AZ ÍR SZIGET - DUBLINNAL

Kérem válasszanak a fenti időpontok közül.

Kérjük válassza ki milyen szolgáltatásokat venne igénybe az utazás során.

Maximum 35 db. karakter.
Maximum 30 db. karakter.
Maximum 35 db. karakter.
Maximum 30 db. karakter.
Maximum 35 db. karakter.
Maximum 30 db. karakter.
Maximum 35 db. karakter.

Kérem adja meg az utas pontos neve, mely az utazási okmányban szerepel

Maximum 30 db. karakter.

AZ ÍR SZIGET - DUBLINNAL

dublin14.jpg
Utazás formája: 
Csoportos utazás repülővel
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
félpanizó
Utazás: 
repülő
Azonosító: 
23-1
Megrendelhető a következő időszakokra: 

ÚJ IDŐPONTOK

 • 2021. június 14 - 21. - Részvételi díj: 452.000 Ft/fő
 • 2021. július 19-26. - Részvételi díj: 452.000 Ft/fő
 • 2021. szeptember 06-13. - Részvételi díj: 452.000 Ft/fő

Az részvételi díj a repülőtéri illetéket is tartalmazza.

Járulékos költségek: 
 • Biztosítás: 6.200 Ft/fő
 • Egyágyas felár: 124.500 Ft
 • Fakultatív kirándulás: 15.000 Ft/fő + belépő 10 Eur


Írország. Kimondjuk, és máris eszünkbe jut a zöld szín, az ír whisky, ódon kastélyok sejtelmes világa. A 8 napos írországi körutazás során saját szemével is megcsodálhatja Írország mesés kincseit: Burren, Moher-szikéák, Dingle-félsziget, Kerry-gyűrű, Cashel-szikla. Látogatást teszünk számos középkort hűen idéző emlékhelyen: Bunratty kastélyában, egy falusi skanzenben, Kilkenny várában, Glendalough-i apátságban valamint Dublin varázslatosan szép székesegyházában, egyetemében, várába. Belekóstolhatunk az írek valódi világába. Ez a lehetőség most Önnek is adott. Éljen vele! Utazzon velünk!


AZ ÍR SZIGET - DUBLINNAL

Moher sziklái, Bunratty, Limerick, Kerry-gyűrű, Kilkenny...
8 nap / 7 éjszaka repülővel

  

Program: 

1. nap: Budapest–Malahide kastély-Dublin(40 km)
Elutazás Budapestről menetrendszerinti repülőjárattal Dublinba. Írországi programunk első állomásához érkezünk: Malahide kastély impozáns kastélya vár bennünket hatalmas parkja közepén, benne korabeli bútorokkal, képekkel berendezett termek patinás illatával elvarázsolja az idelátogatót (részvételi szándékot kérjük előre jelezni). Dublin környéki szálláshelyünkre érkezünk, ahol vacsorával várnak bennünket.

2. nap: Clonmacnoise-Galway-Atlanti-óceán (240 km)
Reggelit követően Clonmacnoise apátsághoz utazunk, mely Írország egyik leghíresebb műemléke, VI.sz.-i vallási központ a Shannon folyó partján található. Területén egy katedrális, 8 templom (a X-XIII.sz.-ból) romjai, két kerek torony, három kelta kereszt látható. A külső épületek mellett érdemes megnézni a rengeteg értékes relikviát bemutató múzeumot is. Utunkat folytatva Írország bohém városa Galway vár bennünket, amit élénk kulturális élete és a fesztiválok tömkelege mindig ébren tart. A város ragaszkodik hagyományaihoz. Galway népszerű tengerparti üdülőhely, gyönyörű strandokkal, hosszú, kanyargós sétányokkal, macskaköves utcákkal, színesre festett házakkal. Az Atlanti óceán mentén, látványos partszakaszon folytatjuk utunkat. Útközben megtekintjük a Kr. előtti időkből származó dolment is. Szálláshelyünkre az esti órákban érkezünk.

3. nap: Burren-Moher-Bunratty-Limerick, a viking település (240 km)
Reggeli után Burren felfedezésére indulunk (a táj egyedülálló mészkőfennsík, különleges növényzettel). Írország első számú természeti látványosságához, Moher szikláihoz érkezünk. Lélegzetelállító látvány az óceánból függőlegesen kiemelkedő, 8 km hosszan elnyúló, félelmetesen meredek sziklafal. Délután Bunratty kastélyához érkezünk - igazi látványosság a korhűen berendezett, középkori lakótorony, mely Írország legépebben megmaradt ilyen jellegű épülete 1425-ből. A körülötte lévő Skanzen idevarázsolja a XIX.sz.-i Írországot. Falusi utca, vízimalom, kovácsműhely, Mac’s ivója, iskola – minden ház stílszerűen berendezve, igazi kis mesevilág. Továbbutazunk Limerickbe, a vikingek által alapított településre. Szállásunk és vacsoránk Limerick környékén lesz.

4. nap: Dingle félsziget (220 km)
Reggelit követően Adare kis településén állunk meg – ezt az aprócska települést Írország „mintafalujaként„ tartják számon. Innen a Dingle-félszigetre utazunk. Ez itt „gaeltacht„ vidék (ahol még beszélik a gael nyelvet) ősi emlékekkel, apró településekkel. Csodálatos a panoráma, az Atlanti-óceán sziklás, szaggatott partvidékével, a Golf áramlat hatására kialakult gazdag vegetációval. Érdekes módon, talán itt érzi át az ember leginkább a Smaragd-sziget múltját és szépségét. Késő délután utazunk szálláshelyünkre, mely 2 éjszakán át a Kerry-gyűrű vidékén lesz.

5. nap: Panoráma a Kerry-gyűrűről (120 km)
Ezen a napon az Iveragh-félszigeten kirándulunk. A félsziget híres Kerry gyűrűjének bejárása, színes és változatos nap programunkban rengeteg látnivalóval! Itt találhatók Írország legmagasabb hegyei, látható vaskorból itt maradt erődítmény, a kecskét koronázó Killorglin kisvárosa, Waterville-Chaplin kedvenc nyaralóhelye, a Killarnay tavak festői láncolata valamint részt vehetünk egy igazi juhászkutya bemutatón is. Utunk során a szárazföld belsejében a félsziget pompás báját, a hegyek, völgyek változatos mediterrán világot idéző vadregényes tengerpartokat láthatunk, olyan kis településeken utazunk át, mint a színes házairól híres Sneem kisvárosa. Utunk végén Muckross kastélyát látogatjuk meg. Sétálunk szépen gondozott parkjában, láthatjuk elegáns szobáit (belépő). Estére szállásunkra térünk vissza.

6. nap: Cahirtól Kilkenny-ig, a Cashel szikla (330 km)
Reggeli után Cahirba, az egykori helyőrségi városba látogatunk. Rövid fotó-szünet a várnál, mely kedvelt filmes díszlet (kívülről). Folytatjuk utunkat a Cashel-sziklához. Az Arany-völgyből kiemelkedő sziklán nagyszerű erődítményt találunk, mely a királyi-papi hatalom jelképe volt. (Ma is áll a kerek torony, katedrális, a Cormac kápolna, Szt. Patrick keresztje). Utunk következő állomása Kilkenny Írország egyik legbájosabb városa. Sétálunk szűk sikátoraiban, láthatjuk a Rothe House-t (a szép, Tudor-kori kereskedőházat), a Kilkenny várat (a híres normann erődöt, melynek középkori hangulatát zömök bástyák, vaskos falak őrzik). Kilkennyből továbbutazunk szálláshelyünkre Dublinba vagy környékére, ahol vacsorával várnak Bennünket a következő 2 éjszakán át.

7. nap: Egész nap Dublin
Reggelinket elfogyasztva az ír fővárosnak szenteljük egész napunkat! Autóbuszos és gyalogos városnézés keretében ismerkedünk az ír fővárossal, megállókkal a Trinity Collegnál és a St.Patrick székesegyháznál. (a Trinity College Írország leghíresebb egyeteme, 1592-ben alapította I.Erzsébet angol királynő. Könyvtárában van kiállítva a világhírű kódex, a „Book of Kells”, mely latinul íródott, 800 körül! A Szt. Patrick székesegyháznak Jonathan Swift több mint 30 évig volt az esperese). Láthatjuk a várat, Christ Church-t és a város parkjait is. Gyalogosan folytatjuk ismerkedésünket a város látnivalóival: Emlékezés kertje, O'Connel Street és szobrai, Fõposta, Temple Bar (kiskocsmák és bohémek negyede), György korabeli épületek, a modernizált kikötő-negyed épületei, Félpennys híd, Grafton str (a helyi „Váci utca”). Szálláshelyünkre térünk vissza.

8. nap: Powerscourt és Glendalough. Dublin-Budapest (110 km)
Reggelit követően kirándulásra hívjuk: délután Powerscourt és Glendalough a cél, az Ír-sziget leghíresebb díszkertjébe és legfontosabb kora-keresztény emlékeinek felfedezésére indulunk. Szinte mediterrán a táj, melyet Írország virágoskertjének is neveznek. A dublini öböl mentén utazunk. Powerscourt - a Wicklow hegyek lábánál - kertje pompázatos és kihagyhatatlan! A festői Glendalough komor szépségű völgyében ír kora keresztény emlékek, kerek torony és kelta keresztek, a VI. században Szent Kevin által alapított apátság romjai, mely Európa egyik legjelentősebb kulturális központja volt. A táj és a romok együttes látványa, összhangja lenyűgöző! Transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre menetrendtől függően.


 


2021. június 14 - 21. - Részvételi díj: 452.000 Ft/fő

2021. július 19-26. - Részvételi díj: 452.000 Ft/fő

2021. szeptember 06-13. - Részvételi díj: 452.000 Ft/fő

1 ágyas felár: 124.500 Ft

Utazás: menetrend szerinti repülővel, helyben autóbusszal
Elhelyezés: 7 éjsz. szálloda*** 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 7x félpanzió

Fakultatív programok (15 főtől)
Powerscourt-Glendalough kirándulás + belépő: 15.000 Ft+10 Euro
Első nap kastély belépésre a jelentkezést előre kell jelezni.
Belépők és jegyek tájékoztató árai: 75 Euro
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 15 Euro

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)

Minimális létszám: 25 fő.
Az előzetesen meghírdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:
15-24 fő esetén: 25.000 Ft/fő.
Ezen "létszám felár" az előzetesen meghírdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetébenkerül csak érvényesítésre az indulást megelőző 35. napon. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tertelmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a programok, a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!

Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a rep.téri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

A részvételi díj tartalmazza:

 • utazást repülővel, helyben korszerű, kényelmes, légkondicionált ír autóbusszal
 • repülőtéri illeték
 • program szerint 7 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában
 • program szerint 7x félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)
 • alap program szerinti programokat és városnézéseket
 • magyar nyelvű idegenvezetést
 • útlemondási biztosítást

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • a poggyász költségeket, melyek összege minimálisan változhat az utazás indulásáig
 • az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)
 • fakultatív programon való részvételt
 • az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit
 • belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)
 • idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)
 • szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)
 • baleset-betegség-poggyász biztosítást
 • minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 
 • valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)
 • egy ágyas felárat (igény szerint)