Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Írországi kastélyok és kertek - 8 nap Fly & Drive

Írország, Dublin, Dublin Útazonosító: 508403
 • Szálláskategória: Vendégház
 • Utazás módja: Fly & Drive
 • Típus:
Leírás

Írországi kastélyok és kertek
8 napos fly&drive
Fedezze fel a gyönyörű ír kerteket és pompás kastélyokat!

Kiemelt látnivalók az út során:

 • Bunratty Castle and Folk Park
 • King John’s Kastély 
 • Powerscourt Estate történelmi ház és kert
 • Muckross Ház és Kert
 • Blarney Kastély
 • Ring of Kerry
 • Dingle Peninsula
 • Kilkenny
 • Glendalough szerzetesi székhely
 • Cahir Kastély
 • Rock of Cashel

 


1.nap: Üdvözöljük Dublinban!
Menetrend függvényében ékezés Dublinba. Ha időnk engedi Európa egyik legnépszerűbb városában található látnivalók felfedezését javasoljuk. Dublin olyan kincsekben és gyöngyszemekben bővelkedik, mint például a St. Patrick’s Cathedral, a Dublin Castle vagy a Trinity College, hogy csak egy pár példát említsünk. Azoknak, akik nyugodtabb tempójú kikapcsolódási formára várnak, a Grafton Street bevásárlónegyedet javasoljuk figyelmébe. Éjszaka Dublin környékén.

2.nap: Dublin és Wicklow
Ezen a napon Wicklow környékének megtekintésére lesz lehetőségük és kiélvezhetik a nap nyújtotta lehetőségeket a legszebb vidéki területeken. Utazzon végig a déli partvonalon egészen Bray-ig, ahol egy fotó megállót követően Wicklow szívébe autózhatnak tovább, a vidéki, hegyes-dombos utakon. Látogassanak el a varászlatos szépségű Powerscourt Estate történelmi házhoz és kertekhez.  Wicklow szívében megtekinthetik Glendalough-t is, amely Írország egyik leglenyűgözőbb szerzetesi székhelye, melyet St. Kevin alapított a 6. században. Ezen a természeti szépségekben és spiritualitásban bővelkedő helyen akár vezetett túra keretein belül is tehetnek látogatást. Éjszaka Dublin környékén.

3.nap: Limerick, Bunratty kastély
Kezdje meg utazását Limerick felé, mely Írország 4. városa. Itt megtekintheti a King John’s Castle-t, amely egy 13. századi megerősített kastély/erődítmény, a King’s Island-en, a középkori Limerick szívében. A Shannon folyóra néző kastély érdekes betekintési lehetőséget nyújt arra, hogy milyen életet élhettek itt az emberek a politikai felfordulások, háborúk és éhínség ideje alatt. A délutáni órákban egy rövid autóúttal megközelíthető A Bunratty kastély és Folk Park, amely Írország legteljesebb és legautentikusabb kastélya. A vár építtetője, Thomond gróf nagy híve volt az ünnepségeknek, vendégszeretete és itt rendezett lakomái messze földön híresek voltak. Az ennek emlékét őrző középkori vacsorákat egész évben esténként kétszer tartják, négyfogásos, a középkorra jellemző ételekkel, zenés kísérettel.  A Folk Park területén felépítésre került egy bemutatófalu és annak 19. századi mezőgazdasági technikai felszereltsége, hogy szemléltesse az egykor a területen élők életét. Éjszaka Limerick környékén.

4.nap: Dingle Peninsula
A Limricktől való távozást követően egész napos túra során lesz lehetősége megtekinteni a Dingle Peninsulát és annak lélegzetelállító kilátását az Altanti Óceánra és homokos partjaira, ősi és kora katolikus időkben alapított szerzetesi területeket és aprócska ír falukat. Slea Head-hez érve eléri Európa legnyugatibb pontját, ahonnan páratlan kilátás nyílik a partközeli Blasket szigetekre. A Blasket szigetek közül a legnagyobb a Great Blasket island, melyet utolsó lakosai 1953-ban hagytak el. Amennyiben az időjárás engedi, részt vehet egy kishajós túra a Dingle kikötőtől, hogy megtekintse a területet, amelyet Fungie, a vad palackorrú delfin élőhelyéül választott. Fungie-t 2020 óta nem látták ezen a helyen. Fungie emlékét a kikötőben bronz szobor formájában őrizték meg. Éjszaka Kerry környékén.

Irorszagi kastélyok és kertek 1

5.nap: Kerry gyűrű
Egész napos túra a híres Ring of Kerry-n. Az út Moll’s Gap-hez lélegzetelállító, képeslapra illő tavaival és hegyeivel a Lady’s View-nál és a Torc Vízesés elkápráztató szépségével. Ha ideje engedi, autózzon el a Gap of Dunloe-hoz túraautóval vagy tegyen egy sétát a 19. századi viktoriánus időkből származó Muckross House and Gardens villa körül, amely a gyönyörű Killarney Lakes és Nemzeti Park közvetlen közelében található. Éjszaka Kerry környékén.   

6.nap: Cork, Kenmare, Garnish Island
Utazzon Corkba a mesebeli Kenmare és Glengarriff településeken át. Glengarrifftól lehetősége van komppal átmenni a Garnish szigetre (ha az időjárás engedi – a kompok áprilistól októberig közlekednek). A szigetnek csodás történelme van és szokatlan micro klímája lehetővé teszi, hogy széles skálájú egzotikus növényvilágnak adjon otthont. Utazását Bantry felé tudja tovább folytatni, ahol az egyik legszebb Ír történelmi házat, a Bantry House-t látogathatja meg. A Bantry ház rendelkezik az egyik legjobb kilátással a Bantry Bay-re, West Cork-ban. Éjszaka Cork környékén.

