Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

NAGY KÖRUTAZÁS SZAÚD-ARÁBIÁBAN ****

Szaúd-Arábia, Körutazás Szaúd-Arábiában, Rijád Útazonosító: 635429
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Üdülés - nyaralás, Nyaralóprogram, Körutazás

 

Leírás

Leírás:

Csoportos körutazás magyar idegenvezetővel

Rijád - Tabuk - Bajda-hegység - Wadi Qaraqir - Al Ula - Hegra - Jebel Al-Fil - Medina - Dzsidda

A mai Szaúd-Arábiát alkotó terület számos ősi kultúra és civilizáció helyszíne. Az iszlám vallás ezen a területen alakult ki és itt található a két legszentebb iszlám város, Mekka és Medina is. A különleges ország a közelmúltban kinyitotta kapuit a nyugati utazók előtt, hogy bepillantást engedjen rendkívüli szépségeibe.

1. nap o Budapest - Rijád

Elutazás a kora délutáni órákban Budapestről repülőgéppel, átszállással Rijádba.

2. nap o Rijád

Érkezés a szaúdi fővárosba az éjszakai órákban, majd transzfer a szállodába. Reggelit követően városnézés Rijádban. Látogatás a Masmak erődhöz, melynek múzeumi része Arábia meghódításának történetét mutatja be. A palota időszámításunk előtt 1895-ben épült, Abdullah bin Rashid uralkodása idején, hogy katonai helyőrségként szolgáljon. Abdulaziz király 1902-ben elfoglalta az erődöt, így ez lett a III. Szaúdi Királyság szülőhelye. Ezt követően látogatás a Nemzeti Múzeumba, mely a szaúdi nemzeti kulturális örökség kincseit őrzi, és az őskortól a modern korig nyújt áttekintést az arab civilizációról. Ebéd egy helyi étteremben. Utazás az UNESCO Világörökség részét képező történelmi Turaif negyedbe. A szaúdi dinasztia első fővárosaként számontartott Diriyah jól megőrzött vályogszerkezeteiről ismert Najdi építészeti stílus fedezhető fel. Az este folyamán a Diriyah-kapunál, fény-és hangjáték megtekintése. Vacsora és szállás Rijádban.

3. nap o Tabuk

Reggeli után elutazás Tabukba. Érkezést követően ebéd, majd a város felfedezése. Látogatás az UNESCO Világörökség részét képező Hijaz vasútállomásra. A keskenynyomtávú vasút csaknem egy évszázaddal ezelőtt épült, a zarándokoknak biztosítva kényelmes utazást Damaszkusz és Mekka, valamint Medina szent városok között. Ezt követően Tabuk várának megtekintése, mely a környék egyik legrégebben épült erődítménye. Falain belül mecsetek, kanyargós lépcsőházak és őrtornyok találhatók. Vacsora és szállás Tabukban.

4. nap o Bajda-hegység

Reggeli után sivatagi túra veszi kezdetét a Bajda-hegység gyönyörű sziklái, szűk átjárói és vörös dűnéi között. Az út során olyan különleges sziklaképződmények csodálhatók meg, mint a ,,Hajó szikla", melyen több mint 1300 éves sziklarajzok és írások láthatók, valamint a ,,Boltív szikla". Visszautazás Tabukba.

5. nap o Wadi Qaragir - Al Ula

Reggeli a szállodában, majd utazás Wadi Dissah-ba, ahol egy autentikus ebédet szolgálnak fel. Ebéd után gyalogtúra a 15 km-es Wadi Qaraqir kanyon egy részén, a lélegzetelállító vörös sziklaformációk között, mely Szaúd-Arábia egyik leglátványosabb természeti képződménye. Homokkő sziklái közel 500 méter magasan emelkednek mindkét oldalon, míg a közöttük átfolyó patak a térség vízellátásáról gondoskodik. Utazás Al Ula-ba, ismerkedés a várossal. A 7000 éve lakott oázisváros az ősi tömjénkereskedelmi út mentén terül el, ennek köszönhetően az időszámításunk előtti évezred során az egyik legrégebbi arab királysággá fejlődött. Vacsora és szállás Al Ula-ban.

6. nap o Al Ula - Hegra

Reggelit követően látogatás Hegrába, amely Szaúd-Arábia első UNESCO világörökségi helyszíne. Az ősi város a karaván-kereskedelemnek köszönhetően az időszámításunk előtti II. századtól egészen a római hódításig élte virágkorát. A síremlékekben és a nabateusok építészeti örökségeiben gazdag város titkait legendás történeteken keresztül ismerhetik meg az oda látogatók. Ebéd egy helyi farmon, majd Jebel Al-Fil-ban az Elefánt szikla megtekintése. Vacsora és szállás Al Ula-ban.

7. nap o Alu Ula - Dedan - Medina

Reggeli a szállodában, majd utazás Dedan város közelébe az Ekma hegyhez, melyet szabadtéri könyvtárként is emlegetnek. Itt találhatók Ekma és Abu Aoud régészeti lelőhelyek, ahol az oázis népe által vésett ősi írások olvashatók. Ezt követően utazás Medinába, az iszlám vallás második legszentebb városába. Vacsora és szállás Medinában.

8. nap o Medina - Dzsidda

Reggelit követően Medina felfedezése. Elsőként a legfőbb látnivalók megtekintése kívülről: a Próféta kupolája, a Szent Mecset, ahol Mohamed próféta élt, és a Quiba Mecset, amely az első iszlám mecset volt. A sétálóutcán számos tradicionális étterem és üzlet várja a látogatókat. Délután utazás szuperexpressz vonattal Dzsiddába, érkezést követően a szállás elfoglalása.

9. nap o Dzsidda

Reggeli, majd egész napos városnézés Dzsiddában, Szaúd-Arábia második legnépesebb városában. A túra során látogatás a több mint háromszáz teremmel rendelkező Tayebat múzeumba, ahol a város 2500 éves múltját mutatják be. Ezt követően az Iszlám Művészetek Háza gazdag gyűjteménye tekinthető meg. Séta Dzsidda óvárosában, az Al-Balad kerületben, a turisták által kevésbé ismert helyek felfedezése: óvárosi piacok és bazárok, régi falak között megbújt galériák, különleges helyi ételek. A felújított Beit Hassif megtekintése kívülről, mely egy 1800-as évekbeli ház, és tökéletesen ötvözi a modern és hagyományos építészetet. Séta a Gabel utcán, majd ebéd egy helyi étteremben. Utazás a Jeddah Corniche-hoz. A közel 30 km hosszan húzódó partszakasz remek pihenési lehetőséget nyújt a délutánra. Vacsora és szállás Dzsiddában.

10. nap o Dzsidda - Budapest

Kora hajnalban transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással. Megérkezés Budapestre a délutáni órákban.

Minimum létszám: 18 fő

 

Szállás:

9 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három-, négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban

Ellátás:

(Teljes panziós ellátás)


Az ár tartalmazza:


  • utazás repülőgéppel, átszállással Budapest - Rijád és Dzsidda - Budapest útvonalon, utazás a körutazás során légkondicionált autóbusszal, egy alkalommal szuperexpressz vonattal

  • 9 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három-, négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban

  • teljes ellátás

  • belépők a program szerint

  • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:


  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

  • útlemondási biztosítás

  • vízumdíj

  • borravalók

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-11-15 - 2024-11-24 9 éj Kétágyas szoba Teljes ellátás 2.179.000 Ft Ft/fő, Kétágyas szoba, Teljes ellátás, 2 felnőtt
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok