Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Srí Lanka szilveszterkor - csoportos körutazás tengerparti pihenéssel (4* Citrus Waskaduwa) magyar nyelvű idegenvezetéssel - 2024.december 28/29.-2025. január 07./ 9 éj ) (Repülő)

Sri Lanka, Körutazás Sri Lankán , Körutazás Sri Lankán Útazonosító: 665589
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Üdülés - nyaralás
Leírás

Leírás:

Srí Lanka - körutazás szilveszterkor tengerparti pihenéssel11 nap/9 éjszaka (5 éjszaka körutazás + 4 éjszaka üdülés)

Pinnawala elefántmenhely | Polonaruva | Minneriya | Sigiriya (3 éj) | Dambulla | Matale fűszerkert | Kandy (2 éj) | Peradeniya botanikus kert | Waskaduwa (4 éjszaka üdülés)

Utazás: Budapestről a Turkish Airlines menetrend szerinti repülőjáratával, átszállással.  A részvételi díjban szereplő repülőjegy ára meghatározott speciális díjtételű turista osztályra érvényes, melyre a légitársaság által kiadott feltételek és kondíciók érvényesek. Az ettől eltérő díjtételű repülőjegy foglalása a részvételi díjat befolyásolja.

 

Időpont:           2024. december 28/29.-2024. január 07. -  11 nap/9 éjszakaElhelyezés:       2 ágyas fürdőszobás légkondicionált standard szobákban az utazás teljes ideje alattSigiriya/3 éj + Kandy/2 éj + Waskaduwa (tengerpart)/4éj- a körutazás alatt: 4* csillagos helyi besorolás szerinti szállodákban,- a tengerparti üdülés Waskaduwaban: 4* Hotel Citrus WaskaduwaEllátás:                félpanzió (reggeli és vacsora) a teljes utazás alatt (a félpanzión belül szilveszteri vacsora)

Minimum csoport létszám:  minimum 20 fő.Az ajánlat szabad helyek függvényében érvényes.

Idegenvezető: a csoporttal Budapestről utazó magyar idegenvezető kíséri a csoportot a teljes körutazás alatt.Időeltolódás: nyáron +3,5 óra, télen +4,5 óra.

Program:1. NAP (dec.28.): BUDAPEST Elutazás Budapestről a 13.50-kor induló járattal Isztambulba, ahonnan átszállást követően 19:25-kor indul tovább a járat Colomboba.2. NAP (dec.29.): COLOMBO - PINNAWALA - SIGIRIYAÉrkezés Colombo Nemzetközi repülőterére reggel 06:10-kor. A helyi idegenvezető már várja a csoportotAz első utunk a pinnawalai elefánt árvaházba vezet az út, hogy közelebbről és megcsodálhassák az állatokat.A menhelyet 1975-ben alapították mindössze 7 árvával, azóta is sikeresen működik a helyi és nemzetközi elefánt szakértők közös munkájával. Az első elefánt bébi 1984-ben született az árvaházban. Jelenleg kb. 70-90 elefántot gondoznak. Az etetés 09.15-kor a fürdetés a folyóban 10:00-kor kezdődik. Ezt az élményt mi sem hagyjuk ki! Utazás Sigiriyaba, a szálláshelyre. Vacsora és szállás: Sigireiya/ Aliya Resort & Spa vagy hasonló szálloda.

3.NAP (dec.30.): SIGIRYA - POLONARUVA - MINNERIYA - SIGIRIYAReggelit követően utazás Polonnaruwa-ba: ez egy igazi romváros, melyet Srí Lanka 2. fővárosaként is emlegetnek. Pollonaruva 993-ban,  Anuradhapura pusztulása után lett Srí Lanka fővárosa. Az ősi városrész az UNESCO  kulturális világörökségének része. Itt találhatók az I. Parakramabahu által a 12.században   épített mesés kertek monumentális romjai is. Meglátogathatják a volt királyi palotát, a Gal Viharaya buddhista templomot, mely ámulatba ejtő helyiségei mellett 4 buddha szobrot is őriz, valamint olyan fontos vallási emlékműveket, mint a Shiva templom, a Lankathile, vagy a Waradage (kőfaragványokkal díszített ereklyeház).Ezt követően utunk a Minneriya Nemzeti Parkba vezet. A Minneriya víztározó környéke közel 9 hektáros természetvédelmi terület (1938-tól vadrezervátum, 1997-től nemzeti park). A park a Matale, Polonnaruwa és Trincomalee környék erdeiben élő elefántpopuláció száraz évszakban történő ellátásának egyik helyszíne. A terület az elefántokon kívül az elsősorban gazdag madárvilágáról, az itt élő majmokról, mongúzokról, krokodilokról, leopárdokról, óriáskígyókról, teknősbékákról, pillangókról és számos növényfajtáról ismert.Vacsora és szállás: Aliya Resort & Spa vagy hasonló szálloda

