Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Nizza és Monaco: karneváli hangulatban

Franciaország, Provence-Alpes-Cote d`Azur, Nizza Útazonosító: 649924
  • Szálláskategória: Hotel
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Városlátogatás, Hajóút

A csomagár minden kötelező költséget tartalmaz!

Leírás

Programleírás

1. nap: Utazás és érkezés Nizzába

A varázslatos francia riviéra felfedezéséhez Budapestről közvetlen járattal utazunk Nizzába. Ahogy a repülőgép lassan ereszkedik, már a levegőből lenyűgöző tengerparti látvány fogad minket. A kora délutáni érkezés után transzfer a belvárosi szállodába. A szállás elfoglalása után lehetőség nyílik egy kis pihenésre, vagy egy rövid sétára a közeli tengerparton, hogy megcsodáljuk a naplementét és átéljük Nizza esti hangulatát. (4 éj)

Szállás: Novotel Centre Vieux Nice 4*

2. nap: Nizza, Tourrettes-sur-Loup és Grasse felfedezése

A napot egy vezetett városnézéssel kezdjük Nizzában. Két órán keresztül barangolunk a város szűk utcáin, megcsodálva a régi városrész (Vieille Ville) színes házait, a híres Promenade des Anglais-t és a lenyűgöző Place Masséna teret. Nizza gazdag történelme és mediterrán bája minden sarkon új élményt kínál. A város híres a lenyűgöző Belle Époque építészetéről, a virágpiacáról és a csodálatos tengerpartjáról. Nizza történelme az ókori görögökig nyúlik vissza, akik a várost Kr.e. 350 körül alapították és Nikaia néven ismerték. Az évszázadok során Nizza számos birodalom és ország uralma alatt állt, beleértve a Savoyai Hercegséget és a Francia Királyságot. 1860-ban végül Franciaország része lett, és azóta is a francia riviéra egyik legfontosabb városa.

Ezután egy helyi étteremben ebédelünk, ahol egy négyfogásos menü vár ránk, mellé egy pohár bor vagy ásványvíz és kávé is jár.

Ebéd után Tourrettes-sur-Loup-ba látogatunk, ahol a Florian édességgyár található. Ez a bájos középkori falu egy szikla tetején helyezkedik el, lenyűgöző kilátást nyújtva a környező vidékre. A falut az illatos ibolya mezők övezik, amelyekből helyi specialitások készülnek, mint például az ibolya likőr és az ibolya zselé. Itt télen a citrusfélék feldolgozásának folyamatát követhetjük nyomon a Florian gyárban. Láthatjuk, hogyan készülnek a lekvárok, narancshéjak háromféle csokoládéban és a kandírozott gyümölcsök. Az év többi részében pedig a házi készítésű csokoládé és savanyú édességek elkészítését figyelhetjük meg, amelyek Provence ízeivel gazdagodnak. A látogatás végén kóstolót is kapunk.

A délutánt Grasse-ban töltjük. Grasse és környéke különösen alkalmas a különféle illatos növények termesztésére. A mediterrán éghajlat, a meleg nyarak és az enyhe telek ideálisak a virágok, például a jázmin, a rózsa, az ibolya, a mimóza és a narancsvirág termesztésére. A 16. században Grasse bőrkikészítő ipara virágzott, és a helyi bőriparosok illatos anyagokat kezdtek használni a bőrök illatosítására, hogy elfedjék a kellemetlen szagokat. Ez a gyakorlat alapozta meg a parfümkészítés hagyományát.

A Fragonard parfümgyárban megismerhetjük, hogyan ötvözik a hagyományos kézműves technikákat a modern eljárásokkal 1926 óta. A látogatás során bepillantást nyerünk a parfümkészítés művészetébe és titkaiba, megismerhetjük a különféle illatkompozíciókat, és egyedi illatokat is kipróbálhatunk. Grasse a világ parfümfővárosaként ismert, ahol a látogatók megtapasztalhatják a helyi virágok és növények egyedülálló illatait.

Este visszatérünk a szállásra, vacsora egyénileg.

3. nap: Nizzai Karnevál

A harmadik nap különleges élményt kínál: részt vehetünk a híres nizzai karneválon. Az esemény fénypontja a 'Corso Fleuri', azaz a virágparádé, ahol a színes virágokkal feldíszített kocsik vonulnak végig az utcákon. A parádét a lelátóról követhetjük, hogy a lehető legjobb kilátással élvezhessük a látványt. A nizzai karnevál gyökerei egészen a 13. századig nyúlnak vissza, és azóta is Európa egyik legjelentősebb karneváljaként tartják számon. Az élénk színek, vidám zene és az elképesztő jelmezek felejthetetlen élményt nyújtanak. A karnevál híres arról, hogy minden évben különböző tematikával jelentkezik, így mindig új és izgalmas élményeket kínál a látogatóknak.

Este visszatérünk a szállásra, vacsora egyénileg.

4. nap: Ephrussi villa, Monaco és Eze

A negyedik napon egy egész napos kirándulásra indulunk. Első megállónk a Villa Ephrussi de Rothschild, ahol megtekinthetjük a lenyűgöző kertet és kiállítást. Ez a villa a francia riviéra egyik legszebb helyszíne, amelyet Béatrice Ephrussi de Rothschild bárónő építtetett a 20. század elején. A villa csodálatos kertek, egzotikus növények és pazar belső terek otthona, ahol a művészet és a természet tökéletes harmóniában találkozik. Híres rózsakertjeiről, japán kertjéről és a kilenc tematikus kertről, amelyek mindegyike különleges élményt nyújt.

