lépünk és újabb magyar kapcsolatokat is felfedezhetünk. Megtekintjük a száz évre befalazott skót koronázási ékszereket és az angolok által elrabolt majd visszaadott Végzet Kövét is. Programunk egyik csúcspontjaként a templomos lovagoknak és a "Da Vinci kód"-nak köszönhetően elhíresült, gyönyörű kőfaragásokkal és boltívekkel díszített Rosslyn kápolna titkainak nyomába eredünk. Délután szabadidő keretében felfedezhetjük Edinburgh belvárosának rejtett zugait, tipikus skót souvenir tárgyakat vásárolhatunk vagy benézhetünk a város valamelyik múzeumába. Szállás Edinburgh környékén (1 éj).

7. nap: Tantallon vár - Firth of Forth - Britannia yacht 
Reggel az Északi tenger felé vesszük az irányt: sétálhatunk a lenyűgözően szép tengerparton, ahol megtekintjük a magas sziklára épült Tantallon vár romjait. Visszatérve a Forth folyó torkolatához egy látványos hajóúton vehetünk részt, melynek során megszemlélhetjük a 3 hidat, a tengeröblöt, szigetre épült kolostor romjait, és valószínüleg fókák is felbukkannak. Edinburgh kikötőjáben, a Royal Yacht Britannia-nak a fedélzetére lépve ízelítőt kaphatunk a sokat megélt fenséges hajó érdekes utazásaiból, melynek során több, mint 40 éven át szelte a világ óceánjait, és büszkén szolgálta a fedélzetén utazó királyi családot. "Visszavonulása" után Edinburgh nyerte el a jogot a királyi yacht kiállítására. Transzfer az edinburghi reptérre, hazautazás. Érkezés Budapestre éjszaka.

 

  


Időpont:

2020 szeptember 18 - 24. 
Részvételi díj: 374.900 Ft/fő + illeték
Egyágyas ár:  Részvételi díj: 446.900 Ft/fő + illeték

 

Utazás: repülővel 
Szállás: *** szállodában 
Ellátás: félpanzió
Egyágyas felár: 72.000,- Ft/fő 
Reptéri illeték: kb.: 45.000,- Ft/fő 
Biztosítás: 5.425 Ft/fő
Sztornó biztosítás: 1,5% 
A részvételi díj személyenként 1 db kisméretű kézipoggyászt és 1 db 10 kg-os feladott poggyászt tartalmaz. Csak egy darab kézipoggyászt vihetnek magukkal a fedélzetre.

 

Belépők várható ára:

Historic Scotland 7 napos: 40 GBP (érvényes: Stirling vár Urquhart vár St. Andrews katedrális,Dumferline Apátság, Tantallon Castle, Edinburghi vár)
New Lanark: 10,50 GBP
Inveraray kastély: 12.50 GBP
Eilean Donan vár: 10 GBP
Blair kastély: 13 GBP
whiskylepárló: 12 GBP
Glamis kastély: 15,50 GBP
Falkland Palace 13 GBP
Britannia yacht: 16,50 GBP
Rosslyn kápolna: 9 GBP
hajózás: 15 GBP
(A programok sorrendje változhat!)


UTASVÉLEMÉNY:

Tisztelt Iroda! Kedves Krisztina,
engedje meg, hogy ezúton köszönjük meg a kitűnő szervezést az úttal kapcsolatban.
Horváth Zoltán idegen vezetése pedig pazar volt. Kiemelkedő lelkesedése és tudása, idegenvezetése talán a legjobb , amit valaha láttunk, hallottunk.
Úgy gondoljuk, hogy az ő munkája nagy mértékben hozzájárult ahhoz , hogy a csoport jól érezze magát és maradandó élményeket kapjon Skóciáról!!
Kérem adják át neki a köszönetünket a kitűnő munkájáért!!
üdvözlettel:
Dr. K. Zsolt - 2015 07 07

1 ágyas felár: 
Azon kedves utasaink részére, akik egyedül jelentkeznek, de nem szándékoznak az egyágyas szoba felárát megfizetni, vállaljuk a társítást két ill. háromágyas elhelyezéssel. Erre vonatkozó igényeket a foglalással egyidejűleg kérjük jelezni! Amennyiben irodánknak nem áll módjában szobatársat találni, az egyágyas felárból 20.000 Ft-ot irodánk átvállal. Közeli indulásokra jelentkezés esetén a felár nélküli egyágyas elhelyezést, nem automatikusan garantáljuk!
Stornó biztosítás: 
Az utazás alapára nem tartalmazza a stornó azaz útlemondási biztosítást.
Úti okmány: 
Indulás előtt ellenőrizze úti okmánya érvényességét! EU országokba és Angliába is érvényes, új típusú személyigazolvánnyal is lehet utazni. Gépjárművezetői engedély nem fogadható el személyazonosító okmánynak. Külföldi állampolgárságú utasainknak az esetleges vízumigényüket, beutazási feltételeiket egyénileg kell intézniük.