Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Fedezzük fel Portugáliát!

Portugália, Körutazás Portugáliában, Körutazás Portugáliában Útazonosító: 618488
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás
Leírás

Leírás:

?  Panoráma Európa legnyugatibb pontjáról
?  9 portugál világörökségi látnivaló
?  Szt. Antal szülőhelye és Fatima zarándokhelye
?  Borkóstoló egy tradicionális portói borászatban

Nagy meglepetést okoztak a portugál városok! Európa szélén a művészet milyen magasságokig jutott el, és egyedi, ami e bájos országban a szemünk elé tárul.
Gulyás Miklós - 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon


Program:

1. NAP: BUDAPEST - PORTO

Menetrend függvényében, várhatóan a déli órákban repülés átszállással Budapestről Portoba. Évszázadok óta rivalizál egymással Porto és Lisszabon. Az út végére Önök is eldönthetik, hogy melyik a szebb város. Megérkezést követően, délután városnézés a borairól, különleges hídjáról és szép épületeiről ismert városban. Programunk során többek közt megtekintjük a régi katedrálist, a díszes Tőzsdepalotát, a hatalmas acélhidat, a színes házakkal tarkított kikötőt, sőt egy jellegzetes portói borospincét is felkeresünk, ahol elmagyarázzák, miért oly híres és különleges a portói bor. Megkóstoljuk, és akiknek ízlik, azok vásárolhatnak is belőle. Szállás elfoglalása (2 éj).

2. NAP: PORTO - GUIMARAES - BOM JEZUS D.M. - BRAGA

Reggeli után először Guimaraest fedezzük fel. Ez a város volt Portugália első fővárosa a XII. században. Főterei (kettő is van egymás mellett), utcái, városfalai és a vár, a portugál történelem kezdetéhez repítenek vissza bennünket. Folytatjuk utunkat Bragába, és közben megtekintjük Bom Jesus do Montét is, mely méltán híres látványossága a környéknek. A szép fekvésű kertben lévő templom a zarándokok közkedvelt helye, ahová kutakkal, allegórikus domborművekkel díszített pompás lépcsősoron keresztül juthatunk fel. A dombtetőről csodaszép kilátás tárul elénk. Bragába érve megtekintjük a híres katedrálist melyben az első portugál főherceg síremléke található, aki a sírfelirat szerint magyar származású volt. 100 templom, elegáns paloták és terek tanúskodnak a város gazdagságáról és a történelem folyamán betöltött fontos szerepéről. Programunk befejeztével utazunk vissza szállásunkra.

3. NAP: COIMBRA - TOMAR - FATIMA

Ezen a napon először Coimbrát keressük fel. Az ország kulturális fellegvára ez a város, hiszen az egyeteme - a salamancai után - évszázadokon keresztül az Ibériai-félsziget legjelentősebb oktatási központja volt. Itt lelünk Portugália legszebb románkori katedrálisára is. Az ország első két királyának síremlékét a Szent Kereszt templom rejti. A városban gyönyörű kék-fehér csempéket csodálhatunk meg, amelyeket azulejónak hívnak. Folytatva utunkat, a Világörökség részeként számontartott tomari Templomos Lovagrendek várkastélyát nézzük meg. A gótika, a manuel és a platereszk stílus bámulatos összefonódását tükrözi az épület. Késő délután Portugália egyik leglátogatottabb zarándokhelyére érkezünk, Fatimába. Azon a helyen, ahol a kegytemplom épült, a legenda szerint Szűz Mária három pásztorgyerek előtt többször is megjelent. A kegyhelynél mindenkinek lesz ideje áhítatra, elmélkedésre, nézelődésre. Szállás elfoglalás vacsora (2 éj).

4. NAP: BATALHA - ÓBIDOS - NAZARE - FATIMA

Ezen a napon mindenki eldöntheti, hogy marad a szálláshelyen és a fatimai kegyhely misztikus jellegét akarja élvezni, vagy tesz velünk egy fakultatív kirándulást Közép-Portugália nevezetességei között. Először meglátogatjuk a világ egyik legszebb gótikus katedrálisát Batalhában. Lenyűgöző építészeti remekmű a templom és annak kerengője, de még ezt is felülmúlja a Befejezetlen Kápolna. Nem véletlen a ,,kőbe vésett csipke" becenév. A portugál nemzeti stílus, amely Mánuel királyról kapta a nevét, itt a gótikával fonódik össze. Érthető, hogy ez is az UNESCO Világörökség Listáján szereplő látványosság, csakúgy, mint Tomar, Porto és Guimaeres. Tovább utazva az alcobacai Szűz Mária Apátságot keressük fel. Ez a világ egyik legszebb ciszterci temploma. Az apszis rejti Pedro király és szerelme, Inés de Castro gazdagon díszített síremlékét. A ciszterci rendhez tartozó kolostor nagy területen fekszik, hisz a rend fénykorában 999 szerzetes élt itt. Különösen látványos a csempével borított konyha. Ezt követően egy hangulatos kisvárosba, Óbidosba buszozunk, melyet középkori falak és bástyák öveznek. Speciális atmoszférája miatt sok művész választotta lakhelyének. Itt nemcsak a látnivalókban tudunk gyönyörködni, hanem a városka híres termékét, a meggylikőrt, a ginját is meg lehet kóstolni, sőt vásárolni is tudnak belőle. Késő délután az óceánpartra, Nazaréba látogatunk el. Mind a sziklán elterülő felsőváros, mind a széles fövenyű, finom homokkal rendelkező óceánpart, kellemes élményt ígér. Az alsóvárosban helyi, ízletes halételeket fogyaszthatunk, szuveníreket vásárolhatunk, a felsővárosban száraz, aszalt, kandírozott gyümölcsöket ízlelhetünk, és természetesen a szikla kilátójából pompás panorámában gyönyörködhetünk. Estére érünk vissza szálláshelyünkre, ahol vacsorával várnak bennünket.  Fakultatív Batalha - Alcobaca - Óbidos - Nazare - Fatima kirándulás 2 belépővel (jelentkezés a helyszínen): 50 EUR.

5. NAP: FATIMA - SINTRA - C. DA ROCA - LISSZABON

A mai napon először Portugália közép-nyugati részét keressük fel. Első állomásunk Sintra, mely káprázatos környezetben található. A király nyári rezidenciájaként szolgáló palota a Grimm mesék világát idézi. Byron szerint ez a világ legszebb városa, ezért is választotta lakhelyéül. Ezt követően a Cabo da Rocához utazunk, a kontinens legnyugatibb pontjához, ahonnan 147 m magasról pillanthatunk le a hullámzó óceánra. Itt vásárolható egy oklevél, amely igazolja, hogy Ön a földrész legnyugatibb pontján járt. Az óceánpart mentén haladva Estorilt (Horthy Miklós töltötte itt utolsó éveit) és Cascaist érintve érkezünk a fővárosba. Lisszabon izgalmas, változatos látnivalókat nyújtó város. Városnézésünket a Belém negyedben kezdjük. A Torre de Belém a Tejo vizében álló többszáz éves torony. A közelében lévő Felfedezők Emlékművén a leghíresebb portugál hajósok szobrai találhatóak. Mégsem ezek a negyed legértékesebb alkotásai, hanem a Jeromos-templom. A batalhai katedrálishoz hasonlóan itt található az ország egyik legszebb kerengője, azonkívül több híres ember síremléke is. Sok neves tengerész e templomban mondta el utolsó imáját mielőtt elindult a hónapokig tartó hajóútjára. Szállás Lisszabonban ****-os szállodában (2 éj).

6. NAP: LISSZABON

A mai napon a belváros nevezetességeit tekintjük meg. Sétánk fő látványosságai a Főtér, a Praca do Comercio, a Baixa elegáns utcái, majd az Alfama szűk sikátorai. Barangolásunk során mielőtt a Sét (Katedrálist) elérnénk - ahol megkeresztelték Padovai Szent Antalt -, megtekintjük azt a templomot, melyet Szent Antal szülőháza fölé emeltek. Sokan nem tudják róla, hogy a híres szent nem olasz származású, hanem Lisszabonban született. Továbbhaladva a domb tetején álló Szent György vár kárpótol bennünket a gyaloglás okozta fáradozásainkért. A látkép Lisszabonra nagy élmény. Rövid szabadprogram is lesz a nap folyamán, amikor lesz lehetőség a belváros egyik hangulatos teraszára kiülni, megkóstolni egy tipikus portugál bort, pár különleges falatot elfogyasztani, vagy emléktárgyat vásárolni. A hegyről Lisszabon nevezetes villamosával jövünk le a központi Rossio térre. Szállás, mint előző nap.

7. NAP: LISSZABON - BUDAPEST

Reggeli után a VII. Eduárd parkot és a ,,Hideg Ház" nevezetű botanikus kertet tekintjük meg, majd a hegy tetején lévő Királyi Palota szerepel programunkban. Szabadidőt követően a Kocsi múzeumban majd a hatalmas Óceanáriumhoz megyünk. Transzfer a repülőtérre, csomagfeladás, majd menetrend szerint átszállással repülés Budapestre, ahová várhatóan éjszaka érkezünk.

Az áprilisi és májusi időpontok a repülő menetrendje miatt fordított programsorrenddel valósulnak meg. Májusi utunk egy Duero-völgyi kirándulással (+1 nap) bővített.

+1. NAP MÁJUSNÁL: PORTO - DUERO VÖLGY - PORTO

Reggeli után egyéni időtöltés Portoban, vagy eljöhet velünk fakultatív kirándulásra a Duero folyó völgyében, ahol teljesen más szemszögből ismerheti meg a vidéket. A kirándulás során megismerheti a helyi ízeket és kultúrát is. Duero-völgyi kirándulás borkóstolóval, ebéddel: 110 EUR +25 EUR hajókázás a folyón. 

Szállás: 4 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Repülővel

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-06-04 - 2024-06-10 6 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 529.000 Ft Ft/fő, 2 ágyas szoba
2024-07-20 - 2024-07-26 6 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 529.000 Ft Ft/fő, 2 ágyas szoba
2024-08-10 - 2024-08-16 6 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 529.000 Ft Ft/fő, 2 ágyas szoba
2024-10-15 - 2024-10-21 6 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 529.000 Ft Ft/fő, 2 ágyas szoba
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok