Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Görögország antik csodái

Görögország, Körutazás Görögországban, Körutazás Görögországban Útazonosító: 512301
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás

Egyes programoknál a pontos elhelyezéssel kapcsolatban irodánk ad tájékoztatást!

Leírás

A program:

Görögország antik csodái

1. nap   Indulás Miskolcról a hajnali órákban (~ 01:00) folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Érkezés az esti órákban, határátlépések függvényében. Szállások elfoglalása az Olimposzi Riviérán.

2. nap   Kirándulás az Olymposz hegyre, mely Görögország legmagasabb hegysége, az ókori görögök hite szerint az istenek lakhelyéül szolgált. Kirándulásunk során ellátogatunk egy igazi görög kis hegyi faluba - Agios Panteleimonasba. Innen Litochoroba megyünk, ahonnan az Enipeasz-folyó mentén elsétálunk a Vythosi vízesésig. A gyalogtúra kb. 1,5 órát vesz igénybe. Majd ezután Stavrosz menedékházig megyünk föl (944 m), ahonnan csodálatos panoráma tárul elénk.

3. nap Kirándulást teszünk Kalambakába, a Meteorák lélegzetelállító fekvésű sziklakolostoraihoz, mely a legnevezetesebb látnivalók egyike Görögországban. A csendes és fenséges sziklaóriások tetején alakult és virágzott keresztény szerzetesi állam kolostorai közül utasaink két kolostort belülről, míg a többit kívülről tekinthetik meg. Ellátogatunk egy ikonfestő műhelybe is, majd visszaútban séta a vadregényes Tempi völgyben (Afrodité forrás, sziklakápolna).

4. nap   Reggel Athén felé indulunk, s Görögország egyik legnagyobb hegységén, a Parnassoson át megérkezünk Delphoibe, melyet régen a világ közepének tartottak, és az Apollón tiszteletére emelt szentély-együttes az ókor legnépszerűbb jóshelye volt. Delphoiban találhatjuk az Omphaloszt - ,,a világ köldökét" is. Később utazás egy igazi görög hegyi faluba, Arachovába. A Parnassos hegycsúcs tövében fekvő, kézműves faluban helyi kézimunkákat vásárolhatunk. Este szállások elfoglalása Athénban

5. nap Egész napos városnézés Hellas fővárosában, Athénban: Délelőtt Athén kikötőjébe, Pireuszba látogatunk, mely egyike Európa legnagyobb kikötőinek. Később a Parlament előtt végignézzük a látványos őrségváltást. A városnézésünk során útba ejtjük az újkori Olimpiai stadiont, a Zeusz-templomot, az Akropoliszt és környékét. A délutáni órákban szabadidő áll a rendelkezésükre, sétálhatunk a Nemzeti Parkban, felfedezhetjük a Plakát, vagyis az Óvárosi negyedet. Késő délután kirándulás a Sounio-fokhoz, ahol a táj fölé magasodó egykori Posszeidon templomot tekintjük meg. Innen már csak a végtelen tengert láthatjuk, és a csodálatos naplementében gyönyörködhetünk.

6. nap Délelőtt elbúcsúzunk a fővárostól, délelőtt az ókori Korinthoszt tekintjük meg, majd s visszaindulunk az Olimposzi Riviérára. Útközben megemlékezünk a spártai hősökről a Thermophülai-szorosnál. Este szállások elfoglalása az Olymposi Riviérán.

7. nap   Reggel hazaindulunk, rövid városnézés Thesszalonikiben: a város felfedezését buszos városnézéssel kezdjük, melynek során nevezetességeit láthatjuk (Fehér Torony, Szt. Dimitrisz bazilika). A bazilikától rövid sétát teszünk Galerius diadalívéhez és a Szt. György Rotondához. Városnézés után hazaindulunk, folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Határátlépések függvényében, hazaérkezés Magyarországra a késő éjszakai/hajnali órákban.

Részvételidíj: 218.600 Ft/fő, mely ár tartalmazza az utazást autóbusszal, 6 éj szállás hotel**/***, 6 reggeli és idegenvezetés költségeit. Nem tartalmazza az üdülőhelyi illeték, fakultatív programok, belépőjegyek és az utasbiztosítás díját. A fakultatív kirándulások min. 30 fő esetén indulnak.
Üdülőhelyi illeték: 3.900 Ft/fő
Vacsora 6 alkalom: 39.900 Ft/fő (igény szerint)
Egyágyas felár: 61.900 Ft/fő

Csatlakozási lehetőség: Miskolc, Mezőkövesd, Gyöngyös, Hatvan, Budapest, Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Szeged

Betegség-, baleset-, és poggyászbiztosítás: 540 Ft/fő/nap
Útlemondási biztosítás: a részvételi díj 2,5 %-a

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-05-15 - 2024-05-21 6 éj szoba, Hotel**/*** Reggeli 218.600 Ft Ft/fő, reggeli, Budapest
2024-10-03 - 2024-10-09 6 éj szoba, Hotel**/*** Reggeli 218.600 Ft Ft/fő, reggeli, Budapest
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok