Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Üdvözőljük!

Dél-Olaszország természeti és kulturális értékeinek jelentős hányada itt összpontosul - méltán tartják Itália mediterrán ékszerdobozának. A temérdek csoda mellett a népszerű strandok is mindenütt fürdésre csábítanak.

A dél-olaszországi Campania régió leglátogatottabb része a Sorrentói-félsziget Sorrento-tól Salerno-ig ívelő partszakasza. Sorrento a mitológiai szirének sziklája. Elnevezése is erre utal (Silentum, Sorrentum). A félsziget partjainak szépsége a szirénhangok varázsával vonz. Terasz szerűen terül el egy hullámos fennsíkon, parkok, erdők, narancs- és olajültetvények közt. A fennsík 20-40 méter magas egyenes sziklafallal szakad a vízbe. Pereméről szállodák néznek a tengerre. A sziklák tövében kisebb-nagyobb öblöcskék, strandok, szirtpadok, ahová a szállodákból legtöbbször lépcsőn jutnak le az üdülők. A plátót festői szakadékok tagolják. A déli oldalon 50 km hosszan elnyúlva az Amalfi-partvidék. Európa legszebb tengerparti útjának tartott Amalfi-part a Világörökség része.
Ha erre járunk, megéri néhány kitérőt tenni. Ha "robbanékony" látványra vágyunk, merészkedjünk fel a Vezúvra, de ne feledkezzünk meg a Vezúv kitörése által elpusztított romvárosról, Pompejiről sem. A közeli szigetekre, Caprira és az Ischiára is érdemes szánni egy napot, ide Sorrentó-ból vagy Nápolyból hajóval, komppal juthatnak el.

Válogasson kedvére akciós utazási ajánlatainkból

További ajánlataink