Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Szilveszter Rio de Janeiro ***

Brazília, Rio De Janeiro, Rio De Janeiro Útazonosító: 647021
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Városlátogatás, Hajóút

A csomagár minden kötelező költséget tartalmaz!

Leírás

Programleírás

1. nap (dec. 26.): Budapest - Rio de Janeiro

Indulás Budapestről repülővel, menetrend szerinti járattal, európai átszállással Rio de Janeiróba. Érkezés az esti órákban, transzfer a szállodába. Szállás Rio de Janeiróban (1 éj).

Tervezett szállás: Windsor Leme 4* vagy hasonló 

2. nap (dec. 27.): Iguazu-vízesés (brazil oldal)

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd transzfer a repülőtérre, ahonnan az Iguazu-vízeséshez repülünk. A Világörökség helyszíneinek listáján is szereplő Iguazu Nemzeti Park ad otthont a világ legnagyobb kiterjedésű vízesésének, melynek 80%-a az argentin oldalon, 20%-a pedig a brazil oldalon található. A Világ 7 Természeti Csodájának címét elnyerő Iguazu 275 különböző, helyenként 90 m magas vízesésből tevődik össze. A legtöbb zuhatagot felfedezőikről, illetve az argentin szabadságharc hőseiről nevezték el. Példának okáért található itt: Két nővér-, San Martin-, Victoria-, illetve Alvar Núnez Cabeza de Vaca- nevű zuhatag is. Ez utóbbi Alvar Núnez Cabeza de Vaca spanyol felfedezőről lett elnevezve, aki arról is nevezetes, hogy ő látta meg első európaiként 1541-ben a vízesést, és Santa Maria vízesésnek nevezte el. Később az itt élő őslakos guarani indiánok által használt név vált hivatalossá: az Iguazú (Iguaçu), amelynek jelentése nagy víz. Érkezés után a vízesés brazil oldalát látogatjuk meg, ahol a hatalmas vízesés teljes valójában elénk tárul, igazi méreteit ezen az oldalon mutatja meg számunkra. A túra után transzfer a szállodába. Este fakultatív program: igazi brazil vacsora és Rafain show. Szállás Iguazu-ban (2 éj).

Tervezett szállás: Viale Tower 3* vagy hasonló

3. nap (dec. 28.): Iguazu-vízesés (argentin oldal)

Egész napunkat a nemzeti park területén töltjük. Körbejárjuk a 1.200 m hosszú sétány kilátópontjait, ezen az oldalon egészen közel mehetünk a zuhatagokhoz. Sétánkat a legmagasabb zuhatagnál, az Unionnál fejezzük be, ahol a víz a látványos Ördögtorok-szakadékba zuhan (spanyolul Gargante del Diabolo, portugálul Garganta do Diabo). A szakadék U-alakú, 150 méter széles és 700 méter hosszú. Az Ördögtorok-szakadékot a folyó egy geológiai törésvonal mentén vájta ki az évmilliók során. 135 millió évvel ezelőtt a területet vastag lávaréteg fedte, amely miután kihűlt, bazalttá alakult át. A vízesések ott alakultak ki, ahol keletről, Brazília felől az Iguazú folyó beletorkollik az Argentína felől érkező Paraná folyóba. Nem csak a vízesés a különleges, hanem a környező dzsungel is, ugyanis itt nagy területen maradt meg az atlanti esőerdő, amely ugyanolyan sűrű és változatos élővilággal rendelkezik, mint az amazóniai esőerdő. Majmok, érdekes madarak, gyíkok, különleges pillangók és még számtalan állatfaj színesíti a vízesés környezetét. Ezután fakultatív szafari programon vehetünk részt: terepjáróra szállva megismerkedhetünk a nemzeti park növény- és állatvilágával, majd motorcsónakkal közelíthetjük meg a vízesést. A program során garantáltan senki nem marad szárazon! Ebéd egy helyi étteremben. Ha az időjárás engedi, fakultatív helikopteres túrára is lesz lehetőség a vízesés felett (mindkét fakultatív program időjárásfüggő, emiatt jelentkezés és fizetés a helyszínen). 

4. nap (dec. 29.): Iguazu - Rio de Janeiro

Délelőtt szabadidő vagy fakultatív program: látogatás az Itaipu vízerőműhez, mely a modern világ egyik csodája, jelenleg a világ legnagyobb vízerőműve a 2016-ban felállított rekordjával (103 098 366 MWh). Ezután a Madár Parkba indulunk, ahol az őserdőben egy hangulatos ösvényen sétálva 150 trópusi madárfajjal találkozhatunk. Dél-Amerikában ez az egyetlen olyan park, ahol a hatalmas madárreptetőkben közelről is megszemlélhetjük a különleges madarakat. Ezen kívül csodálatos pillangókat, kolibriket, kígyókat és kajmánokat is láthatunk. Délután repülőre szállunk, és visszautazunk Rio de Janeiróba. Szállás Rio de Janeiróban (4 éj).

Tervezett szállás: Windsor Leme 4* vagy hasonló 

5. nap (dec. 30.): Rio de Janeiro

Reggeli után egész napos városnézés Rio de Janeiróban, Brazília legszebb fekvésű városában. Buszunkkal elhaladunk a 2014-es foci VB-re teljesen felújított Maracana stadion mellett, majd a világ minden tájáról (Magyarországról is) származó kerámiacsempékkel kirakott, Rio bohém negyedének tartott Santa Teresába vezető lépcsősor megtekintése után továbbhaladunk a belváros felé. Útba ejtjük a Sambodromot, a karnevál idején felvonuló szambaiskolák parádéjára épített szambastadiont, majd megnézzük a Metropolitan katedrálist, amely egy 106 méter átmérőjű és 96 méter magas, henger alakú üveg és beton konstrukciójú, modern templom. Útközben több helyen is megállunk fotózni a belvárosban. Ezután ismerkedés a szambaiskolák világával, majd folytatjuk utunkat a Cukorsüveg-hegy felé, mely Rio Urca nevű negyedében fekszik, ami mindössze 16 utcából és 6 térből áll, ám mégis Rio talán legsármosabb része. A 20. század elején számtalan art deco ház és a régi kaszinó is itt épült. Az Urca-hegy érintésével, csupa üveg felvonókkal jutunk fel a Cukorsüveg-hegyre, ahonnan szép idő esetén csodálatos naplementében gyönyörködhetünk. 

6. nap (dec. 31.): Rio de Janeiro

Reggeli után szabad program Rio de Janeiróban. Délelőtti fakultatív program ajánlatunk: Tijuca őserdei dzsip túra. A Tijuca az őserdő egy megmaradt darabkája Rio szívében a Corcovado lábánál. A 8000 hektáros Tijuca Nemzeti Park a legnagyobb városi erdő a világon, amely otthont ad 30 vízesésnek, több száz fának és legalább 100 különböző állatfajnak, melyet utasaink dzsipekkel fedezhetnek fel. 
Szilveszter esti ünneplés a tengerparton. A szilveszter egy különleges esemény a Copacabanán, a második legfontosabb ünnep a karnevál után. A város szinte ,,megbénul", nem járnak az autók, mindenhol emberek ünnepelnek. A csodás napot a varázslatos éjféli tűzijáték zárja, majd hajnalig tartó utcabál, programok, élőzene és számtalan tengerparti étterem és bár várja a szórakozni vágyókat.

7. nap (jan. 1.): Rio de Janeiro

Reggeli után szabadidő a tengerparton, a híres Copacabana Beachen.  

8-9. nap (jan. 2-3.): Rio de Janeiro - Budapest

Reggeli után fogaskerekűvel megyünk fel a 710 m magas Corcovado hegyre, ahol a város jelképe, a Megváltó Krisztus szobra áll. A part mentén végigbuszozva a kikötőhöz megyünk, majd a Szépművészeti Múzeum teraszáról megcsodálhatjuk a ,,Jövő Múzeumának" futurisztikus épületét. Séta a színes falfestményekkel díszített Olimpikonok sétányán, majd elbúcsúzunk a várostól, transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre átszállással. Érkezés Budapestre a 9. napon.

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!


UNESCO világörökségi helyszínek

  • Rio de Janeiro
  • Iguazu Nemzeti Park

Utazás/Elhelyezés/Ellátás, Miért éppen

Utazzon télből a nyárba - Rióban felejthetetlen, egyedülálló tűzijátékkal köszöntheti az Új Évet a híres Copacabana tengerpartján.

