Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Kenya

Ebben a fantasztikus országban mindent megtalál. Homokos korallzátony által védett tengerpartot, érintetlen természetet, Kelet-Afrika jellegzetes vadállatait eredeti környezetükben, szabadon; modern nagyvárost felhőkarcolókkal, nyüzsgő, forgalmas kikötővárost, üdülőövezetet és kicsiny falvakat, több ezer méter magas hegyeket, végtelen síkságokat, ligetes domboldalakat, hatalmas és aprócska tavakat, geológiai látványosságokat; óriási tea- és kávéültetvényeket, egzotikus gyümölcsöket termelő farmokat, történelmi emlékeket az őskortól a közelmúltig, az iszlám, a hindu és a keresztény kultúra izgalmas keverékét.

 

Fakultatív programlehetőségek Mombasából

Félnapos városnézés Mombasában
Mombasa forgalmas kikötőváros rengeteg látnivalóval, mindenképpen érdemes egy délelőttöt a nevezetességek megtekintésével tölteni. A programban szerepel a MacKinnon gyümölcs- és zöldségpiac, az Akamba fafaragó falu, ahol mintegy 2000 kenyai fafaragó látható munka közben (itt garantált minőségű faragványok vásárlásra is lehetőség van), a meseszép Shere Sawimanarayan hindu templom, valamint a történelmi óváros és a portugál hódítók által alapított Fort Jesus erőd.

 

Másfélnapos Tsavo East szafari
A Tsavo enyhén bozótos, a nyugati oldalán hegyekkel határolt terület. Kenya egyik legnagyobb nemzeti parkja. A park igen gazdag antilopban, zebrában, és elefántban, megtalálható itt sokféle patás állat is. A délelőtti szafari program után ebéd, gyönyörű kilátással a nemzeti parkra. Ebéd után pihenés, majd éjszakai szafari következik. Másnap kora reggel, - reggeli előtt - hajnali szafari, amikor az állatokat jól meglehet figyelni, mert a meleg elöl még nem rejtőznek el a bozótokba. Reggeli után indulás vissza a hotelbe, érkezés dél körül.

 

1 napos Tsavo East szafari, ebéddel Kora reggel indulás a Tsavo East Nemzeti Parkba, mely 150 km-re északnyugatra található Mombasától. A Tsavo enyhén bozótos, nyugaton hegyekkel határolt terület, 12.800 négyzetkilométerével Kenya legnagyobb nemzeti parkja. Igen gazdag antilopban, gazellában, zebrában és elefántban, de szép számmal található itt pávián, strucc, zsiráf és sas. Kis szerencsével oroszlánokat is megfigyelhetünk néhány méter távolságból. A délelőtti és délutáni vadles között ízletes ebédben lehet részünk.

 

Wasini sziget hajókirándulás  Hajós kirándulás Kenya déli partján található természetvédelmi területre. A kirándulás folyamán a korallsziget különleges szépségeiben gyönyörködhetünk, snorkellinggel vagy búvárkodással, szerencsés esetben delfinekkel is találkozhatunk! Visszatérve a szigetre egy jellegzetes tenger gyümölcsei ebédet fogyaszthatunk el, majd visszaindulunk a szállodába.

 

2 napos Masai Mara szafari repülövel Szafari elegánsan, kényelmesen repülővel. A Masai Mara Nemzeti Park a méltán világhírű Serengeti északi kiterjedése. Elefánt, gepárd, oroszlán, kafferbivaly, zebra, antilop, gazella, strucc, majom, krokodil mind szép számmal megtalálhatók a Masai Marában. Szerencsés esetben orrszarvúval vagy leopárddal is találkozhatunk. Ez a nemzeti park Mombasából busszal két nap alatt érhető el, repülővel viszont mindössze két óra az út, ráadásul a levegőből láthatjuk a Kilimanjarot. A szállást 4*-os lodge-okban biztosítjuk, teljes ellátással. Leszállás, ebéd és rövid pihenő után máris indul a szafari egészen vacsoráig. Másnap kora hajnalban, reggeli előtt egy újabb vadles következik, ekkor a legélénkebbek az állatok. Reggeli után újabb vadles ebédig, majd indulás haza.

Kenya utazás, nyaralás, szafari programok

További ajánlataink