Innen Monacóba utazunk, ahol felfedezzük a hercegség elegáns utcáit, a híres Monte Carlo kaszinót és a hercegi palotát. Monaco világhírű luxusáról és csillogásáról, valamint a Forma-1 Nagydíjról ismert. A hercegi palotától lélegzetelállító kilátás nyílik a városra és a tengerre. Monacóban meglátogatjuk a Szent Miklós-székesegyházat, ahol a monacói hercegi család több tagja, köztük Grace Kelly is nyugszik. Monaco történelme egészen a 13. századig nyúlik vissza, amikor a Grimaldi család elfoglalta a sziklát, és megalapította a hercegséget. Azóta Monaco a világ egyik legrégebbi, folyamatosan uralkodó dinasztiájának otthona. Az ország területe mindössze 2,02 négyzetkilométer, így a világ második legkisebb országa a Vatikán után.

Ezután Eze felé vesszük az irányt, ahol egy elbűvölő középkori faluban sétálhatunk. A szűk utcák és a macskaköves terek varázslatos hangulatot árasztanak, és az itteni panorámás kilátás a tengerre egyszerűen lélegzetelállító. Eze híres a Jardin Exotique kertjéről, ahol ritka és egzotikus növényeket nevelnek. Eze-ben meglátogatjuk a Fragonard parfümgyár egyik boltját is, ahol további illatokat és parfümöket próbálhatunk ki.

Este visszatérünk a szállásra, vacsora egyénileg.

5. nap: Hazautazás

Az utolsó nap reggelén még egyszer utoljára megcsodálhatjuk Nizzát, majd a transzfer elvisz minket a repülőtérre. A közvetlen járattal visszautazunk Budapestre, gazdag élményekkel és szép emlékekkel térünk haza.


UNESCO Világörökségi helyszínek

  • Nizza

 

Miért éppen

1. Belvárosi szállás Nizzában: kényelmes elhelyezkedés és kiváló közlekedés
Az utazás során a belvárosi szállás biztosítja, hogy minden fontos látnivaló könnyen elérhető legyen. Nizza szívében megszállva, a város nyüzsgő élete, a híres Promenade des Anglais, a történelmi óváros és a varázslatos tengerpart csupán egy karnyújtásnyira vannak. A központi elhelyezkedés lehetővé teszi, hogy a város felfedezése után kényelmesen pihenhessünk a szállodában, vagy esténként rövid sétákkal élvezhessük a helyi éttermek és kávézók hangulatát.

2. Részvétel a Nizzai Karneválon: egyedi és feledhetetlen élmény
A Nizzai Karnevál Európa egyik leghíresebb és legszínesebb karneválja, amely minden évben több ezer látogatót vonz. A 'Corso Fleuri' virágparádé elképesztő látványosság, ahol virágokkal díszített kocsik vonulnak végig az utcákon, és a levegőt a friss virágok illata tölti be. A karnevál vibráló színei, a zenei kíséret és a lenyűgöző jelmezek felejthetetlen élményt nyújtanak, amit a lelátóról kényelmesen élvezhetünk.

3. Monaco és a Cőte d'Azur látnivalói
Az út során lehetőség nyílik Monaco, Eze és a Cőte d'Azur más csodálatos helyszíneinek felfedezésére is. Az elegancia és luxus szinonimájaként ismert Monaco felejthetetlen élményeket kínál. Eze elbűvölő középkori falva, macskaköves utcáival és panorámás kilátásaival különleges varázst áraszt. A Villa Ephrussi de Rothschild pedig a lenyűgöző kertjeivel és művészeti gyűjteményeivel a francia riviéra egyik legszebb helyszíne. Ezek a kirándulások lehetőséget adnak arra, hogy megismerjük a régió gazdag történelmét, kulturális örökségét és természetes szépségeit.

Az ár nem tartalmazza

  • az idegenforgalmi adót
    (helyszínen fizetendő)
    12 EUR / fő
  • a borravalót
    (helyszínen fizetendő)
    15 EUR/fő
  • az útlemondási biztosítást
    (Covid fedezettel): 2,5% 


    EGYÉB KÖLTSÉGEK

    • Egyágyas felár
      85 000 Ft 
    • BBP utasbiztosítás
      (EUB Biztosító)
      - Air Nívó:
      730 Ft/fő/nap

      - Air & Cruise Top:
      1.030 Ft/fő/nap

      - Air & Cruise Extra:
      1.590 Ft/fő/nap

Az ár tartalmazza

  • a Wizz Air repülőjegyet illetékkel
    mely tartalmazza személyenként 
    1 db max. 10 kg 
    max. 40 x 30 x 20 cm 
    kis kézipoggyász díját (melynek értéke kb. 120 000 Ft - változhat)
  • a megadott szállást reggelivel
  • a 4 fogásos ebédet italfogyasztással
  • a megadott programokat
  • a belépőket
  • a transzfereket
  • a magyar nyelvű idegenvezetést
Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2025-02-24 - 2025-02-28 4 éj Kétágyas (két különálló ágyas) szoba leírás szerint 495.000 Ft Ft/fő, 2F
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok