Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Üdvözöljük!

Portugália egyik legnépszerűbb régiójaként említett Algarve, az ország déli partszakaszán fekszik, ahol a spanyol Costa Del Sol-hoz hasonlóan, a napsütés, a mór kultúra nyomai és a gyönyörű homokos strandok csalogatják a turistákat.

Az 50 km széles és 150 kilométer hosszú partszakaszt keleten a Rio Guadiana választja el Spanyolországtól, északon pedig egy dombláncolat Alentejótól. Nemcsak egyszerű homokos strandokról beszélünk, hanem homokpadok, dűnék, lagúnák, parti sziklák és meredek szirtek teszik még látványosabbá, változatosabbá Algarve partjait. A régi halászvároskából fejlődött turistaparadicsom - Albufeira - a legnépszerűbb üdülőhelyek egyike, ahol a modern turistaigényeket kielégítő élénk és vibráló élet mellett igyekeznek megtartani a régi városképet az új építmények vonatkozásában is.
Tavirát, a  romantikus halászvárost egy folyó szeli ketté és teszi még hangulatosabbá a két városrészt, melyet egy eredetileg római kori híd köt össze. A kisváros a romantika és a nyugodt városnézés híveinek nyújthat kikapcsolódást.
    Lagos - Algarve korábbi fővárosa - ma a hajóépítés és halászat központja, egykori felfedezőutak kiindulópontjaként szolgált, azonban barátságos hangulatával, a hófehér óvárossal és szűk utcáival, továbbá a közelben fekvő tengeri barlangok és fürdőöblök varázsával lehet vonzó a látogatók számára. Quarteira pezsgő üdülőövezet, a szomszédos népszerű Vilamoura mellett található. Éttermek, üzletek garmada és a helyi piac adja a városka hangulatát. Vilamoura a sport és a szórakozás paradicsoma, melyet golf- és teniszpályákkal, bowling centerrel, lövöldével, lovagló iskolával, kaszinóval és éjszakai bárokkal igyekszik kielégíteni. Portimao gazdag kulturális örökségével, bájos halászfalujával (Ferragudo) és népszerű strandjaival (Praia da Rocha és Praia da Vau), valamint élénk éjszakai életével hívja fel magára mind a nyüzsgést, mind a romantikus sétákat kedvelő vendégek figyelmét.
    Végül, de nem utolsó sorban mindenképpen említést érdemel Faro, Algarve jelenlegi fővárosa, ahol a hatalmas és korszerű nemzetközi repülőtér is található. A várost a sok zöld terület, védett kikötője, hosszan elnyúló lagúnája és bájos városközpontja miatt érdemes felkeresni. Az óvárost középkori erődítményfal határolja, amelyet pazar boltíves kapuk tagolnak.
    Aki igazi, homokos tengerparti nyaralásra, a Földközi-tenger és az Atlanti-óceán találkozásából eredő lágy habokra, ragyogó napsütésre, szórakozásra és egy kis kultúrára, mediterrán városnézésre vágyik, dél-Portugáliában megtalálja számítását!

Válogasson kedvére akciós utazási ajánlatainkból!

 

TENGERPARTI PIHENÉS