7.nap: Kilkenny, Rock of Cashel
A reggeli órákban felfedezheti Írország egyik legnépszerűbb városát, Corkot. Itt ellátogathat az English Marketbe, ahol finomabbnál finomabb friss termékeket kóstolhat. A hangsúly a helyi termelők termékein van, többek közt különféle sajtokkal, sonkákkal, vajazott tojással, kolbászokkal és füstölt lazaccal a kínálat között.
Délután Corkot elhagyva Kilkenny felé tartó autózás során Írország 3 leglenyűgözőbb kastélyát lesz lehetősége megtekinteni. A Cahir kastély Írország egyik legnagyobb és legjobb állapotban megőrzött kastélya. A kastély a Suir folyó sziklás szigetén található. Következőként a Rock of Cashel felé veheti az irányt, amely a 200 láb magas mészkőszikla tetején magasodik a város fölé. A Rock egykor Munster királyának székhelye volt. A napot a 12. században épült, a viktoriánus korszakban újjáformált, parkosított övezetben található Kilkenny Kastély látogatásával tudja zárni, amely a Butler család és az Ormonde hercegnek és márkinak volt fő székhelye. Éjszaka Kilkenny vagy Carlow környékén.

8.nap: Hazautazás. Slán Abhaile!!
A menetrend függvényében indulás a Dublini repülőtérre és hazautazás.

Irorszagi kastélyok és kertek 2

 

Foglalási időszak:
Június és Augusztusi időpontokra előre 60 napon kívül folglalható.
Március tól májusig valamint szeptembertől novemberi időpontokra előre 35 napon kívül folglalható.


 
TÁJÉKOZTATÓ:

Kérjük indulás előtt ellenőrizze úti okmánya érvényességét! A személyigazolvány és útlevél is megfelelő érvényes úti okmányként. Gépjárművezetői engedély nem fogadható el személyazonosító okmányként. Külföldi állampolgárságú utasainknak az esetleges vízumigényüket, beutazási feltételeiket egyénileg kell intézniük.

A részvételi díj tartalmazza:
• Szállás 3* hotelekben vagy vendégházban, 7 éjszakára, kétágyas fürdőszobás elhelyezéssel, reggelivel.
• Belépőjegyek az alábbiak szerint: 

Külön fizetendő: 
A program során felsorolt egyéni szolgáltatások külön igénybevehetőek, melyre kérés esetén ajánlatot is küldünk. Kérje kollégáink segítségét.

• Repülőjegy ára szolgáltatásokkal, mely akár külön is intézhető. 

• Autóbérlő partnerünkkel együtt szívesen foglalunk bérautót a kívánt helyen, kategóriában utasaink számára. Bérautó a program teljes hosszára  Dublin reptéri felvétellel és leadással. Kérés esetén, a program más városból is kezdhető. (Opel Astra vagy hasonló) Árak és elérhetőségről érdeklődjön kollégáinknál. 

• Ajánlott programban kompolási lehetőségeket is javasoltunk különböző szigetekre. Együttműködünk minden érintett komptársasággal, és szívesen lefoglaljuk a kívánt kompot a vendégek számára. Árak és elérhetőségről szintén kollégáink tudnak felvilágosítást adni.

• Szeretne egy Kastélyszállóban éjszakázni? Minden program típus esetén van lehetőség egy-egy éjszakát vagy akár a teljes program során 4* szállodában, Kastély Hoteleket vagy Caste & Manor House szállásokat igénybe venni. Ennek felára időszaktól és elérhető helyektől függ. Szívesen küldünk részletes lehetőségeket. 

• Háziállat nem vihető.

• Szeretne olyan belépőt  hozzáadni utazáshoz , amelyek nem szerepelnek a csomagban, de szerepelnek a programajánlóban ? Keressen minket és elkészítjük erre is ajánlatunkat.

• Bármilyen egyéni kérés vagy program módosítás esetén, szívesen állunk rendelkezésre. 

 

Foglalási időszakok:
•Június és Augusztusi időpontokra előre 60 napon kívül folglalható.
•Március tól májusig valamint szeptembertől novemberi időpontokra előre 35 napon kívül folglalható.
•Nem foglalható időszak: március 13-18 és december 12-31 közötti napok.

Szállások:
•A szállások esetén a 3 ágyas vagy családi szobák csak lekéréssel foglalhatóak, külön ár egyeztetés szükséges. 
•Egyéni igények esetén, egybe nyíló szoba, mozgássérült szoba kérhető, de nem alap szolgáltatás a szállásokon. 
•3 vagy több szoba együttes foglalása esetén nem garantált ugyan az a B&B szállás.
•Minden szállás a megnevezett településen, maximum annak 40 km-es körzetében található. 

 

Az ír szolgáltató fent tartja a jogot az alapár változásra, amennyiben Írországban változnak a törvényi szabályozások az áfa vagy a turizmusban fizetendő adók kapcsán.
A forintban értendő árak az árfolyam ingadozást követhetik.

Stornó biztosítás és BBP biztosítás:  Az utazás alapára nem tartalmazza a stornó és a BBP biztosításokat. Választható szolgáltatás a csomag mellé 650 Ft/fő nap áron. Részletek ezen a linken. 

Időpontok hamarosan!

Hasonló ajánlatok