Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Irodalmi túra Írországban - 8 napos Fly & Drive

Írország, Dublin, Dublin Útazonosító: 508424
  • Szálláskategória: Vendégház
  • Utazás módja: Fly & Drive
  • Típus:
Leírás

Irodalmi túra Írországban
8 napos fly&drive

Lépjen Írország leghíresebb íróinak nyomdokaiba!

Kiemelt látnivalók az út során:

Dublin | Achill Island | Galway | The Aran Islands | The Burren | Moher sziklák | Dingle Peninsula | Rock of Cashel

Választható utazási időszakok: 2023. január - decemberig.
Választható indulási napok: egyéni igény szerint minden nap
Választható szállások: hotel vagy B&B. kérésre Kastély hotel vagy Caste & Manor House akár egy éjszakára is kérhető. Ellátás: Reggeli. 

Irodalmi túra Írországban - 8nap

JAVASOLT PROGRAM:

1.nap: Üdvözöljük Dublinban!
Menetrend függvényében érkezés Dublinba. Érkezési idő függvényében Európa egyik legnépszerűbb városában található látnivalók felfedezését javasoljuk. Dublin olyan kincsekben és gyöngyszemekben bővelkedik, mint például a St. Patrick’s Cathedral ( Jonathan Swift több mint 30 évig volt az esperese), a Dublin Castle vagy a Trinity College (a Trinity College Írország leghíresebb egyeteme, 1592-ben alapította I.Erzsébet angol királynő. Könyvtárában van kiállítva a világhírű kódex, a „Book of Kells”, mely latinul íródott, 800 körül!) , hogy csak egy pár példát említsünk. Azoknak, akik nyugodtabb tempójú kikapcsolódási formára várnak javasoljuk az Emlékezés kertjét, O'Connel Streetet és szobrait, Fõposta épületét, Temple Bar (kiskocsmák és bohémek negyede), György korabeli épületek, a modernizált kikötő-negyed épületeit és a Félpennys hídat, de a Grafton Street bevásárlónegyedet is érdemes felkeresni. Éjszaka Dublin környékén.

2.nap: Sligo
Ezen a napon Sligo irányába tud elindulni, ahol a költő, William Butler Yeats szülőotthonát tekinthetik meg. A Benbulben hegység lábánál található Drumcliff temetősírkertben megtekinthető a Yeats család sírhelye. A terület további felfedezéséhez kishajós túrát javaslunk, amely segít megértetni az idelátogatókkal, hogy miért is szerette a Yeats család annyira ezt a területet. Éjszaka Sligo környékén.

3.nap: Achill Islands
A 3.napon javasoljuk a vad, szeles, de gyönyörű Achill sziget meglátogatását, amely Mulranny-ből könnyen megközelíthető egy kis hídon keresztül. Az Achill Drive-on át a körül-belül 40 km hosszú autóút során az Achill sziget legszebb látképe fog Ön elé tárulni. A sziget hosszú idő óta szolgál inspirációként írók és művészek számára egyaránt, az ösztönző környezet miatt egész Európából jöttek ide írók és költők, hogy ihletet merítsenek legújabb alkotásaikhoz. Tekintse meg Heinrich Boll házát és a Deserted Village-t, melyről műveiben oly gyakran írt. Éjszaka Galway környékén.

Irodalmi túra Írországban - 8 nap

4.nap:Aran Islands
Délelőtt a Rossaveal-től induló komp igénybevételét javasoljuk a lakatlan Aran szigetek közül a középsőre, az Inis Meán szigetre. A dublini író, John Millington Synge lenyűgözőnek találta az Aran szigeteken akkoriban élő emberek egyszerű mindennapjait és életvitelét. Az itt élő emberek életéből és az Aran szigeteken töltött ideje alatt megtapasztaltakból rendgeteg inspirációt merített műveihez, melyek megjelennek például a „The Aran Islands” vagy például a „The Playboy of the Western World” című szerzeményeiben is. Éjszaka Galway környékén.

5.nap: Burren és Clare megye
Galway környékét elhagyva utazását elsörként déli irányba tudja megkezdeni, Clare megyébe. Javasoljuk a The Burren megtekintését, amely a legutóbbi jégkorszak során létrejött geológiai paradicsom, ahol több, mint 2000 növény és számos ritka virág található. A part mentén tovább haladva megtekinthetjük a látványos Moher szikláit képző 200 m-es falat, mely elmerül az Atlanti-óceánban. Élvezzen egy kellemes sétát az O’Brien toronyba, ahonnan páratlan kilátás nyílik az óceán partvonalára. Folytassa útját Limericken át, ahol Frank McCourt bestseller könyve, az Angela’s Ashes játszódik. Továbbutazás Kerry megyébe, ahol a következő két éjszakát tölteni fogja.

6.nap: Dingle Peninsula
Egész napos túra során lesz lehetősége megismerni a Dingle félszigetet és annak lélegzetelállító kilátását az Altanti Óceánra és homokos partjaira, ősi és kora katolikus időkben alapított szerzetesi településeket és aprócska ír falukat. Slea Head-hez érve eléri Európa legnyugatibb pontját, ahonnan páratlan kilátás nyílik a partközeli Blasket szigetekre. A Blasket szigetek közül a legnagyobb a Great Blasket island, melyet utolsó lakosai 1953-ban hagytak el. Megismerkedhet az egykor itt élő emberek múltjával, a hajós élet okozta nehézségekkel és a hatalmas irodalmi háttérrel, amellyel a Dunquin közelében található Blasket Centre rendelkezik. A szigetről többet is megtudhat Tomás O’Crohan „The Islandman” című könyvéből is, mely eredetileg ír nyelven íródott. Éjszaka Kerry környékén.

7.nap:  Rock of Cashel
Irányunkat Dublin felé vesszük. Első megállóként Cashelt javasoljuk, ahol megtekintheti a híres Rock of Cashelt, amely egykor a kereszténység központi épületének, legjelentősebb helyszínének számított Írországban. A Rock of Cashel egy 200 láb magas mészkőszikla tetején magasodik a város fölé. A Rock egykor Munster királyának is székhelyéül szolgált. Tovább utazás a főváros felé. Dublinba visszaérve javasoljuk a James Joyce Centre meglátogatását, amely George Bernard Shaw-nak volt a szülőhelye.  Éjszaka Dublin környékén.

8.nap: Elutazás. Slán Abhaile!!
Ha a repülő menetrendje lehetővé teszi, javasoljuk a Grafton Steet felkeresését, ahol ajándéktárgyak és helyi specialitások vásárolhatók vagy eltölthet néhány órát azon látnivalók megtekintésével amelyek esetleg korábban kimaradtak. Indulás Dublin Airport-ra a menetrend függvényében, autó leadása, búcsúzás a Smaragd szigettől.

Irodalmi túra Írországban - 8 nap

 

Programban javasolt szálláshelyek:
1 éj Dublin
1 éj Mayo környéke
2 éj Galway környéke
2 éj Kerry környéke
1 éj Kildare/Offaly

Részvételi díj - 7 éjszaka reggelivel Hotel esetén egy fő részére 2 ágyas szobában:
Január 01 - Március 31: 122.730 Ft/fő
Április 1 - 30: 134.700 Ft/fő
Május 1 - 31: 144.900 Ft/fő
Június 1-30: 162.400 Ft/fő
Július 1- Augusztus 31: 174.730 Ft/fő
Szeptember 1-30: 155.800 Ft/fő
Október 1-31: 142.330 Ft/fő
November 1 - december 29: 125.730 Ft/fő

Egy ágyas felár: 269 600 Ft
Gyerek árak 0-11 éves korig 50% kedvezmény 2 felnőtt fizető esetén.

Részvételi díj - 7 éjszaka reggelivel Bed and Breakfast esetén egy fő részére 2 ágyas szobában:
Január 01 - Május 31: 132.900 Ft/fő
Június 1 - 30 és Szeptember 1 - 0: 144.630 Ft/fő
Július 1 - Augusztus 30.: 146.330 Ft/fő
Október 1 - December 29: 132.900 Ft/fő

1 ágyas felár: 62.500 Ft
Gyermekek 11 éves korig (2 felnőttel egy szobában) kedvezménnyel foglalható.

Foglalási időszak:
Június és Augusztusi időpontokra előre 60 napon kívül folglalható.
Március tól májusig valamint szeptembertől novemberi időpontokra előre 35 napon kívül folglalható.

 
TÁJÉKOZTATÓ:

Kérjük indulás előtt ellenőrizze úti okmánya érvényességét! Az útlevelet vagy személyigazolványt érvényes úti okmányként fogadják el. Gépjárművezetői engedély nem fogadható el személyazonosító okmányként. Külföldi állampolgárságú utasainknak az esetleges vízumigényüket, beutazási feltételeiket egyénileg kell intézniük.

 

A részvételi díj tartalmazza:
• Szállás 3* hotelekben vagy vendégházban, 7 éjszakára, kétágyas fürdőszobás elhelyezéssel, reggelivel.
• Belépőjegyek az alábbiak szerint: 

Külön fizetendő: 
A program során felsorolt egyéni szolgáltatások külön igénybevehetőek, melyre kérés esetén ajánlatot is küldünk. Kérje kollégáink segítségét.

• Repülőjegy ára szolgáltatásokkal, mely akár külön is intézhető. 

• Bérautó a program teljes hosszára  Dublin reptéri felvétellel és leadással. Kérés esetén, a program más városból is kezdhető. (Opel Astra vagy hasonló)

• Ajánlott programban kompolási lehetőségeket is javasoltunk különböző szigetekre. A kommpjegyek intézését előre vállaljuk előzetes egyeztetés és ajánlat után.

• Minden program típus esetén van lehetőség egy-egy éjszakát vagy akár a teljes program során Kastély Hoteleket vagy Caste & Manor House szállásokat igénybe venni. Ennek felára időszaktól és elérhető helyektől függ. Szívesen küldünk részletes lehetőségeket. 

• Háziállat nem vihető.

Bármilyen egyéni kérés vagy program módosítás esetén, szívesen állunk rendelkezésre. 

Foglalási időszakok:
•Június és Augusztusi időpontokra előre 60 napon kívül folglalható.
•Március tól májusig valamint szeptembertől novemberi időpontokra előre 35 napon kívül folglalható.
•Nem foglalható időszak: március 13-18 és december 12-31 közötti napok.

Szállások:
•A szállások esetén a 3 ágyas vagy családi szobák csak lekéréssel foglalhatóak, külön ár egyeztetés szükséges. 
•Egyéni igények esetén, egybe nyíló szoba, mozgássérült szoba kérhető, de nem alap szolgáltatás a szállásokon. 
•3 vagy több szoba együttes foglalása esetén nem garantált ugyan az a B&B szállás.
•Minden szállás a megnevezett településen, maximum annak 40 km-es körzetében található. 

Az ír szolgáltató fent tartja a jogot az alapár változásra, amennyiben Írországban változnak a törvényi szabályozások az áfa vagy a turizmusban fizetendő adók kapcsán.
A forintban értendő árak az árfolyam ingadozást követhetik.

Stornó biztosítás és BBP biztosítás: Az utazás alapára nem tartalmazza a stornó és a BBP biztosításokat. Választható szolgáltatás a csomag mellé 650 Ft/fő nap áron. Részletek ezen a linken. 

Időpontok hamarosan!

Hasonló ajánlatok