Skót körutazás látogatással Skye szigetén

wallace_monument.jpg
Utazás formája: 
Csoportos utazás repülővel
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
reggeli
Utazás: 
repülő
Város: 
Edinburgh
AKCIÓ: 
Előfoglalási akció - 15.000 Ft
Azonosító: 
5-4
Megrendelhető a következő időszakokra: 

Dátum 2019. október 1-7.
Időtartam 7 nap/6 éj
Részvételi díj kétágyas szobában: 299 900 Ft/fő

Járulékos költségek: 

 Reptéri illeték, biztosítás

Skót körutazás látogatással Skye szigetén csoportos körutazás
Előfoglalási kedvezmény: 3 hónappal indulás előtt - 15 000 Ft/fő

Dátum 2019. október 1-7
Időtartam: 7 nap/6 éj
Utazás Menetrendszerinti repülőjárattal, Repülési idő Kb. 3,5 óra
Elhelyezés 3-csillagos szállodákban
Ellátás Reggeli
Idegenvezetés A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.
Minimum létszám 25 fő

A Skót Felföld összetéveszthetetlenül zord tájai, festői várai, Loch Ness és a skót szoknya legendája, egy pohár skót whisky és a misztikus szigetvilág mind felfedezésre csábít!

Programleírás 

1.nap: Rosslyn, Edinburgh
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban egy átszállással Glasgow-ba, majd busszal indulunk tovább a keleti part felé, első megállónk a lenyűgöző díszítésű Rosslyn kápolna. A gótikus kápolnát megannyi legenda lengi körül, nem véletlenül kapott szerepet Dan Brown besteller regényében is, melynek köszönhetően további felújítási munkák is zajlanak az épületen. Délután érkezünk Edinburgh-be, gyalogosan felfedezzük az Óváros és az Újváros szépségeit, a város főutcája, vagyis a Royal Mile érdekes épületeit, a várat, láthatjuk a Holyroodhouse palotát (ami az angol királynő helyi rezidenciája), a St. Giles katedrálist és a Parlament modern épületét is. Szállás Edinburgh-ben (2 éj).

2. nap: Melrose, Edinburgh
Délelőtt Edinburgh környékén teszünk kirándulást, ellátogatunk a gyönyörű Melrose apátsághoz a Skót Határvidékre, majd egy whiskey lepárló üzembe, ahol kóstolásra is nyílik majd lehetőség. Délután szabadprogram és vásárlási lehetőség Edinburgh-ben.

3. nap: St. Andrews, Pitlochry
Délelőtt a bájos St. Andrews-ba teszünk látogatást. A tengerparton fekvő település a golf szülővárosa és ismert elit egyetemeiről is, itt tanult Vilmos herceg is. Megtekintjük a katedrális lenyűgöző romjait és a régi temetőt, majd továbbutazunk és sétálunk egyet Pitlochry hangulatos városkájában. Szállás Pitlochry-ban (1 éj).

4. nap: Blair kastély, Loch Ness, Fort William
Reggel a gyönyörű természeti környezetben fekvő Blair kastélyt fedezzük fel, majd ellátogatunk a híres Loch Ness-i tóhoz. Megismerkedünk Nessie, vagyis a tó szörnyének legendájával és megcsodáljuk a tóra néző kilátást a parton fekvő Urquhart kastélyból. Loch Ness mellett vezet utunk a Ben Nevis lábánál fekvő Fort Williambe, ahol egy rövid sétát teszünk. Szállás Fort Williamben (2 éj).

5. nap: Skye szigete
Egész napos kirándulás Skye szigetére. A Belső-Hebridák legnagyobb szigetének fő vonzereje a fantasztikus táj: zöldellő mocsarak, hegyvonulatok, izgalmas sziklaalakzatok, tavak, vízesések és vad, sziklás tengerpartok egyvelegén át visz buszunk. Séta Portree-ben a sziget fővárosában és látogatás a Dunvegan kastélyban, a MacLeod klán ősi székhelyén.

6. nap: Glen Coe, Stirling, Loch Lomond
Reggel délnek indulunk a Glen Coe festői völgyén át, majd utunk a Loch Lomond tó és a Trossachs vidékén keresztül vezet, a gyönyörű tájat miniatűr Skóciának is hívják, hiszen a skót tájak minden jellegzetességét megtaláljuk itt. Ezután Stirling ősi városába utazunk, látogatás a várban, majd fotózási lehetőség a William Wallace emlékműnél. Szállás Glasgow-ban (1 éj).

7. nap: Glasgow
Utolsó napunkat Skócia legnagyobb városában, Glasgow-ban töltjük. Gyalogosan ismerkedünk meg a főbb látnivalókkal; a hatalmas katedrálissal és a viktoriánus nekropolisszal, mellette a középkorból fennmaradt legrégebbi házzal, majd megállunk a III. Györgyről elnevezett téren, ahol a Városháza és a Modern Művészeti Galéria is található. Délután transzfer a Glasgow-i repülőtérre, hazautazás egy átszállással, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Részvételi díj kétágyas 299 900.- Ft/fő
Egy ágyas felár: 110.000 .-

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegy, szállás 5 éjszakára reggelivel, transzferek és programok a leírás szerint, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték: kb. 39 000 Ft/fő, 23 kg-os feladott poggyász: kb. 20 000 Ft/db belépőjegyek a nevezetességekhez kb 90 GBP,   baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás.fakultatív félpanzió (2 fogásos vacsorák a szállodában vagy közeli étteremben) felára: 64 000 Ft/fő.

Stornó biztosítás: 
Az utazás alapára tartalmazza a stornó azaz útlemondási biztosítást.
Úti okmány: 
Indulás előtt ellenőrizze úti okmánya érvényességét! EU országokba és Angliába is érvényes, új típusú személyigazolvánnyal is lehet utazni. Gépjárművezetői engedély nem fogadható el személyazonosító okmánynak. Külföldi állampolgárságú utasainknak az esetleges vízumigényüket, beutazási feltételeiket egyénileg kell intézniük.