Manchester egyéni városlátogatás

II.Erzésbet brit királynő temetésére 2022.09.19-én került sor Londonban, emiatt a legtöbb látnivaló ezen a napon és némely látnivaló a temetést követő pár napban is zárva tart vagy korlátozott nyitvatartással üzemel.  A várható ÚJRANYITÁS 2022 09 29.
Kérjük utazásuk tervezése soránt ezt legyenek szívesek figyelembe venni! 

manchester1.jpg
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
reggeli
Utazás: 
repülő
Azonosító: 
100-117

Manchester-i egyéni városlátogatás
Látogasson el velünk Nagy-Britannia egyik legnagyobb városába. Manchester az ipari forradalom óta fontos szerepet töltött be az ország életében, a mai napig az ország egyik gazdasági központja. 
Manchester környéke a Római Birodalom előtti időkben is lakott volt. A brigantesek elleni hadjárata során Agricola római hadvezér ideiglenes erődítményt húzatott fel az Irwell keleti partján, Mancuniumot. Ezt később többször átépítették és fontos csomópontttá vált a Chester és York közti, illetve az észak felé tartó út találkozásánál. Civil település, vicus is tartozott hozzá. Az erőd északi kapuját at eredeti helyén helyreállították, a fal egy részével együtt. Sok viktoriánus korabeli épületet találunk a városban, melyek közül sokat meg lehet látogatni.
Az ipari forradalom a 18. század utolsó negyedében formálta nagyvárossá a vásárvárost. Manchester gyorsan a világ egyik legfontosabb ipari központjává és első ipari társadalmává vált.

Manchester az észak egyik fő kiskereskedelmi központja. Két nagy bevásárlóközpontja van, a város közepén a Manchester Arndale Centre és Traffordban a Trafford Centre. A városközpontban számos kisebb bevásárlóközpont van. A központi vásárlónegyedbe majdnem lehetetlen közúton bejutni, a gyalogos megközelítés ajánlott. A bevásárlónegyed központja a Market Street sétálóutca.
Bury kedvelt bevásárlóközpontja a Millgate Centre. Bár nem nagy alapterületű, ugyanúgy megtalálhatók benne az alapvető üzletek, mint például az Arndale-ben vagy a Trafford Centre-ben.

A város a fociról is híres, hiszen azon kevés városok egyike, melynek egyszerre két világhírű focicsapata is van. Ezenkívül a város modern építészetéről is ismert. A már nem használt salfordi dokkokban felépítették Nagy-Britannia legmodernebb városrészét a Media City-vel, a BBC új központjával, múzeumokkal, bevásárlóközpontokkal, éttermekkel. A városrészt villamossal érjük el.

Az ipari forradalom egyik öröksége a nagy csatornahálózat: a Manchester, Bolton & Bury csatorna, a Rochdale csatorna, a Manchester Ship csatorna, amely tengeri összeköttetést biztosít, a Bridgewater csatorna, az Ashton csatorna és a Leeds & Liverpool csatorna leigh-i ága. Ma a legtöbbet a csatornák közül már csak rekreációs célokra használják.

Javasolt látnivalók:
John Rylands könyvtár ( a viktoriánus gótikus építészet csúcsa)
Székesegyház (szép késő középkori fafaragásokkal)
Városháza
Szt. Ferenc kolostor
Központi Könyvtár
Birodalmi Háborús Múzeum
Szépművészeti Múzeum
Castlefield (az ipari forradalom bölcsője)
Az Emberiség Történetének Múzeuma
A Manchester United focicsapat Múzeuma és Látogató Központja

  


Választható indulási időpont:
Közvetlen járattal este ki-napközben haza: Hétfő, szerda, péntek, vasárnap
Közvetlen járattal napközben ki -este haza: kedd, csütörtök, szombat.

Indulás előtt legalább két hónappal foglalva: 69 000 Ft
Indulás előtt legalább egy hónappal foglalva: 79 000 Ft
Indulás előtt kevesebb, mint egy hónappal foglalva: 89 000 Ft

Az ár tartalmazza:
Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Manchester útvonalon, közvetlen járattal
Szállás a belvárosi, 3*-os Holiday Inn Express szállodában vagy hasonlóban, három éjszakára, kétágyas szobában
Reggeli

Az ár nem tartalmazza:
Repülőtéri illeték: 29 000 Ft/fő
Választható felárak:
Egyágyas felár: 49 000 Ft/3 éj
Hosszabbítás: 19 000 Ft/fő/éj
Négycsillagos felár: 14 900 Ft/fő/éj

Megjegyzés:
Az ajánlat a szabad helyek függvényében érvényes.
Csoportos (min. 6 fő) vagy céges utazás esetén kérje munkatársaink egyedi ajánlatát! Igény esetén focijegyet is tudunk biztosítani!

 

CsatolmányMéret
manchester_hotelek.pdf54.26 KB