Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Párizs - Normandia és a vadregényes Bretagne - autóbusszal 2023

Franciaország, Körutazás Franciaországban, Körutazás Franciaországban Útazonosító: 168374
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Nyugat-európai program, Városlátogatás
Leírás

A program tervezett útvonala:

1. nap: Szeged – Budapest – Mannheim (körny.) (970 km)

Elutazás a reggeli órákban Szeged­ről. A Budapest–Hegyeshalom–Pas­sau–Regensburg útvonalon uta­zunk tovább Németországba rövid pihenőkkel és napközben fakulta­tív ebédelési lehetőséggel. Tran­zitszállás Németország területén. 

2. nap: Mannheimtől Párizsig (520 km)

Reggelit követően továbbindulunk Franciaországba. Párizsba a kora délutáni órákban érkezünk és a francia főváros nevezetességeivel ismerkedünk, az egyik legszebb részletébe kapunk bepillantást a városnak: a Montmartre dombon található festői Sacre Coeur bazi­likához könnyed sétával érkezünk, ahonnan páratlan „köszöntőt” kapunk a várostól! A Montmartre dombról lesétálva a Festők terén át a Moulin Rouge ikonikus bejáratá­hoz érkezünk és élvezzük a Place Pigalle hangulatát. Repülővel érke­ző utasaink városnézés előtt csat­lakoznak a csoporthoz. Az éjszakát párizsi szálláshelyünkön töltjük. 

3. nap: Rouen – Breuil kastély – Deauville – Honfleur (250 km)

Megreggelizünk, majd Norman­dia egykori fővárosába, Rouenbe utazunk. Megtekintjük óvárosát, a Notre Dame katedrálist – amit az impresszionista festészetben Mo­net tett felejthetetlenné, majd in­nen a városközponti piactéren lévő egykori vesztőhelyig, Jeanne d’Arc utolsó lépteit követjük. Délután el­látogatunk a gyönyörű környezet­ben lévő Breuil kastélyához, ahol egy Calvados lepárló rejtelmeivel ismerkedünk (felár ellenében). Ezt követően végig festői normann fal­vak között vezet utunk a híres üdü­lővárosba, Deauville-be. Az elegáns fürdőhely a párizsiak tradicionális üdülőhelye, melyet széles sugáru­tak, patinás sétányok tesznek kel­lemessé. Szállásunk 1 éjszakán át Deauville-ben vagy környékén lesz. 

4. nap: Bayeux – Arromanches – Mont-Saint-Michel – Saint-Malo 
(310 km)

Normandia városai és falvai ma is őrzik a II. világháború egyik legje­lentősebb eseményének az emléke­it. A normandiai partraszállásra ma múzeumok emlékeznek, és katonai temetők, melyeknek súlyos csend­jében az ember halkan köszönetet mond mindannyiunk szabadságá­ért. A tengerben és a partokon még ma is állnak a bunkerek, és néhány helyen még annak a pontonhídnak az elemei is láthatók, melyeket a szövetségesek építettek azon a bi­zonyos júniusi éjszakán. Délelőtt a normann partok mentén folytatjuk utunkat, Bayeux-n át Arromanches­ba a normandiai partraszállás egyik legemlékezetesebb színhelyére. A hatalmas part menti falak tete­jén állva megelevenedik előttünk a partraszállás hajnala, a sok ezer tengerről a partnak küldött fiatal félelme, hősiessége, áldozata, a há­ború addig soha nem látott logisz­tikája, napok alatt épített kikötője, melynek egyes elemei szemünk előtt még ma is a tengerben „úsz­nak”. Tovább utazva Bretagne és Normandia határvidékén Mont-Sa­int-Michel apátsághoz, Normandia legmonumentálisabb műemléké­hez érkezünk. A tenger által na­gyobb részt körbezárt szigeten, egy hatalmas gránitsziklára épült ezer­éves apátság falai között idézzük meg a monostor aranykorát. Majd a továbbiakban sem távolodunk el a tengerparttól, az egykori kalózváros Saint-Malo érintésével az elegáns tengerparti üdülőhelyre Saint-Maloba vagy környékére, ahol szálláshelyünk is lesz. 

5. nap: Frehel-fok – Carnac és a Quiberon-félsziget (200 km)

Reggeli után a Frehel-fokhoz uta­zunk. E vad parton az Atlanti-óceán valóban megmutatja féktelen ere­jét, elbűvölő szépségét. Az óceán felett több száz méterre magasodó sziklafalak látványa köszönt ben­nünket. Egy itteni tenger és szél hangját követő séta felér egy igazi magashegyi meditációval. Gondja­inkat a tengernek adva a déli par­tok felé indulunk. Menetidő függvé­nyében meglepetéssel szolgálunk kedves utasainknak… Átutazva a legendás Brocéliande-i erdőn, Carnac-ban sétálunk a titokzatos bretagnei menhireknél (hatalmas szikla-tömbök). A Le Menec mezőn álló Menhirek 11 kősort alkotnak. Megérthetjük, hogy Asterix világa nagyonis valós mese, mégis csupa rejtély, hisz ma sem tudjuk ponto­san, hogy kik, hogyan, mi végett emelték őket. Tovább utazunk a Quiberon félszigeten, a „vadparton”, ahol gyönyörködhetünk az óceán félelmetes látványában. A félsziget csücskében fürdőzési lehetőséget ajánlunk. Szállásunk Auray-ben vagy környékén lesz.

6. nap: Vannes és Angers, Párizs (590 km)

Szálláshelyünket elhagyva Van­nes-ba, a Morbihan öböl mélyén fekvő, műemlékekben gazdag vá­rosba utazunk. Megtekintjük óvá­rosát, székesegyházát, fagerendás házait, melyeket városfal vesz körül. Szabadidőnket követően Párizs irá­nyába folytatjuk utunkat, útközben már a Loire-vidékre érve megállunk Angers-ben. Az egykori Anjou her­cegség központjában láthatjuk An­jou urainak (leszármazottaik közé tartoztak Anjou-házi királyaink) roppant erejű várkastélyát, külön­leges hangulatú kanonok városát, és megismerkedünk egy titokza­tos, egykor ott élt magyar királlyal. Az esti órákban érkezünk Párizsba, szálláshelyünkre.

7. nap: Szabadidő Párizsban, Reims, Mannheim (530 km)

Reggelit követően szabadidejében válogathat Párizs gazdag kulturális kínálatából (Orsay múzeum, Louv­re, Rodin múzeum), vagy átadhatja magát egy könnyed hangulatos sétának a belvárosban. Repülős utasainknak menetrendtől függően szabadidő, vagy transzfer a repülő­térre, hazautazás. Autóbuszos uta­sainkkal továbbutazunk Reimsbe, melynek megtekintjük világhírű katedrálisát. Szállásunk estére már Németországban lesz.

8. nap: Mannheim – Budapest – Szeged (970 km)

Megreggelizünk, majd Németorszá­gon és Ausztrián keresztül utazunk hazafelé, útközben rövid pihenőkkel és napközben fakultatív ebéde­lési lehetőséggel. Érkezés Bu­dapestre az esti-éjszakai órákban, továbbutazás Szegedre.

  

Csatlakozhat körutazásunkhoz repülővel is! Érkezés a 2. napon a párizsi repülőtérre, transzfer a szállodába. Utasaink a 2-6. napig a leírás szerinti programon vesznek részt, ill. a szállás, ellátás erre az időre vonatkozik. Hazafelé transzfer a repülőtérre a 7. napon majd hazautazás Budapest/Liszt Ferenc repülőtérre.

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

16800
2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

11500
3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

10000

Árak és felárak magyar forintban és euróban (1 főre)
2023. 07.22., 08.26.  
Eurós áraink árfolyam garanciával - További információért kattintson IDE!


Részvételi díj autóbusszal (07.22.): 325.000 Ft / 844 EUR
Részvételi díj autóbusszal (08.26.): 314.000 Ft / 816 EUR
(Kis csoportos létszám felár: 25.000 Ft / 65 EUR/fő*)
Részvételi díj repülővel (07.23.): 405.000 Ft / 1.052 EUR
Részvételi díj repülővel (08.27.): 395.000 Ft / 1.026 EUR
(Kis csoportos létszám felár: 30.000 Ft / 78 EUR/fő*)
Repülőtéri illeték: kb. 55.000 Ft / 143 EUR
1 ágyas felár autóbusszal: 122.000 Ft / 317 EUR
1 ágyas felár repülővel: 105.000 Ft / 273 EUR
5x vacsora felár (15 főtől, 2-6. napon): 54.000 Ft / 140 EUR


Utasbiztosítás (Classic) autóbusszal: 5.600 Ft
Utasbiztosítás (Prémium)autóbusszal: 7.280 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg)autóbusszal: 9.200 Ft
Utasbiztosítás (Classic) repülővel: 4.200 Ft
Utasbiztosítás (Prémium) repülővel: 5.460 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg) repülővel: 6.900 Ft 
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.


Utazás: autóbusszal, vagy repülővel
Elhelyezés: 7 éjszaka szálloda*** 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 7x reggeli


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 80 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 20 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*25-34 fő esetén: 25.000 Ft / 65 EUR/fő (autóbusszal)

*25-34 fő esetén: 30.000 Ft / 78 EUR/fő (repülővel)

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Tatabánya (pálya)-Győr-Hegyeshalom (határ) útvonalon vagy Párizsban repülővel. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a reptéri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 7 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában , 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 7x reggelis ellátást 

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

- útlemondás biztosítást

  

A részvételi díj nem tartalmazza:

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- 5x vacsora ellátást 

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Időpontok hamarosan!

Hasonló ajánlatok