Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

PERU - BOLÍVIA ****

Peru, Körutazás Peruban, Körutazás Peruban Útazonosító: 631070
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Üdülés - nyaralás, Nyaralóprogram

 

Leírás

Leírás:

Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Lima - Paracas - Ballestas-szigetek - Huacachina - Nazca - Arequipa - Sillustani - Puno - Titicaca-tó - Copacabana - Nap-sziget - Tiwanaku - La Paz - Cuzco - Aquas Calientes - Machu Picchu - Ollantaytambo -Chinchero - Maras - Moray - Cuzco - Lima

A XII. század elején egy kecsua indián törzs telepedett le a termékeny Cuzco területén, hogy később, az Inka Birodalomként Kolumbiától egészen Chiléig, mintegy 2 millió négyzetkilométeren meghódítsa Dél-Amerikát. A páratlanulgazdag kultúra mai szemmel is hihetetlen vívmányokat tudhatott a magáénak: 16 ezer kilométeres úthálózattal, posta-és futárszolgálattal rendelkezett, s az információkat írás és olvasás tudásának hiányában csomóírással, zsinórokon tárolták. Házaik építéséhez nem használtak habarcsot, az egymáshoz csiszolt s összeillesztett robusztus kövek számos városban a mai napig rendületlenül állnak. A lenyűgöző birodalom a XVI. században már szétesőben volt, végül az Eldorádó kincseit megszerezni vágyó Francisco Pizzaro és a spanyol hódítók vetettek végleg véget az inkák uralmának.

Peru és Bolívia területén az egykor virágzó civilizáció helyszínei közül számos város és rom ma is áll, lehetőséget nyújtva az utazóknak e különleges nép és birodalom megértésére és megismerésére. A körutazás során az inka civilizáció előtti kultúrák ritka örökségeivel, lélegzetelállító természeti szépségekkel és a nyüzsgő nagyvárosokkal, Limával és La Pazzal is megismerkedhetnek az utazók.

1. nap: Budapest - Lima

Elutazás Budapestről menetrend szerinti járatokkal, átszállással Limába a kora reggeli órákban. Megérkezés Peru fővárosába a délutáni órákban, transzfer a szállodába. Szállás Limában.

2. nap: Lima - Pisco - Nazca - Paracas

Korai elutazás autóbusszal a kb. 3,5 órás buszútra fekvő Pisco városába. Indulás dél irányába az óceánpart mentén, a híres Pánamerikai főútvonalon, mely az amerikai kontinensen vonul végig mintegy 30 000 km hosszan, Alaszkától Patagóniáig. Piscóba érve fakultatív program: utazás kisrepülőgéppel a Nazca-vonalakhoz angolul-spanyolul beszélő idegenvezető kíséretével. A rejtélyes Nazca-vonalak különböző alakokat, állatokat formáló, gigantikus ábrák a sivatagban, amelyek csak a magasból vehetők ki. A vonalak a dél-perui partvidék legjelentősebb kultúrája, az i.e. I-VIII. század között élt Nazca kultúra idejében keletkeztek, titkukat a mai napig nem fejtették meg. A program időtartama kb. 90 perc, melyből a Nazca-vonalak fölött történő repülés 30 perces. Az utazás során a a perui táj szépsége: az Ocucaje-völgy és hegyei, Santa Cruz, Palpa, Viscas, a paracasi és nazcai kultúra bölcsője, az El Ingenio-völgy is megcsodálható. A Nazca-vonalakhoz érve repülés a híres geoglifák: a bálna, az űrhajós, a majom, a kutya, a kolibri, a spirál, a pók, a kondor, a hínár, az albatrosz, a pelikán, a papagáj, a kezek, a fa, a gyík, a virág, az utazó, a termékenység, a királyi család ábrája felett. A programot nem választók a látványos tájakkal tarkított Paracas Nemzeti Rezervátumba látogatnak el, ahol a paracasi kultúra evolúciós folyamatát bemutató Julio C. Tello Museum kiállítását is felfedezhetik. A programot követően utazás Paracasba. Este különleges vacsora a sivatagban: transzfer a sivatagi alaptáborba, majd onnan buggy-kkal naplemente előtt a dűnékkel körülvett sivatagi táborhelyre. Vacsora a csillagos ég alatt. Transzfer vissza a szállodába. Szállás Paracasban.

3. nap: Ballestas-szigetek Lima - Arequipa

Reggel utazás motoros kishajókkal a Peruhoz tartozó csendes-óceáni természetvédelmi körzet részét képező Ballestas-szigetekhez, ahol a part mentén ritka tengeri madárfajok, flamingók, kormoránok, szulák, sirályok, szürke (perui) pelikánok, sőt, néha oroszlánfókák és Humboldt-pingvinek is láthatók. A szigeteket állatvilága miatt ,,Kis Galapagos"-ként is emlegetik. A kikötő mögötti domboldalban megfigyelhető a Candelabro, vagyis gyertyatartó geoglifája, mely a Nazca-vonalakhoz hasonlatos és kb.i.e.200 körül keletkezett. Visszautazás autóbusszal Limába, útközben ebéd. Limába érve elutazás repülőgéppel Arequipa városába. Megérkezés az esti órákban. Transzfer a szállodába, szállás Arequipában.

4. nap: Arequipa

Városnézés Arequipában, mely Peru délnyugati részén, 2 316 méterrel a tengerszint felett emelkedik. A várost 1540-ben alapító Francisco Pizarro a Szép város (Villa Harmosa) nevet ajándékozta az alvó vulkánok által körül ölelt városnak. Fénykorát a XVII. - XVIII. században élte a gazdag hegyi bányászoknak köszönhetően, akik csodálatos templomokat és épületeket emeltek itt. A Szent Katalin kolostor, a katedrális, a monumentális főtér, a Jezsuita templom és a város egyéb látnivalóinak megtekintése. Ebéd, majd a délután hátralévő részében szabadprogram és pihenés a gyönyörű "fehér városban". Szállás Arequipában.

5. nap: Arequipa - Sillustani - Puno

Kora reggel utazás Punóba autóbusszal. Az út a Yura kerületen és a Pampa Ca?ahuán át vezet, ahol jellemzően vikunyák is láthatók. Hideg ebéd az út során. Punóhoz közeledve megálló Sillustani-nál. Az Umayo-lagúna partján fekvő pre-inka temetkezési helyen a Kolla kultúrához tartozó látványos sírok találhatók. A régészeti lelőhely hatalmas ,,chullpá"-iról - sírjairól nevezetes, melyek alakja a fordított, csonka kúphoz hasonlít és némelyikük eléri a 12 méteres magasságot is. Továbbutazás Punóba, ahol szállás.

6. nap: Puno - Titicaca-tó

Kirándulás hajóval a Titicaca-tavon. A 3821 méteres magasságban fekvő tó Peru és egyben a világ legmagasabban fekvő, hajózható tava, 8300 m2-es kiterjedésével pedig Dél-Amerika legnagyobb édesvízi tava. Partján és szigetein a Peru legősibb népeihez tartozó kecsua és aymara indiánok élnek. Látogatás az Uros-szigeteken, az uros indiánok által nádból épített szigeteken, melyek a tavon lebegnek és otthonként szolgálnak az itt élők számára. Ebéd, majd visszatérés Punóba. A délután szabad pihenésre, vagy látogatás az idegenvezetővel a punói kokamúzeumba (Museo de La Coca y Costumbres), ahol a kokacserje feldolgozása és a kokalevél sokoldalú felhasználása mellett történelmi és kulturális érdekességek hallhatók és hagyományos perui öltözékek is láthatók. Szállás Punóban.

7. nap: Puno - Copacabana - Nap-sziget - La Paz

Reggeli után elutazás autóbusszal Kasaniba, ahonnan tovább utazás Bolívia irányába. Copacabanában a Szűz Mária szobor és szentély megtekintése a XVI. századi bazilikában. Katamarán hajóval utazás a Titicaca-tó legnagyobb szigetére, a Nap-szigetre, ahol a legenda szerint Manco Capac és felesége Mama Ocllo alapította az inkák birodalmát. A sziget inka kori emlékeinek felfedezése: az inka lépcső, mely az ifjúság szökőkútjához vezet, a picoclainai templom és Chincana kő-labirintusa. Látogatás az Inti Wata kulturális komplexumban, ahol a sziget legnagyobb archeológiai és antropológiai gyűjteménye látható, majd vitorlázás egy hagyományos Titicaca-tavi hajón. Visszatérés a katamarán hajóra, utazás Chua kikötőjébe. Út közben büféebéd a hajón. A megérkezés után transzfer a La Paz-i szállodába, ahol szállás.

8. nap: Tiwanaku - La Paz

Kora reggel utazás autóbusszal a La Paz-tól kb. másfél órás útra fekvő Tiwanaku régészeti központjához. A 3900 méteres magasságban fekvő ősi preinka város az V-X. század között élte virágkorát. Az ajmara indiánok elképesztő, mészkőből, bazaltból, andezitből épített hatalmas megalitikus templomainak, szobrainak megépítése ma is rejtély. A régészeti központ meglátogatása után ebéd, majd visszatérés La Paz városába. Utazás a La Paztól 13 km-re található Hold völgyébe, mely kanyon szerű, sziklás természeti képződményeivel különleges látványt nyújt. Ezt követően panoráma városnézés La Paz-ban, a világ legmagasabban fekvő (3 620 m) adminisztratív központjában. A Killi Killi kilátópontról lenyűgöző látvány nyílik a városra, ahol siklóval is megcsodálható ez a rendkívül ,,magas" város. Szállás La Pazban.

9. nap: La Paz - Cuzco

Transzfer a repülőtérre, elutazás limai átszállással Cuzcóba, mely Peru egyik legkülönlegesebb városa. A megérkezést követően transzfer a szállodába. Délután városnézés Cuzcóban, melynek jelentése: a világ köldöke. Az inkák alapították i.sz. 1100-ban és az Inka Birodalom központja volt. Főtere, a Plaza de Armas a híres katedrálissal, a koloniális épületek és a szűk kis utcácskák varázslatos hangulatot árasztanak. A Koricancha templom és a katedrális megtekintése. Este vacsora folklór műsorral egy helyi étteremben. Szállás Cuzcóban.

10. nap: Cuzco - Machu Picchu

Kora reggel transzfer a Poroy vasútállomásra, utazás Peru legszebb vidékein az Andok festői vonulata mentén panoráma vonattal Aguas Calientesbe, ahonnan rövid autóbuszút vezet a tengerszint felett 2400 méterrel található híres perui templomváros, a Machu Picchu romjaihoz. Az hegynyergen megbúvó kis erődített települést 1450 körül Pacsakutek Yupanki inka király parancsára építették. A város fél évszázadig virágzott, majd kb. 400 évig nem tudott róla a világ, míg 1911-ben-ben újra felfedezték: a Yale-en dolgozó Hiram Bingham kalandos régészeti expedíciójának köszönhetően. 1983-tól a Világörökség kincseit, 2007-től a Világ Új Hét csodáját gazdagítja. A romváros megtekintése perui vezetővel, majd ebéd Aquas Calientes-ben. A délután szabad. Szállás Aquas Calientesben.

11. nap: Aquas Calientes - Ollantaytambo - Chinchero - Maras - Moray - Cusco

Elutazás vonattal Ollantaytambó-ba, a szent völgyhöz, ahol az Urubamba, az inkák szent folyója folyik. A folyóvölgy számtalan inka romot és városkát rejt a hatalmas hegyek ölelésében. Ollantaytambóban az erőd, Chinchero jellegzetes falvában egy régi inka település romjai tekinthetők meg. Tovább utazás Maras városába, mely a környék hegyoldalaiban lévő, eredetileg a wari civilizáció által létrehozott, majd az inkák által felvirágoztatott lépcsőzetes sólepárlóiról nevezetes. Moray inka kori települése koncentrikus körökből álló, különböző mélységben a földbe vésett teraszairól híres, melyek eltérő mikroklímával rendelkeznek, ezért feltételezhetően különböző feltételeket igénylő növények termesztésére használták őket az inkák. Út kötben ebéd. Látogatás a Cuzco környéki régészeti központba, ahol Sacsayhuaman, a villám temploma, Puca Pucara, Kenko és Tambomachay inka fürdői láthatók. Szállás Cuscóban.

12. nap: Cuzco - Lima

Kora reggel transzfer a repülőtérre, elutazás repülővel Limába. A délutén szabad, vagy fakultatív program: a világon egyedülálló gyűjteménnyel rendelkező Aranymúzeum megtekintése idegenvezetővel, ahol a prekolumbián időkből származó, páratlan arany, ezüst és bronz tárgyak, valamint kerámiák és textíliák és a spanyol gyarmati időkből való fegyverek gyűjteménye tekinthető meg. Vacsora és szállás Limában.

13. nap: Lima

Városnézés a királyok városában, melyet 1535. január 18.-án alapított Francisco Pizarro. A Plaza Mayor - a főtér, a katedrális, az óváros házai jellegzetes, fedett, Mudéjar stílusú balkonjaikkal, a San Francisco kolostor - a perui koloniál építészet igazi ékköve, és lenyűgöző katakombáinak megtekintése, majd látogatás a Miraflores és a San Isidro negyedben és a közeli óceánparton. A program után ebéd Limában. Délután transzfer a limai repülőtérre, elutazás repülőgéppel, európai átszállással Budapestre.

14. nap: Lima - Budapest

Megérkezés Budapestre a menetrend függvényében.

Minimum létszám: 15 fő

A sárgaláz elleni védőoltás kötelező!

Szállás:

12 éjszakai szállás helyi besorolás szerint négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban


Az ár tartalmazza:


  • utazás repülőgéppel, átszállással Budapest - Lima - Budapest útvonalon, La Paz - Lima - Cusco és Cusco - Lima között helyi repülőjáratokkal

  • utazás a körutazás alatt autóbusszal, valamint Poroy - Aquas Calientes - Ollantaytambo között panoráma ablakos vonattal

  • 12 éjszakai szállás helyi besorolás szerint négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban

  • félpanziós ellátás (a leírás szerint 12 alkalommal reggeli, 9 alkalommal ebéd, 3 alkalommal vacsora; egyes étkezések hideg csomagban a program szerint)

  • a leírás szerinti programok belepőkkel

  • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:


  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

  • útlemondási biztosítás

  • Fakultatív programok árai (minimum létszám: 10 fő)
    o utazás kisrepülővel a Nazca-vonalak felett
    o a limai Aranymúzeum megtekintése

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-09-18 - 2024-10-01 13 éj Kétágyas szoba Félpanzió 1.980.000 Ft Ft/fő, Kétágyas szoba, Félpanzió, 2 felnőtt
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok