Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Párizs ínyenceknek

Franciaország, Ile-de-France, Párizs Útazonosító: 622495
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Városlátogatás
Leírás

Leírás:


?  Kilátás az Eiffel-toronyból és sétahajózás a Szajnán
?  Louvre, Diadalív, Champ-Elysées, Moulin Rouge
?  Napóleon és Monet kastélyai, Versailles
?  A franciák koronázási katedrálisa Reimsben

Azt szeretem Párizsban, hogy a város minden szegletében van valami lenyűgöző látnivaló, és mindent áthat a történelem. Otthona volt ez hódító császárnak és szegény művésznek egyaránt.
G. Horváth Anikó - Kb. 90 korábbi párizsi út idegenvezetője

Program:

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN - BUDAPEST - HEGYESHALOM - ENNS - NÉMETORSZÁG

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további fel­szállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után Ausztriában egy aranyos kisvárost, Enns-t keressük fel. A város már a római idők­ben is fontos település volt. Séta a belvárosban és a főtéren. Fő lát­ványosságok: várostorony, Városháza, barokk stílusú szép házak. Folytatjuk utunkat Németországba. Szállás Mannheim környékén.

2. NAP: NÉMETORSZÁG - PÁRIZS

A buszos csoport a délutáni órákban érkezik a francia fővárosba, ekkor csatlakoznak a repülővel érkezők, akiket különbusszal a reptérről beviszünk a központba a buszos csoporthoz. A teljes csoporttal teszünk egy buszos körsétát: Bastille tér, Városháza, Concorde tér, Luxemburg-kert, Opera, Champ- Elysées, Diadalív, Trocadero tér. Ezt követően vacsora, majd este felmegyünk a Montmart-ra. Sétát teszünk a művészek negyedében, ahol a világ leghíresebb festői is megfordultak. A Sacré Coeur belső díszítésénél még megkapóbb a templom lépcsőjéről elénk táruló fantasztikus látvány a kivilágított városra. A Montmart-ról leérkezve látjuk a híres (hírhedt) Pigalle-t és a Moulin Rouge-t is, majd párizsi szállásunkra buszozunk (4 éj).

3. NAP: PÁRIZS - VERSAILLES - HAJÓZÁS A SZAJNÁN

Ezen a napon a belvárosban folytatjuk városnézésünket. A déle­lőtti programunk első látványossága a Cité-sziget, ahol a leégett Notre Dame-ot csak kívülről fényképezhetjük le. Onnan tovább sétálva a szintén ezen a szigeten található Conciergerie-hez érkezünk. Ezt követően a St. Chapelle templom, majd a Latin negyed, a Sorbonne és a Pantheon szerepel programunkban. A déli órákban kimegyünk a versailles-i palotához. A meseszép kastély és a park a barokk művészet remekműve. Visszaérve folytatjuk párizsi városnézésünket: felkeressük az Invalidusok dómját, melyet Napóleon síremléke fölé emeltek. A fakultatív vacsora után este hajózási lehetőség a Szajnán, amikor gyönyör­ködni lehet a szépen kivilágított belvárosban.

4. NAP: PÁRIZS

Délelőtti programunkat a Tuileriák-kertjével kezdjük, mely szobrokkal díszített és a turisták kedvelt sétahelye. Az Arc de Triomphe du Carrousel győzelmi kaput is Napóleon emeltette az austerlitzi győzelme emlékére. A közelben található a világ talán leggazdagabb festészeti gyűjteményével rendelkező múzeum, a Louvre. Ennek megtekintésére talán egy hét is kevés lenne, de az alatt a rövid idő alatt, amit ott töltünk, megnézhetjük a leghíresebb alkotásokat. Délután sétálunk Európa legismer­tebb főutcáján, a Champ-Elysées-n. Aki szeretne, a híres utca végén található Diadalív tetejéről is körbetekinthet. A fakulta­tív vacsora után az Eiffel-toronyhoz megyünk, mely az 1889-es Világkiállításra készült. 324 méterével, több mint 40 évig a világ legmagasabb építménye volt. A szabadidő alatt, fel lehet menni a toronyba, a második emeletig. A nagy turista áradat miatt fel kell készülni, hogy a felmenetel előtt hosszabb sorban állás lesz. Szállás, fakultatív vacsora, mint előző nap.

5. NAP: GIVERNY - FONTAINEBLEAU (EURODISNEY)

Reggeli után, akik el akarnak menni az Eurodisney-be, azok ezt a napot ott tölthetik. Kiutazás HÉV-vel. Az idegenvezető elma­gyarázza az odajutás módját. Egésznapos szabad szórakozás a csodálatos játékparkban. (Párizsban a programok (napok) sor­rendje változhat, ha valaki az Eurodisneybe akar menni, az előzetes jegyvásárlás előtt egyeztessen az idegenvezetővel). A többieknek fakultatív programot javaslunk Párizs környé­kére. Az első látnivalónk a festő, Claude Monet villájának meg­tekintése lesz Givernyben. A művész ebben a villában alkotott 11 évig. Itt egy csodálatos japán vízikertben és virágoskertben gyönyörködhetünk. Délután az UNESCO Világörökség Listáján is szereplő fantasztikus kastélyt keresünk fel, a Fontainebleau-kastélyt, amely nemcsak azért híres, mert több király született itt, hanem mert a belső kialakítása is meseszép. Fakultatív kirándulás 2 belépővel (jelentkezés a helyszínen): 40 EUR. Aki nem választja a fakultatív programot, annak sza­badprogram Párizsban. Ekkor a több tucat múzeum valamelyi­két tekinthetik meg, vagy gyalogos sétával magunkba szívjuk a belváros egyedi hangulatát. Szállás, vacsora a szokásos módon.

6. NAP: PÁRIZS - REIMS - NÉMETORSZÁG

A délelőttöt még Párizsban töltjük. Franciaország a parfüm­gyártás egyik központja, ezért felkeresünk egy parfümgyá­rat. A bemutató után vásárlási lehetőség is lesz. Tovább sétálva lefényképezhetjük a híres párizsi Operát, majd a város leghíre­sebb áruházában, a Lafayette bevásárlóközpontban nézelődhe­tünk. Itt lesz egy kis idő ajándékvásárlásra is. Városnézés után a buszos csoport Párizst elhagyva a szintén Világörökségek Listáján szereplő fantasztikus gótikus katedrálishoz, Reimsbe utazik. A párizsi Notre Dame katedrális szép gótikus belsejében nem tudunk gyönyörködni, de a reimsi katedrális belső kialakításának látványa kicsit kárpótol bennün­ket. Évszázadokon keresztül itt koronázták a francia királyokat. Látványosak a Chagall ablakok is. Franciaországot elhagyva a szállásunk már Németországban, Mannheim közelében lesz.

7. NAP: NÉMETORSZÁG - AUSZTRIA - BUDAPEST

Utazás kisebb megállásokkal Németországon és Ausztrián keresztül. Budapestre várható érkezés 21 óra körül. A főváros után minden vidéki utasunkat a felszállási helyére szállítunk.

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Kontinentális reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 6:45
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:15
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Győr, M1-es melletti MOL-kút, kb. reggel 8:30
— Tatabánya, M1-es melletti McDonald's parkoló, kb. reggel 7:30
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 6:00
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-10-01 - 2024-10-07 6 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 389.000 Ft Ft/fő, 2 ágyas szoba
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok