Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Üdvözöljük!

Madeira szigete egy vulkánkitörés során keletkezett, majd portugál hajósok fedezték fel a XV. század elején. Az öt szigetből álló csoport 741 km2 területen helyezkedik el, amelynek legnagyobbja Madeira. A sziget 280.000 lakosából, mintegy 125.000-en a fővárosban, Funchalban élnek.
A sziget az Atlanti-óceánon, Nyugat-Afrika partjaitól 545 km-re, a Kanári-szigetektől északra, Lisszabontól 964 km-re helyezkedik el. A féltrópusi időjárás télen-nyáron kedvez az örök nyár, a napsütés és a tenger szerelmeseinek is. Éves átlaghőmérséklet 22°C.
Itt található a világ második, egyben Európa legmagasabb tengeri sziklaszirtje a 'Cabo Girao'. A szigeten valaha vulkánok riogatták az ott élőket, azonban utoljára mintegy 1000 évvel ezelőtt volt tapasztalható kisebb vulkáni működés.
Bár a tengerpart többségében sziklás, mégis lehetőség nyílik a fürdőzésre, akár a természet által kialakított vulkanikus medence-öblökben, akár a tengerpart sziklájába vájt mesterséges medencékben vagy a többségében feketehomokos partszakaszokon. A finom homokos tengerpart kedvelőit a mesterségesen feltöltött Calheta-i tengerpart vagy a közeli Porto Santo szigete várja.
    A főváros Funchal, számtalan látnivalóval vonzza a kíváncsi turistákat: gyümölcs-, és virág piac, botanikus kert, paloták, nemzeti kúriák, templomok, panoráma ballon, a híres panoráma-kabinos drótkötélpálya, és mindez csak ízelítő az amúgy is barátságos, szökőkutakkal tűzdelt városka kínálatából.
    A sziget valaha volt, ma már elfeledett fővárosa Machico, Madeira második legnagyobb városa, mely az utóbbi években lendületes fejlődésnek indult, de a régi mesterségek sem tűntek el: itt még ma is gyártják a hagyományos fadongás bárkákat, amelyek segítségével a 'gaiado'-kat, azaz a tonhal egy fajtáját halásszák. A madeirai kézműipar másik remeke, a nádfonás, melynek központja a meredek hegyoldalba épült Camacha. 
 A sziget második legnagyobb üdülőközpontja Funchal után Canico, amely a sziget déli partján, a fővárostól, Funchal-tól kb. 10 km-re fekszik. Canico de Baixo tengerparti nyaralóközpont gyönyörű kertjeivel, kisutcáival, óceánba ereszkedő sziklapartjaival nagyszerű hely a pihenésre, kikapcsolódásra.

Válogasson kedvére akciós utazási ajánlatainkból!

 

TENGERPARTI PIHENÉS

További ajánlataink