Beatrix Potter világa

II.Erzésbet brit királynő temetésére 2022.09.19-én került sor Londonban, emiatt a legtöbb látnivaló ezen a napon és némely látnivaló a temetést követő pár napban is zárva tart vagy korlátozott nyitvatartással üzemel.  A várható ÚJRANYITÁS 2022 09 29.
Kérjük utazásuk tervezése soránt ezt legyenek szívesek figyelembe venni! 

beatrix_potter3.gif
Város: 
Bowness-on-Windermere
Azonosító: 
100-75

Beatrix Potter a világ egyik legsikeresebb és legünnepeltebb gyerekkönyv-írója, fura és tanulságos meséiért, ironikus stílusáért és XIX. századi hacukába bújtatott állathőseiért nemcsak a legkisebbek, de a felnőtt korosztály is joggal rajong.
Az írónő 1866-ban született a kensingtoni Bolton Gardensben, amely annak idején London egyik csendesebb, fákkal övezett negyede volt. A szülei ragaszkodtak a viktoriánus középosztálybeli szokásokhoz, és ezek alapján nevelték a kis Beatrixot is, akire meglehetősen sokáig házi dada "vigyázott", és otthoni képzésben részesült. Nem csoda hát, hogy szabályozott mindennapjainak nyomasztó rutinját szárnyaló fantáziája segítségével tompította.
Így született Nyúl Péter, Tomi Cica, Pecás Jeremiás vagy éppen Janó, a városi egér, aki egy pórul járt falusi "kollégát" igyekszik beavatni a városi lét viszontagságos szépségeibe. Bár a két kis rágcsáló ég és föld, igencsak meglepő barátság veszi ezzel kezdetét...

Néhány az ismert művek közül, melyek akár magyar nyelven is elérhetőek:
Beatrix Potter: Nyúl Péter kalandjai
Beatrix Potter: Bikkmakk Mókus kalandjai
Beatrix Potter: Kacsa Jolán kalandjai
Beatrix Potter: Nyuszi Benjámin

Ha megnézné ezt a felejthetettlen világot az alábbit ajánluk:

The World of Beatrix Potter Attraction,
Bowness-on-Windermere, Cumbria, The Lake District, LA23 3BX

Fél napos túra keretében meglátogatható. 
Túra indul naponta: 12.00  
Kód: A SIC/BP
Ára: Felnőtt: 30 font., Gyerek: 24 font
Indulási hely: Windermere, Bowness, Ambleside and Oxenholme Station