Meglátogatjuk a csodálatos Iguazu-vízesést is, Argentína és Brazília határán - mely inkább összeköti a két országot, mint elválasztja. A hatalmas víztömeg káprázatos zuhatagokon át száguld a mélységbe - melyet mind a brazil, mind az argentin oldalról érdemes megnézni. Decemberben igazán átérezhető a természet ereje, a magas vízhozamnak köszönhetően. A vízeséseket igazi trópusi őserdő veszi körül, ahol a helyi élővilággal is megismerkedhetünk.

Rióban a Cukorsüveg-hegy, a Krisztus szobor, a szamba show és a csodálatos, hosszú, homokos tengerpart varázsolja el az utazót - amit legalább egyszer mindenképpen látni kell.

 

Az ár nem tartalmazza

  • a borravalót
    kb. 90 USD/fő
  • az útlemondási biztosítást
    (Covid fedezettel): 2,5%

     

EGYÉB KÖLTSÉGEK

  • Egyágyas felár
    450 000 Ft
  • További étkezések, italok
  • Fakultatív programok
  • Szilveszteri gálavacsora (egyénileg)
  • BBP utasbiztosítás
    (EUB Biztosító)
    - Air & Cruise Top:
    1.030 Ft/fő/nap

    - Air & Cruise Extra:
    1.590 Ft/fő/nap

Az ár tartalmazza

  • a nemzetközi és belföldi repülőjegyeket illetékkel (melyek értéke: kb. 890.000 Ft)
  • 5 éj szállást Rio de Janeiróban helyi 4*-os, tengerparthoz közeli szállodában, kétágyas szobákban
  • 2 éj szállást az Iguazu-vízesésnél helyi 3*-os szállodában, kétágyas szobákban
  • a reggelis ellátást
  • 1 alkalommal ebédet (italok nélkül)
  • a helyszíni közlekedést légkondicionált autóbusszal
  • a megadott programokat
  • a magyar nyelvű idegenvezetést

Fakultatív programok

Rafain show vacsorával (Iguazu): 25 000 Ft (kb. 4,5 órás program, transzferrel együtt)

Gazdag svédasztalos brazil és nemzetközi ételekből álló vacsora, tipikus brazil steak és más frissen sült húsokkal. Vacsora után pedig egy fergetes show részesei lehetünk, ahol kilenc latin-amerikai ország különböző hagyományőrző táncaiból - köztük a legismertebb brazil táncokból (capoeira, szamba) - láthatunk válogatást, vérpezsdítő zenével és látványelemekkel színesítve.

Transzfer a szállodából kb. 19:00-19:15 között, vacsora (italok nélkül), a show 20:30-kor kezdődik. Visszaérkezés a szállodába éjfél körül.

 

Madárpark és Itaipu vízerőmű látogatás (Iguazu): 20 000 Ft (kb. 3 órás program, transzferrel együtt)

Az utolsó Iguazu-vízesésnél töltött délelőtt során látogatás az Itaipu vízerőműhez, mely a modern világ egyik csodája, jelenleg a világ legnagyobb vízerőműve a 2016-ban felállított rekordjával (103 098 366 MWh). Ezután a Madár Parkba indulunk, ahol az őserdőben egy hangulatos ösvényen sétálva 150 trópusi madárfajjal találkozhatunk. Dél-Amerikában ez az egyetlen olyan park, ahol a hatalmas madárreptetőkben közelről is megszemlélhetjük a különleges madarakat. Ezen kívül csodálatos pillangókat, kolibriket, kígyókat és kajmánokat is láthatunk.

 

Tijuca dzsip túra (Rio de Janeiro): 32 000 Ft (kb. 3 órás program,  transzferrel együtt)

A Tijuca az őserdő egy megmaradt darabkája Rio szívében a Corcovado lábánál. A 8000 hektáros Tijuca Nemzeti Park a legnagyobb városi erdő a világon, amely otthont ad 30 vízesésnek, több száz fának és legalább 100 különböző állatfajnak, melyet utasaink dzsipekkel fedezhetnek fel. 

 

Helyszínen fizetendő Iguazu vízesésnél:

Helikopteres repülés Iguassu vízesés felett (kb. 10 perc)  kb. 185 USD

 

Minimum létszám mindegyik fakultatív programnál 10 fő.

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-12-26 - 2025-01-03 7 éj Kétágyas (két különálló ágyas) szoba leírás szerint 1.975.000 Ft Ft/fő, 2F
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok