Tower Bridge

 

tower_bridge.jpg
Azonosító: 
30

Tower Bridge
A Tower Bridge (vagy Tower híd) közúti híd a Temze felett, London északi és déli felét köti össze. Neogótikus tornyai és a köztük található felnyitható hídszakasz tette különlegessé, napjainkra London szimbólumává vált.

A 19. század végén szükségessé vált Londonban egy újabb közlekedési kapcsolat létesítése a Temze felett, mely a megépült hidaknál keletebbre, a tengerhez közelebb helyezkedik el. London számára a tengeri kapcsolat azonban a városon belülinél is fontosabb volt, így a parlament előírta, hogy a hídnak biztosítania kell a legnagyobb tengeri hajók áthaladásának lehetőségét is. Ez az előírás vezetett a felnyitható középső nyíláshoz, ahol a középső nyílást egy kétszárnyú billenőhíd alkotja. Nevét a közelben található londoni Towerről kapta, megjelenését is hozzá kellett igazítani, így jöttek létre a ma is látható stílusú tornyok. Építését 1886-ban kezdték és 1894-ben fejezték be.

Tervező: John Wolfe-Barry és Horace Jones
Átadás ideje: 1894. június 30.

Belépő a Tower Bridge, egyedülálló kiállítására , ahol betekintést kapunk a híd történetébe, építésébe és persze működésébe.

Felnőtt : 5.190.- Ft./ fő
Senior: 4.750.- Ft / fő
Gyerek 5-15 : 3.980.- Ft./fő