Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Írországi betekintés 8 nap - Fly & Drive

Írország, Írország Útazonosító: 506190
  • Szálláskategória: Vendégház
  • Utazás módja: Fly & Drive
  • Típus:
Leírás

Történelmi és a kulturális látnivalók páratlan keveréke és így betekintést nyújtunk a Zöld sziget életébe.

Írországi betekintés 8 nap - Fly & Drive

Fő látnivalók:
Dublin | Guinness Store House | 6. századi szerzetesi település | Kylemore Abbey | The Burren | Moher Sziklák | Ring of Kerry | Kilkenny Kastély

Választható utazási időszakok: 2023. január - decemberig.
Választható indulási napok: egyéni igény szerint minden nap
Választható szállások: hotel vagy B&B. kérésre Kastély hotel vagy Caste & Manor House akár egy éjszakára is kérhető. Ellátás: Reggeli.

Irorszagi betekintes 8 nap
 

JAVASOLT PROGRAM:

1. nap Üdvözöljük a Dublinban!
Menetrend függvényében érkezés Dublinba. Ha időnk engedi, Európa egyik legnépszerűbb városában található látnivalók felfedezését javasoljuk. Dublin olyan kincsekben és gyöngyszemekben bővelkedik, mint például a St. Patrick’s Cathedral ( Jonathan Swift több mint 30 évig volt az esperese), a Dublin Castle vagy a Trinity College (a Trinity College Írország leghíresebb egyeteme, 1592-ben alapította I. Erzsébet angol királynő. Könyvtárában van kiállítva a világhírű kódex, a „Book of Kells”, mely latinul íródott, 800 körül!) , hogy csak egy pár példát említsünk. Azoknak, akik nyugodtabb tempójú kikapcsolódási formára várnak javasoljuk az Emlékezés kertjét, O'Connel Streetet és szobrait, Fõposta épületét, Temple Bar (kiskocsmák és bohémek negyede), György korabeli épületek, a modernizált kikötő-negyed épületeit és a Félpennys hídat, de a Grafton Street bevásárlónegyedet is érdemes felkeresni. Éjszaka Dublin környékén.

2. nap: Dublinból Mayo-ba
Dublinból indulva utazzon nyugatra, közép-Írország hullámzó síkságain át. Utazása során áthalad Kilbeggan városán, ahol lehetősége lesz megállni és ellátogatni a régi Johnny Locke szeszfőzdébem lepárlóüzembe. Később Athlone-ba érve látogatást tehet a közelben található 6. századi szerzetesi településre, Clonmacnoise-ba, amely Írország egyik legnagyobb fontossággal bíró látnivalója. Folytassa utazását Mayo irányába, mely környékén az éjszakát tölteni fogja.. Az ajánlott út hossza kb 250 km

3.nap: Mayoból Connemara-ba
Castlebar hátrahagyását követően Írország egyik legkiemelkedőbb természeti szépségű területére látogathat Connemara-ba. Kis tavak százai, birkanyájak, kőfalak, apró farmok, elhagyatott homokos tengerpartok jellemzik ezt a tájat. Connemara tökéletesen alkalmas a Gaelic kultúra megismerésére. Utazzon keresztül Louisburg-ön és Delphi-n egészen Leenane-ig, a nyugat egyik legjelentősebb halásztelepülésére. Utazzon keresztül a bámulatos Maam Valley-n a Maam Cross-ig, majd pedig a Recess és Lough Inagh Valley-n át egészen a Kylemore apátságig. Megéri látogatást tenni a Connemara Nemzeti Parkba is Letterfrack-nál. Ezen a területen még beszélik az ír nyelvet, sok helyen találkozhatunk vele. Az éjszakát Galwayben vagy a környékén töltik. Az ajánlott út hossza kb 260 km

Irorszagi betekintes 8 nap

4. nap Connemara
Lehetőség a Connemara-val való ismeretség további elmélyítésére. Dél Connemara felfedezésére indulhat, Clifdentől a Ballyconneely csodálatos golfpályák mellett haladva, akár az óceán parton akár Roundstone-on keresztül, Ballynahinch lazachalászatról elhíresült településére. Később lehetősége nyílik egy rövid kompúttal átmenni az Aran szigetekre Rossavealből (körül-belül 30 perces kompút). A sziget légi úton is megközelíthető. Éjszaka Galway környékén.