4.NAP (dec.31.): SIGIRIYAReggelit után ismerkedés Sigiriya-val. Az eltűnt civilizáció, Kassapa királyságának fellegvárának megtekintése, ahol a csodálatos kertekkel körülvett Oroszlán szikla látható (az Unesco Világörökséghez tartozik), mely 200 méteres magasságig emelkedik ki a buja dzsungelből. A szikla volt a 70 hektáros város belső erődítménye, melyet sáncok, várárkok és kertek ölelnek körbe a mai napig. Az erődben megtekinthető a ,,Sigiryai Asszonyok" freskója is, mindezek mellett a szikla lenyűgöző kilátást biztosít a környékre. Szilveszteri vacsora a szállodában.Vacsora és szállás: Aliya Resort & Spa vagy hasonló szálloda 

5.NAP (2025. jan.01.): SIGIRIYA - DAMBULLA - MATALE - KANDY Reggelit követően kijelentkezés a szállodából. Dambulla sziklakolostorának meglátogatása következik, melynek történelme az időszámításunk előtti első századig nyúlik vissza, Walagambahu király építtette. Napjainkban a világörökség részét képezi. Barlangtemplomai számos rajzot és festményt őriznek a 150 Buddha kép, és a legnagyobb kőből faragott Buddha szobor mellett.  Ezután transzfer Dambulla-ból Matale-ba, ahol a fűszerkertek megtekintésére lesz lehetőség. A kirándulás során megtudhatják, hogy mitől is olyan különlegesek a Sri-Lankai fűszerek, valamint, bepillantást nyerhetnek a termesztés és feldolgozás folyamatába is. Ezt követően utazás Kandy-be.Vacsora és szállás: Kandy-ben/Amaya Hill Hotel vagy hasonló szálloda.

6.NAP (2025. jan.02.): KANDY - PERADENIYA - KANDYReggeli a szállodában. Kandy volt az utolsó Sri-Lankai király, Sri Wickrama Rajasinghe, fővárosa,  mielőtt 1815-ben brit uralom alá került. Ma a világörökség része. A ,,Kandy" név ragyogást, pompát jelent. Számos legendát, tradíciót és szokást őriznek mind a mai napig a városban. Járják körbe a Kandy tavat, látogassák meg a bazárt, a művészeti központot, a Drágakő Múzeumot, illetve ne hagyják ki a Szent Fog Templomát, ahol Buddha fog-ereklyéjét őrzik, melyet Srí Lanka legértékesebb kincsének tartanak. A városnézés után részt vehetnek egy kulturális elődadáson.  A következő állomás Peradeniya.  A Peradeniya botanikus kert volt az első kert, melyet Sinhala király a látvány és az öröm miatt építtetett. A botanikus kertet később a britek tovább bővítették, ma körülbelül 147 hektáron találhatók gyönyörű virágok, különleges fa- és növényfajták. Visszautazás Kandybe.Vacsora és szállás: Kandyben/Amaya Hill Hotel vagy hasonló szálloda.

7.-NAP (2025. jan.03.): KANDY - WASKADUWA/ tengerparti üdülés7.-11. NAP (január 03-07.: tengerparti üdülés: Waskaduwa/ 4* Hotel Citrus WaskaduwaTranszfer Kandyből a tengerparti szállodába: 4* Citrus Waskaduwa Hotel **** /WaskaduwaA sziget nyugati részén, Waskaduwa-ban, közvetlenül a tengerpart mentén fekszik, kb. 5 km-re Kalutara központjától, kb. 50 km-re Srí Lanka fővárosától és kb. 80 km-re a Colombo repülőtértől. A közelében üzletek és éttermek találhatók. A tengerpart nyilvános, homokos. Strandszolgáltatás nincs.

 

11.NAP: Kora hajnalban a reggeli csomagok átvétele a recepción és transzfer a repülőtérre. Visszautazás Budapestre.

További információ:

  • A beutazáshoz szükséges kötelező vízumot (ETA) az utazók on-line megigényelhetik. Online vízum igénylése: http://www.eta.gov.lk/slvisa/Minden turista köteles előzetesen vízumot igényelni. Az útlevélnek  a hazaérkezéstől számított további 6 hónapig még érvényesnek kell lennie!Turista vízum - max. 30 napos kinntartózkodásra - 2 x belépésre: 50 USD/fő + 2,5-4,5% bankkártya költség 12 éves korig a vízum ingyenes! (12. életévet be nem töltött gyermekek számára).
  • Beutazási online űrlap kitöltése: 2023. január 1.-től a Srí Lanka-i hatóságok bevezették az online kitölthető beutazási űrlapot, amelyet az utazók három nappal a tervezett beutazás előtt tölthetnek ki. A légitársaságok a repülőtéren történő bejelentkezéskor (check in) kérhetik a kitöltött űrlapot.  Az űrlapot itt lehet kitölteni: https://eservices.immigration.gov.lk/emb/eEmbarkation/'#/home-page.   A fentiek hiányában (vízum, beutazási űrlap) a légitársaság már a budapesti repülőtéren megtagadhatja az utasfelvételt!

  • Egyágyas szoba és magasabb kategóriájú szobák felár ellenében foglalható.
  • Az egyes szálláshelyeken a szobák elfoglalhatók érkezés napján 15:00-tól, kijelentkezés távozás napján 10:00-ig. A korai bejelentkezés/késői kijelentkezés a szabad szobáktól függően, a szálláshely által meghatározott és a helyszínen fizetendő felár ellenében lehetséges.
  • A programváltozás jogát és a programok sorrendjének a megváltoztatási jogát indokolt esetben a programszervező fenntartja.
  • Amennyiben a csoport létszáma  a minimum 20 fős létszámot nem éri el, de az utazók száma 16-19 fő közé esik, kiscsoport felár fizetendő.
  • A repülőjegyre vonatkozóan:Tervezett menetrend:TK1034  2024.december 28. Budapest-Isztambul  ind. 13:50   érk. 18:00TK0730  2024.december 28. Isztambul-Colombo  ind. 19:25   érk. 06:10 (dec.29.-én)TK0731  2025. január 07. Colombo-Isztambul       ind. 07:40   érk. 14:15TK1037  2025. január 07. Isztambul-Budapest       ind. 19:25   érk. 19:30- A részvételi díjban szereplő repülőjegy ára meghatározott speciális díjtételű turista osztályra érvényes, melyre a légitársaság által kiadott feltételek és kondíciók érvényesek a Vista ÁSZF-ben szereplő feltételektől eltérően. Helyek korlátozott számban foglalhatók. Az ettől eltérő díjtételű repülőjegy foglalása a részvételi díjat befolyásolja.- A repülőjegy ára tartalmaz személyenként 1 db max. 20kg-os feladható poggyászt.- A repülőtéri illeték díja az árfolyamtól függően a jegykiállításig változhat.- Az indulási és érkezési időpontok mindig a helyi idők szerint értendők.- A légitársaság fenntartja a menetrend és az útvonal megváltoztatásának a jogát.- A jegykiállítási határidőre, a módosítására, lemondására, a poggyászszállításra és a légitársaság által kínált egyéb felár ellenében igénybe vehető szolgáltatásokra a légitársaság feltételei és kondíciói érvényesek.

A program magasabb kategóriájú szállodákkal is foglalható. Az árak az alkalmazható kedvezményektől és a szabad helyektől függően a megrendeléséig változhatnak. Helyfoglalás a szabad helyektől függően.

Igény esetén a tartózkodás hosszabbítható tengerparti üdüléssel vagy további körutazással! Az ajánlatban szereplő időpontoktól és időtartamtól eltérő utazások esetén egyéni igények alapján személyre szabott árajánlatot készítünk.

Az ár tartalmazza:

  • a meghatározott speciális díjtételű turista osztályra érvényes repülőjegyet,
  • a csoporttal utazó magyar idegenvezető-csoportvezetőt költségét,  
  • a körutazás alatt a helyi, angolul beszélő idegenvezetőt,
  • a szállást 5 éjszakára a körutazás alatt 4*csillagos szállodákban, standard kétágyas szobákban,
  • a szállást a tengerparton 4 éjszakára a Citrus Waskaduwa Hotelben (4*), kétágyas standard szobában,
  • félpanziós ellátást (vacsora és reggeli) a körutazás és az üdülés alatt,
  • a körutazás programja szerinti szükséges belépőket,
  • a körutazást kényelmes, légkondicionált létszámnak megfelelő járművel,
  • az üdülés végén a transzfert a szálloda és a repülőtér között.

Az ár nem tartalmazza:

  • a beutazáshoz szükséges vízum díját,
  • az italokat étkezések alkalmával és a teljes utazás alatt,
  • az  ebédet és további étkezéseket a teljes utazás alatt,
  • az all inclusive felárat az üdülés alatt,
  • a további belépőjegyek díját,
  • a fotó-videó jegyet az egyes helyszíneken,
  • a fakultatív programokat az üdülés alatt, 
  • a borravalót a helyi idegenvezetőnek és buszvezetőnek,
  • az útlemondási (sztornó biztosítést
  • az utas biztosítás (BBP) díját.

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-12-28 - 2025-01-07 9 éj standard szoba, 2 felnőtt Félpanzió 1.016.000 Ft Ft/fő, 2F, Félpanzió
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok