Skót körutazás látogatással Skye szigetén

 

wallace_monument.jpg
Utazás formája: 
Csoportos utazás repülővel
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
reggeli
Utazás: 
repülő
Város: 
Edinburgh
AKCIÓ: 
Előfoglalási akció - 15.000 Ft
Azonosító: 
5-4
Megrendelhető a következő időszakokra: 

Dátum 2020. április 28 - május 4.
Időtartam 7 nap/6 éj
Részvételi díj kétágyas szobában: 319 900 Ft/fő

Előfoglalási kedvezmény 3 hónappal az inulás előttig, azaz 2020. január 28-ig: 16 000 Ft/fő

Járulékos költségek: 

 Reptéri illeték, biztosítás, fakultatív vacsora

Skót körutazás látogatással Skye szigetén csoportos körutazás
Előfoglalási kedvezmény: 3 hónappal indulás előtt - 16 000 Ft/fő

Dátum 2020. április 28 - május 4.
Időtartam: 7 nap/6 éj
Utazás Menetrendszerinti repülőjárattal, Repülési idő Kb. 3,5 óra
Elhelyezés 3-csillagos szállodákban
Ellátás Reggeli
Idegenvezetés A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.
Minimum létszám 25 fő

A Skót Felföld összetéveszthetetlenül zord tájai, festői várai, Loch Ness és a skót szoknya legendája, egy pohár skót whisky és a misztikus szigetvilág mind felfedezésre csábít!

Programleírás 

1.nap: Glasgow
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban frankfurti átszállással Glasgow-ba, ahol első napunkat töltjük. Gyalogosan ismerkedünk meg a főbb látnivalókkal; a hatalmas katedrálissal (kívülről) és a viktoriánus nekropolisszal, mellette a középkorból fennmaradt legrégebbi házzal, majd megállunk a III. Györgyről elnevezett téren, ahol a Városháza és a Modern Művészeti Galéria is található. Szállás Glasgowban (1 éj).

2. nap: Stirling, Loch Lomond, Glen Coe, Fort William
Reggel Stirling ősi városába utazunk, látogatás a várban, majd fotózási lehetőség a William Wallace emlékműnél, majd utunk a Loch Lomond tó és a Trossachs vidékén keresztül vezet, a gyönyörű tájat miniatűr Skóciának is hívják, hiszen a skót tájak minden jellegzetességét megtaláljuk itt. Glen Coe festői völgyén át érjük el a Ben Nevis lábánál fekvő Fort William-et, ahol az estét töltjük. Szállás Fort Williamben (2 éj).

3. nap: Skye szigete
Egész napos kirándulás Skye szigetére (a vadregényes sziget eléréséhez sok buszozás szükséges, érdemes előre felkészülni rá). A Belső-Hebridák legnagyobb szigetének fő vonzereje a fantasztikus táj: zöldellő mocsarak, hegyvonulatok, izgalmas sziklaalakzatok, tavak, vízesések és vad, sziklás tengerpartok egyvelegén át visz buszunk. Séta Portree-ben a sziget fővárosban és látogatás a Dunvegan kastélyban, a MacLeod klán ősi székhelyén.

4. nap: Loch Ness, Blair kastély, Pitlochry
Reggel ellátogatunk a híres Loch Ness-i tóhoz. Megismerkedünk Nessie, vagyis a tó szörnyének legendájával és megcsodáljuk a tóra néző kilátást a parton fekvő Urquhart kastélyból. Ezután a gyönyörű természeti környezetben fekvő Blair kastélyt fedezzük fel, végül sétálunk egyet Pitlochry hangulatos városkájában. Szállás Pitlochry-ban (1éj).

5. nap: St. Andrews
Pitlochry-t elhagyva a bájos St. Andrews-ba teszünk látogatást. A tengerparton fekvő település a golf szülővárosa és ismert elit egyetemeiről is, itt tanult Vilmos herceg is. Megtekinthetjük a katedrális lenyűgöző romjait és a régi temetőt, majd továbbutazunk a nyüzsgő Edinburgh-be. Szállás Edinburgh-ben (2éj).

6. nap: Melrose apátság, Rosslyn kápolna, whiskey lepárló
Délelőtt Edinburgh környékén teszünk kirándulást, ellátogatunk a gyönyörű Melrose apátsághoz a Skót Határvidékre, majd egy whiskey lepárló üzembe, ahol kóstolásra is nyílik lehetőség. Következő megállónk a lenyűgöző díszítésű Rosslyn kápolna lesz. A gótikus kápolnát megannyi legenda lengi körül, nem véletlenül kapott szerepet Dan Brown besteller regényében is, melynek köszönhetően további felújítási munkák zajlanak az épületen. Este szabadprogram Edinburgh-ben.

7. nap: Edinburgh
Az utolsó napon gyalogosan felfedezzük Edinburgh-öt: az Óváros és az Újváros szépségeit, a város fő utcáját, vagyis a Royal Mile érdekes épületeit, a várat, láthatjuk a Holyroodhouse palotát (ami az angol királynő helyi rezidenciája), a St. Giles katedrálist és a Parlament modern épületét is. Kora délután transzfer a Glasgow-i repülőtérre, elutazás frankfurti átszállas, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Részvételi díj kétágyas 319 900.- Ft/fő
Részvételi díj egyágyas: 449 900 .- Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegy, szállás 6 éjszakára reggelivel, transzferek és programok a leírás szerint, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték: kb. 39 000 Ft/fő, 23 kg-os feladott poggyász: kb. 20 000 Ft/db belépőjegyek a nevezetességekhez kb 90 GBP,   baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, fakultatív félpanzió (3 fogásos vacsorák a szállodában vagy közeli étteremben) felára: 65 000 Ft/fő.

Stornó biztosítás: 
Az utazás alapára tartalmazza a stornó azaz útlemondási biztosítást.
Úti okmány: 
Indulás előtt ellenőrizze úti okmánya érvényességét! EU országokba és Angliába is érvényes, új típusú személyigazolvánnyal is lehet utazni. Gépjárművezetői engedély nem fogadható el személyazonosító okmánynak. Külföldi állampolgárságú utasainknak az esetleges vízumigényüket, beutazási feltételeiket egyénileg kell intézniük.