5.nap: Connemara-ból Killarney-be
Ha van kedvük a mai napon keljenek korán és irány a látványos Moher sziklái. Legjobb ha Burrenen áthaladva megyünk. Ajánlatunk: Bunratty Kastély. A vár építtetője, Thomond gróf nagy híve volt az ünnepségeknek, vendégszeretete és itt rendezett lakomái messze földön híresek voltak. Az ennek emlékét őrző középkori vacsorákat egész évben esténként kétszer tartják, négyfogásos, a középkorra jellemző ételekkel, zenés kísérettel. A várat és a körülötte életre keltett viktoriánus kori falut teljesen felújították, és meseszerű környezetett hozva létre. Érdemes megállni egy pintre Durty Nelliesnél. Folytassa útját a moher sziklák látogatóközpont felé. az Atlanti-óceán felett magasodó, hosszan elnyúló függőleges sziklafa az egyik leglátványosabb természeti képződmény a szigeten. Burren-en vezet az utunk, ha a Shannon, Írország leghosszabb folyóján killimer/Tarbert irányában áthaladó komhoz szeretnénk eljutni. Autózzon keresztül Listowel városán, amely az évente megrendezésre kerülő lóversenyéről lett híres és folytassa utazását tovább déli irányba, ameddig elér Tralee-ig. Mielött folytatja utját Kerry-be megtekintheti a Kerry the Kingdom nevű kiállítást is. Az éjszakát Kerry környékén töltik. Az ajánlott út hossza kb 280 km.

6. nap Killarney
Egy egész napos túrát ajánlunk a híres Ring of Kerryn, mely Írország délnyugati partvidékének egy nagy félszigetét járja körül, a Brit-szigetek egyik legszebb panoráma útjának számít összesen 170 km, de nekünk elég csak egy kis részét is megnézni. Kihagyhatatlan a Kerry-gyűrű részét képező átjáró a Moll’s Gap, 15,5 km hosszú dimbes-dombos útszakasza. Érdemes megállnunk a Ladies' View kilátópontnál és a Torc vízesésnél. Ha ideje engedi álljon meg pihenni négy tó legszebb pontján a Gap of Dunloená, vagy a Killarney Nemzeti Park közepén található Muckross House és kertnél. Visszatérünk előző esti szállásunkhoz. 

7. nap Killerney - Kildare-Offaly
Reggeli után induljunk Killarneybe és sétáljon kicsit a városban, mely Írország leginkább közzépkori hangulatot árasztó városa. 1192-ben építették fel kőből a várat, melynek négy tornyából három túlélte a történelem viharait. 1935-ig a Butler család tulajdona volt. A pincében lévő galéria Írország Dublinon kívüli legjelentősebb művészeti galériája. A Kilkenny kastély 20 hektáros ősparkjának dísze a kelta kereszt alakú rózsakert, innen csodálatos panoráma nyílik a folyóra. majd tovább utazzon át Írország délkeleti részén, Mallow és Clonmel tartományi városaiban. A környék két egyetemmel is rendelkezik, és számítástechnikai óriások képviseltetik magukat itt. A Curragh síkságon híres lóversenypálya működik. A megye híres az istállóiban nevelt lovakról. Itt rendezik évente a nagy Punchestone lóverseny fesztivált és az Ír Derbyt. Kildare-ben van az ír kormány fenntartotta Ír Nemzeti Lóistálló is. Ezen vidék felfedezése érdekében az éjszakát Kildare/Offaly környékén töltik. 

8. nap Elutazás: Slán abhaile !!
Reggel a repülő menetrendje alapján ha időnk engedi vásárolhat ajándéktárgyak Grafton Streeten, vagy eltölthet néhány órát azon gazdag látnivalókkal melyek esetleg kimaradtak korábban. Indulás a menetrend függvényében Dublin Airportra, repülőtéren autó leadása, búcsúzzon a Smaragd szigettől.

Irorszagi betekintes 8 nap

 Programban javasolt szálláshelyek:
1 éj Dublin
1 éj Mayo környéke
2 éj Galway környéke
2 éj Kerry környéke
1 éj Kildare/Offaly

Részvételi díj - 7 éjszaka reggelivel Hotel esetén egy fő részére 2 ágyas szobában:
Január 01 - Március 31: 122.730 Ft/fő
Április 1 - 30: 134.700 Ft/fő
Május 1 - 31: 144.900 Ft/fő
Június 1-30: 162.400 Ft/fő
Július 1- Augusztus 31: 174.730 Ft/fő
Szeptember 1-30: 155.800 Ft/fő
Október 1-31: 142.330 Ft/fő
November 1 - december 29: 125.730 Ft/fő

Egy ágyas felár: 269 600 Ft
Gyerek árak 0-11 éves korig 50% kedvezmény 2 felnőtt fizető esetén.

Részvételi díj - 7 éjszaka reggelivel Bed and Breakfast esetén egy fő részére 2 ágyas szobában:
Január 01 - Május 31: 132.900 Ft/fő
Június 1 - 30 és Szeptember 1 - 0: 144.630 Ft/fő
Július 1 - Augusztus 30.: 146.330 Ft/fő
Október 1 - December 29: 132.900 Ft/fő

1 ágyas felár: 62.500 Ft
Gyermekek 11 éves korig (2 felnőttel egy szobában) kedvezménnyel foglalható.

Foglalási időszak:
Június és Augusztusi időpontokra előre 60 napon kívül folglalható.
Március tól májusig valamint szeptembertől novemberi időpontokra előre 35 napon kívül folglalható.


TÁJÉKOZTATÓ:

Kérjük indulás előtt ellenőrizze úti okmánya érvényességét! Az útlevelet vagy személyigazolványt érvényes úti okmányként fogadják el. Gépjárművezetői engedély nem fogadható el személyazonosító okmányként. Külföldi állampolgárságú utasainknak az esetleges vízumigényüket, beutazási feltételeiket egyénileg kell intézniük.

 

A részvételi díj tartalmazza:
• Szállás 3* hotelekben vagy vendégházban, 7 éjszakára, kétágyas fürdőszobás elhelyezéssel, reggelivel.
• Belépőjegyek az alábbiak szerint: 

Külön fizetendő: 
A program során felsorolt egyéni szolgáltatások külön igénybevehetőek, melyre kérés esetén ajánlatot is küldünk. Kérje kollégáink segítségét.

• Repülőjegy ára szolgáltatásokkal, mely akár külön is intézhető. 

• Bérautó a program teljes hosszára  Dublin reptéri felvétellel és leadással. Kérés esetén, a program más városból is kezdhető. (Opel Astra vagy hasonló)

• Ajánlott programban kompolási lehetőségeket is javasoltunk különböző szigetekre. A kommpjegyek intézését előre vállaljuk előzetes egyeztetés és ajánlat után.

• Minden program típus esetén van lehetőség egy-egy éjszakát vagy akár a teljes program során Kastély Hoteleket vagy Caste & Manor House szállásokat igénybe venni. Ennek felára időszaktól és elérhető helyektől függ. Szívesen küldünk részletes lehetőségeket. 

• Háziállat nem vihető.

Bármilyen egyéni kérés vagy program módosítás esetén, szívesen állunk rendelkezésre. 

Foglalási időszakok:
•Június és Augusztusi időpontokra előre 60 napon kívül folglalható.
•Március tól májusig valamint szeptembertől novemberi időpontokra előre 35 napon kívül folglalható.
•Nem foglalható időszak: március 13-18 és december 12-31 közötti napok.

Szállások:
•A szállások esetén a 3 ágyas vagy családi szobák csak lekéréssel foglalhatóak, külön ár egyeztetés szükséges. 
•Egyéni igények esetén, egybe nyíló szoba, mozgássérült szoba kérhető, de nem alap szolgáltatás a szállásokon. 
•3 vagy több szoba együttes foglalása esetén nem garantált ugyan az a B&B szállás.
•Minden szállás a megnevezett településen, maximum annak 40 km-es körzetében található. 

Az ír szolgáltató fent tartja a jogot az alapár változásra, amennyiben Írországban változnak a törvényi szabályozások az áfa vagy a turizmusban fizetendő adók kapcsán.
A forintban értendő árak az árfolyam ingadozást követhetik.

Stornó biztosítás és BBP biztosítás: Az utazás alapára nem tartalmazza a stornó és a BBP biztosításokat. Választható szolgáltatás a csomag mellé 650 Ft/fő nap áron. Részletek ezen a linken. 

 

Időpontok hamarosan!

Hasonló ajánlatok