Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Éjféli napsütés

Finnország, Helsinki, Helsinki Útazonosító: 625713
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Leírás

Leírás:


?  25 éve Irodánk ajánlatai közt
?  Négy észak-európai főváros megtekintése
?  Európa legészakibb szárazföldi pontján
?  Fjordok, fjellek, vízesések, rénszarvasok, tavak százai

Szinte gyermeki türelmetlenséggel vártuk, hogy megpillantsuk az első szabadon kószáló rénszarvasokat a lappföldi tundrán. Életre szóló élmény volt.
Székely László - 24 éve a Skandináv utak specialistája

Program:

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN - BUDAPEST - AUSZTRIA - NÉMETORSZÁG

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A fővárost elhagyva, utazás Ausztrián át. Bajorországban rövid kitérőt teszünk a Walhallához, ahol megtekinthetjük a híres német emberek csarnokát, szobrait. Szállás Közép-Németországban.

2. NAP: HAMBURG

Reggeli után Hamburg felé indulunk, mely Európa egyik leg­gazdagabb városa. Kikötői negyede - melyet a buszból látni is fogunk -, hatalmas forgalmat bonyolít le. Séta a belvárosban, melynek csúcspontja a Városháza. Továbbhaladva megtekintjük a Szent Mihály evangélikus főtemplomot, melynek tornya több mint 130 m magas. Este már repülős utasainkkal együtt szállás.

3. NAP: PUTTGARDEN - R?DBY - KOPPENHÁGA

Reggel Puttgarden-R?dby útvonalon kompátkelés Dániába. Délben érkezés Koppenhágába, majd városnézés: Amalienborg palota épületegyüttese, mely a királyi pár otthona, városháza, majd sétálunk a Str?geten, Európa egyik leghosszabb sétá­lóutcáján, felkeressük a Kerek Tornyot, Nyhavent, és a ,,Kis hab­leány" szobrot. Délután Európa leghosszabb hídján jutunk át Svédországba. Szállás.

4. NAP: SVÉDORSZÁG - OSLO

Svédországban a tengerpart mentén haladunk Norvégia felé. A határátkelés során a 420 m-es Svinesund-hídon megyünk át, ahonnan egy csodálatos fjord látványa tárul elénk. Oslóba érke­zésünk után gyalogos és buszos városnézés (múzeumok, királyi palota, színház, Parlament, Vigeland-szoborpark...). Belvárosi szállás Oslóban. Este, aki akar, a hangulatos kikötői negyed­ben és a központban sétálhat, és élvezheti már itt is, hogy este milyen sokáig van világos.

5. NAP: OSLO - LILLEHAMMER - TRONDHEIM

Oslót elhagyva a Mjosa-tó mentén utazás Lillehammerbe. Itt az olimpiai sísáncot és a különleges skanzent tekintjük meg ahol a norvég népi építészet jellegzetes darabjait állították ki. Ezt követően a csodaszép Gundbrandsdal-völgyön haladunk keresztül, melyet gyorsfolyású folyók, vízesések tarkítanak.

6. NAP: TRONDHEIM - MO I RANA

Délelőtt Trondheimben a gótikus katedrálist tekintjük meg, ahol a norvég koronázási ékszerek is találhatóak. Ezt követően séta a központban. Délután a Trondheim-fjord mentén hala­dunk Steinkjer felé, közben a festői Snasa-tavat is érintjük a Lappföldön. Mo i Rana felé közeledve mesés tájon haladunk. Láthatunk több látványos vízesést, hófödte hegycsúcsokat, és egy fantasztikus fjellet is. Szállás.

7. NAP: MO I RANA - TROMS?

Ezen a napon lép át a csoport az Északi-sarkkörön. A megálló alatt fényképezés, emléktárgyak vásárlása a sarkkörön kiala­kított boltban. Fantasztikus hegyvonulatok, fjordok látványa a nap során. Rövid pihenő a híres kikötővárosban, Narvikban. Észak-Norvégia egyik legkülönlegesebb fekvésű városánál, Troms?-nél szállás.

8. NAP: TROMS? - HAMMERFEST

Utazás a csipkés észak-norvég partvonalon. Közben szép lát­ványt nyújtanak a fjordok és a Lyngen-Alpok. Különleges lesz a táj változása, ahogy a legészakibb vidékre érkezünk. Altában megtekintjük a Világörökség részét képező többezer éves sziklarajzokat. Szállásunk a világ (!) legészakibb városának, Hammerfestnek a közelében lesz. Ha az időjárás engedi, már itt is lehet gyönyörködni az éjszakai napsütésben.

9. NAP: HAMMERFEST - ÉSZAKI-FOK (NORDKAPP)

Délelőtt séta Hammerfestben, mely érdekes belvárossal és kikötő­vel rendelkezik. Délután az utolsó 120 km-t tesszük meg a Struve Földmérő vonalat átlépve az Északi-fokig. Keresztülhaladunk a vadregényes Sennalandon, a Porsangerfjord partján, míg elér­jük Mager?ya szigetét. A nap során számtalan alkalommal talál­kozunk az úton, ill. közvetlenül mellette sétáló rénszarvasokkal. Alagúton keresztül jutunk Honningsvágig, majd 1 óra múlva elérjük az Északi-fokot. Itt az éjféli napsütésben lehet gyönyör­ködni, melyet reméljük, az időjárás is lehetővé tesz. Felejthetetlen élmény azt látni, hogy a Nap közeledik a horizont felé és éjfél után anélkül, hogy lebukna, elkezd emelkedni. Az egészet, egy több mint 300 m magas sziklaszirtről követhetjük, mely a kontinen­sünk legészakibb(!) pontja. A közeli Nordkapp-csarnokban vásá-rolni és étkezni is lehet. Mindenki kap egy színes igazolást, hogy az Északi-foknál, Európa legészakibb szárazföldi pontján járt. Kb. fél 1-kor indulunk le a szikláról. Szállás.

10. NAP: ÉSZAKI-FOK - FINNORSZÁG - ROVANIEMI

Irány Finnország. Karigasnieminél lépjük át a határt. Haladunk dél felé, közben az úttesten sétáló rénszarvasok mellett a feny­vesekkel és tavakkal díszített finn tájban gyönyörködhetünk. Nem véletlenül hívják az ezer tó országának Finnországot. A szinte érintetlen természet csodás látványa kíséri utunkat. Szállás Rovanieminél.

11. NAP: ROVANIEMI - JYVÄSKYLÄ

Délelőtt látogatás az Északi-sarkkörön lévő ,,Mikulás városkában", ajándékvásárlási lehetőség. Aki akar, a hivatalos ,,Mikulással" is fényképezkedhet. Különleges lehetőség: olyan képeslapot adha­tunk fel, melyet karácsonyra kézbesítenek! Tovább haladunk délre és Ouluban, a kellemes hangulatú kikötővárosban városné­zés. Este érjük el Jyväskylät, ahol a szállásunk lesz.

12. NAP: JYVÄSKYLÄ - HELSINKI

A déli órákban érkezünk Helsinkibe, ahol kb. 3 órás városnézés. Fő látnivalók: Sibelius-emlékmű, Szenátus tér, kikötő, Sziklatemplom, majd rövid szabadprogram, kb. 19 órakor beha­józás Svédország felé. Szállás 4 ágyas (felár esetén 2 ágyas) tusolós, WC-s belső kabinokban.

13. NAP: STOCKHOLM

Korai reggeli a hajón. Kikötés után kezdjük a városnézést Stockholmban. Fő látványosságok: óváros, melynek keskeny utcácskáin sétálunk. Lefényképezhetjük a monumentális Királyi palotát, és a közelében lévő katedrálist. Amig a Parlament az óvárosban van, a Városháza már egy másik szigeten található.... A repülős utasok hazaindulnak. Többiekkel továbbmegyünk a kikötőbe, éjszaka kompátkelés Lengyelországba. Szállás a hajón 4 ágyas (felár esetén 2 ágyas) belső kabinokban.

14. NAP: GDANSK - LODZ

A késő délelőtti órákban kötünk ki és megyünk Gdanskba, a több mint 1000 éves városba. Városnézés: Mária-templom, Neptun-kút, óváros... Folytatjuk utunkat Lodzba, ahol szállás.

15. NAP: LODZ - CZESTOCHOWA - BUDAPEST

Reggeli után hazaindulunk. Útközben megállunk a Czestochowa mellett található Jasna Goránál, ahol a pálos rendi kolostor található a Fekete Madonnával. Lengyelországot elhagyva, Szlovákián és Csehországon keresztül, rajkai határátlépéssel, várhatóan 21 óra körül érkezünk Budapestre, majd a Szeged, Pécs, Miskolc-Debrecen útvonalon felszállt utasainkat vissza­szállítjuk a felszállási helyükre.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák, 2 éj hajón

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 6:45
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Győr, M1-es melletti MOL-kút, kb. reggel 8:30
— Tatabánya, M1-es melletti McDonald's parkoló, kb. reggel 7:30
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 6:00
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-06-28 - 2024-07-12 14 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 829.000 Ft Ft/fő, 2 ágyas szoba
2024-07-09 - 2024-07-23 14 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 829.000 Ft Ft/fő, 2 ágyas szoba
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok