Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Krakkó-Zakopane (Wieliczka, Auschwitz)

Lengyelország, Krakkó, Krakkó Útazonosító: 608865
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek!
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak!
Leírás

Lengyelország ideiglenesen visszaállította a határaikon való ellenőrzést.
Ezért FONTOS, és elengedhetetlenül szükséges, hogy az utazásra hozza magával a személyi igazolványát vagy az útlevelét! A dokumentum hiányából adódó kellemetlenségért felelősséget nem vállalunk!

Programjainknál egyénileg utazóknak csatlakozási lehetőséget biztosítunk a Wieliczkai Sóbánya megtekintésére és az Auschwitz-Birkenau Múzeum látogatására magyar nyelven. Információt, időpontokat az INFORMÁCIÓK fül alatt találnak.

Decemberben ADVENTI ajánlatunk : Advent Krakkóban és a lengyel Tátrában
SZILVESZTERI ajánlatunk: Szilveszter Krakkóban
PÜNKÖSD-kor ez az út is foglalható: Pünkösd Krakkóban, Hétvége Krakkóban


1. nap: Budapest - Krakkó

Indulás 06.00-kor Budapestről, a Hősök teréről, a Műcsarnok mögötti parkolóból. Folyamatos utazás Lengyelországig, útközben rövid pihenőkkel. Délután városnézés Krakkóban,- az érkezés függvényében az alábbi nevezetességeket tekintjük meg: Wawel dombon a Katedrálist, melyben a királyi sírok találhatóak, Szent Péter és Pál templom, Mária templom, Fő tér, Posztócsarnok, Flórián kapu, Barbakán. Innen az Egyetemhez sétálunk, a Collegium Maius épületéhez. A városnézés után szabadprogram. Este szállásfoglalás és fakultatív vacsorázási lehetőség.



2. nap: Krakkó - Wieliczka

Reggeli után Krakkó zsidónegyedébe látogatunk. Megtekintjük az egyik legszebb állapotban megmaradt zsinagógát, megismerkedünk az egykor itt élők történetével és láthatóvá válnak a fiatalok által manapság olyan kedveltnek ítélt negyed trendi bárjai, kávézói és éttermei. Sétánk után ellátogatunk Schindler gyárához és a régi gettó területére, fakultatív lehetőség a gyárban lévő interaktív kiállítás megtekintésére (a múzeum látogatása nem minden időpontuknál lehetséges!). A múzeumlátogatást követően szabadprogram Krakkó óvárosában.

A nyári időpontokban induló utunknál fakultatív séta keretében Krakkó parkjaival ismerkedünk. A nyári melegben az egykori védelmi falak helyén kialakított Planty park árnyat adó fái alatt teszünk egy hűsítő történelmi sétát az Óváros körül.

Késő délután fakultatív program keretében a Wieliczkai sóbányába látogatunk. A Világörökség részét képező sóbánya páratlan képződményeivel, faragott szobraival és sókápolnájával mindenki számára érdekes látnivaló. A bányalátogatás után visszautazunk a szállodába. Este fakultatív vacsorázási lehetőség a szállodában vagy a belvárosban, ahová mindenki egyénileg visszautazhat. Szállás ugyanott, ahol az előző éjjel.


3. nap: Krakkó - Auschwitz

Reggeli után fakultatív program az  Auschwitz-Birkenau Múzeum megtekintése. A II. világháború borzalmait tényszerűen bemutató kiállítások közül a 2004. áprilisában átadott magyar kiállítás különösen figyelemreméltó. A múzeum látogatása 3 órán keresztül tart. Akik nem szeretnének részt venni a fakultatív kiránduláson, nekik ezen a napon múzeumlátogatásokat ajánlunk Krakkóban.
A nyári időpontokban induló utazásunk alkalmával ezen a napon lehetőség nyílik az Auschwitz program helyett ellátogatni Lengyelország legnagyobb családi parkjába, az ENERGYLANDIA vidámparkba, ahol számtalan izgalmas attrakció várja az érdeklődőket. A park a kisgyermekektől kedzve az adrenalinkedvelő felnőttekig bezárólag mindenki számára igazi kihívást jelent. A családi parkban a hullámvasutak mellett vízes látványosságok is megtalálhatók, ahol a nagy melegben igazán hűsítő lehet egy kellemes "csobbanás", ezáltal ez a program tökéletes családi kikapcsolódást, feltöltődést biztosít.

2 vidámpark 1 áráért!!! A belépőjeggyel nem csak a vidámparkot, hanem a mellette lévő csúszdaparkot is meglátogathatjuk, ahol a medencék mellett pihenőszékek, napozóágyak várják a kikapcsolódni vágyókat. A park látogatása során a váltóruha kötelező, nem kizárt ugyanis, hogy a vizes attrakciókból csurom vízesen szállunk ki. A szárítkozást a parkban található óriás szárítók is segítik. A park területén mindezek mellett folyamatosan show műsorok (autó-, motor- és biciklishow, extrem bemutatók, 7D-s mozivetítés, tánc show) szórakoztatják a látogatókat.
A parkot a nyitvatartási időn belül (10:00 és 20:00 óra között) egész napos belépőjeggyel lehet igénybe venni. Látogatássanak el a park honlapjára: ITT, ahol még több információt olvashatnak a vidámparkról.

Az ENERGYLANDIA vidámpark Krakkótól 60 km-re található, transzfert előzetes jelentkezés alapján tudunk szervezni.

Krakkóba történő visszaérkezést követően szabadprogram a belvárosban, majd fakultatív vacsora. Szállás ugyanott, ahol az előző éjjel.


4. nap: Krakkó - Zakopane - Budapest

A szálláshely elhagyása után utunk Zakopaneba, Lengyelország téli fővárosába vezet. A kitűnő klimatikus adottságokkal rendelkező városban pár órát töltünk. Ez idő alatt lehetőség nyílik a Gubalowka csúcsra felvonóval feljutni, nézelődni és vásárolni a piacon, illetve megkóstolni a finom sajtokat. Fakultatív górál ebéd után, kora délután hazaindulás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges.

 Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

 Az ár tartalmazza:
- utazás autóbusszal
- 3 éj szállás
- reggeli ellátás
- idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:
- útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem elegendő, viszont az ellátáshoz LENGYELORSZÁGBAN feltétlenül szükséges, illetve megkönnyíti az ellátást. Amennyiben rendelkezik Európai Egészségbiztosítási Kártyával, kérjük feltétlenül hozza magával!
- belépőjegyek
- fakultatív programok

Felárak:
- egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 24.000 Ft/fő
- egyágyas felár társítással (foglaláskor fizetendő): 12.000 Ft/fő

 Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

Fakultatív vacsora:kb. 60-70 PLN/fő/alkalom
Auschwitz-Birkenau múzeumlátogatás:10.000 Ft/fő
Wieliczkai sóbánya:15.000 Ft/fő
A programok során használt fülhallgatók és
belépőjegyek költsége összesen:
(Mária templom,
Katedrális a waweli dombon,
Zsinagóga)



kb. 100 PLN/fő
Schindler Múzeum látogatás
(nem minden időpontnál lehetséges)
kb. 80 PLN/fő
Gubalowka felvonó:kb. 40 PLN/fő

ENERGYLANDIA 

Egész napos parkbelépő:kb. 200 PLN/fő

A parkba a helyszínen vagy előzetesen tudnak vásárolni jegyet a park honlapján: https://energylandia.pl/en/ 

A parkba és vissza a szállodához transzfert tudunk biztosítani. Ennek áráról kérjük, e-mailen () tájékozódjanak.

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat. 



Utazás:
autóbusszal



Szállás:
3 éjszaka Krakkó külvárosában vagy Wieliczkában (14 km-re a belvárostól), 3*-os szállodában, 2-3 ágyas saját fürdőszobás szobákban


Ellátás:
büfé reggeli

Csatlakozási lehetőség programjainkhoz egyénileg utazóknak:

Wieliczkai Sóbányalátogatás magyar nyelvű vezetéssel: kérjük, érdeklődjenek 

Auschwitz-Birkenau Múzeumlátogatás magyar nyelven: kérjük, érdeklődjenek

A csatlakozást minden esetben csak akkor tudjuk biztosítani, ha azt előzetesen jelzik (min. 2 héttel a tervezett dátum előtt). A lehetőségekről, kérjük érdeklődjenek irodánkban az  e-mail címen.

Adventi időpont - Advent Krakkóban és a lenygel Tátrában

SZILVESZTER -  Szilveszter Krakkóban

A részvételi díjról részletes információkat (felárak, kedvezmények, fakultatív programok, belépőjegy árak) a programleírás alatt találnak.

Miért ezt a programot ajánljuk?

- az út árához viszonyítva a szolgáltatások színvonala kiemelkedő
- a programban a lehető legtöbb nevezetesség, látnivaló megtekintése biztosított, belelértve a különlegességeket is
- a városnézés, a helyi fakultatív programok minden esetben az adott helyen élő idegenvezetőkkel magyar nyelven történnek
- a városnézések során, valamint a múzeumlátogatások alkalmával fülhallgató készülékeket használunk, amelyek biztosítják mindenki számára az érthető tájékoztatást.
- a program során lehetőség nyílik szabad időre, amely során egyénileg felfedezhető Krakkó/Zakopane különleges hangulata.
- amennyiben egyénileg szeretnének utazni, de az általunk kínált városnézésen, Sóbányalátogatáson, Auschwitz-Birkenau Múzeum megtekintésén szeretnének részt venni, lehetőséget biztosítunk csoportjainkhoz történő csatlakozáshoz.

Amennyiben további időpontok érdeklik, kérjük írjanak e-mailt és kollégáink hamarosan felveszik Önökkel a kapcsolatot.


Az ár tartalmazza:

- utazás autóbusszal
- 3 éj szállás
- reggeli ellátás
- idegenvezetés

Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

Az ár nem tartalmazza:

- útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem elegendő, viszont az ellátáshoz LENGYELORSZÁGBAN feltétlenül szükséges, illetve megkönnyíti az ellátást. Amennyiben rendelkezik Európai Egészségbiztosítási Kártyával, kérjük feltétlenül hozza magával!
- belépőjegyek
- fakultatív programok

Felárak:
- egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 24.000 Ft/fő
- egyágyas felár társítással (foglaláskor fizetendő): 12.000 Ft/fő

 Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

Fakultatív vacsora:kb. 60-70 PLN/fő/alkalom
Auschwitz-Birkenau múzeumlátogatás:10.000 Ft/fő
Wieliczkai sóbánya:15.000 Ft/fő
A programok során használt fülhallgatók és
belépőjegyek költsége összesen:
(Mária templom,
Katedrális a waweli dombon,
Zsinagóga)



kb. 100 PLN/fő
Schindler Múzeum látogatás
(nem minden időpontnál lehetséges)
kb. 80 PLN/fő
Gubalowka felvonó:kb. 40 PLN/fő

ENERGYLANDIA 

Egész napos parkbelépő:kb. 200 PLN/fő

A parkba a helyszínen vagy előzetesen tudnak vásárolni jegyet a park honlapján: https://energylandia.pl/en/ 
A parkba és vissza a szállodához transzfert tudunk biztosítani. Ennek áráról kérjük, e-mailen (info@vivalditravel.hu) tájékozódjanak.

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat. 

A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK.

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-05-17 - 2024-05-20 3 éj szoba, 2 felnőtt Reggeli 84.900 Ft Ft/fő, 2F, Reggeli
2024-06-20 - 2024-06-23 3 éj szoba, 2 felnőtt Reggeli 89.900 Ft Ft/fő, 2F, Reggeli
2024-07-18 - 2024-07-21 3 éj szoba, 2 felnőtt Reggeli 84.506 Ft Ft/fő, 2F, Reggeli
2024-08-17 - 2024-08-20 3 éj szoba, 2 felnőtt Reggeli 83.607 Ft Ft/fő, 2F, Reggeli
2024-09-19 - 2024-09-22 3 éj szoba, 2 felnőtt Reggeli 82.708 Ft Ft/fő, 2F, Reggeli
2024-10-23 - 2024-10-26 3 éj szoba, 2 felnőtt Reggeli 80.910 Ft Ft/fő, 2F, Reggeli
2024-10-31 - 2024-11-03 3 éj szoba, 2 felnőtt Reggeli 80.910 Ft Ft/fő, 2F, Reggeli
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok