Skóciai barangolások

linlithgow_palace1.jpg
Utazás formája: 
Csoportos utazás repülővel
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
reggeli
Utazás: 
repülő
AKCIÓ: 
Előfoglalási akció: -5%
Azonosító: 
16-3
Megrendelhető a következő időszakokra: 

2019. május 24-31.: 361 700 Ft/fő + ill. 
2019. június 14-21.: 374 900 Ft/fő + ill.
2019. június 28 - július 5.: 393 500 Ft/fő + ill.
2019. július 12-19: 398 500 Ft/fő + ill. 
2019. július 26 - augusztus 2.: 398 500 Ft/fő + ill.
2019 augusztus 30 - szeptember 6.: 393 500 Ft/fő + ill. 
2019 szeptember 13-20.: 374 900 Ft/fő + ill. 
2019 szeptember 27 - október 4.: 343 700 Ft/fő + ill 
Előfoglalási lehetőség a fenti időpontokra, árak hamarosan. 
Az úton nagyon korlátozottak a szabad helyek. 

Járulékos költségek: 

Illeték: 42.000.-
Biztosítás: 4800 Ft/fő


UJ PROGRAM!

Utazás: Közvetlenűl repülőgéppel. Skóciában jó minőségű, kor­sze­rű autóbusszal.
Szállás: 7 éjszaka 3 csillagos (esetenként 2 csillagos) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobák­ban.
Ellátás: Félpanzió. (A bőséges skót reggelit kapnak utasaink). 

PROGRAM:  
1. nap: CULROSS, EDINBURGH
A reggeli órákban elutazás Ferihegyről, egyszeri átszállással Edinburgh-ba. A megérkezést követően utazás a közeli Culross-ba. Az ódon hangulatú városka épületei a késő középkori Skóciát idézik. Rövid séta, majd Edinburgh-ba, Skócia fővárosába utazunk. Edinburgh-t sokan Európa egyik legszebb városának tartják, és valóban kevés városban ötvöződnek ilyen nagyszerűen a természeti adottságok az ember alkotta látványosságokkal. Autóbuszos és gyalogos városnézés: középkori óváros a St. Giles-katedrálissal, a város szíve – a Princes Street, a XVIII. századi (György-korabeli) szép terek, a Calton hegy pazar panorámát nyújtó kilátója stb. Szállás Edinburgh környékén (2 éj).

2. nap: EDINBURGH, ROSSLYN KÁPOLNA, LINLITHGOW VÁRA
Délelőtt folytatjuk az első napon megkezdett városnézést Edinburgh-ban, közösen megnézzük a város nagy nevezetességét, a skót királyi várat, valamint lesz egy kis szabadidő is. Délután a skót gótika mesterművét, a dús kőfaragványairól híres XV. századi Rosslyn kápolnát tekintjük meg, majd látogatást teszünk Linlithgow nagyszerű várában (itt született 1542-ben Stuart Mária).

3. nap: STIRLING, TROSSACHS, LOCH LOMOND, GLEN COE
Utazás észak felé. Stirling városát Skócia földrajzi és történelmi középpontjának szokták nevezni. Látogatás Stuart Mária egykori várában, majd tovább a Skót Felföld felé. Ismerkedés a Trossachs erdős-hegyes tóvidékével és a Loch Lomonddal, Nagy-Britannia legnagyobb tavával. Utunkat a vadregényes Glen Coe völgyön keresztül folytatjuk. Szállás a Skót Felföldön (1 éj).

4. nap: GLENFINNAN EMLÉKMŰ, SKYE-SZIGET, PORTREE, DUNVEGAN VÁRKASTÉLY 
Utazás egy híres útvonalon (Road to the Isles) a Skót Felföld romantikus, tavakkal telepöttyözött völgyein át a Hebridák szigetei irányába. Útközben fotószünet a Glenfinnan emlékműnél. Mallaig halászvároskából kompátkelés a skót hagyományokat (nyelvet, szokásokat) ma is erősen őrző, természeti szépségekben gazdag Skye-szigetre. Körutazás a szigeten fotószünetekkel. Pihenő Portree-ben, a sziget hangulatos „fővárosában". Látogatás a tengerbe benyúló földnyelven fekvő Dunvegan várkastélyban, mely a XII. század óta a MacLeod klán ősi fészke. A család számos ereklyéjét őrzik a kastélyban.
Szállás a Skye-szigetet a szárazfölddel összekötő híd közelében (1 éj).

5. nap:  EILEAN DONAN VÁR, FORT AUGUSTUS, LOCH NESS, URQUHART VÁRA, WHISKYLEPÁRLÓ, INVERNESS
Utazás a Loch Ness-i tó irányába. Útközben fotószünet a festői fekvésű Eilean Donan várnál (a Hegylakó című film forgatásának helyszínénél) és pihenő Fort Augustusban (látványos zsiliprendszer a Kaledóniai csatornán).
A Loch Ness a szörny történetének köszönhetően Skócia leghíresebb tava. Látogatás Urquhart várának romjainál, ahonnan a legtöbben szokták figyelni a szörny felbukkanását. Délután ismerkedés a skót whisky előállításának titkaival egy whiskylepárlóban, majd séta Invernessben, a Skót Felföld fővárosában. Szállás Invernessben vagy környékén (1 éj).

6. nap: SKÓT FELFÖLD, BLAIR KASTÉLY, DUNDEE, ST. ANDREWS
Utazás délre a Skót Felföld romantikus tájain keresztül. Látogatás Blair kastélyában, az egyik legszebb és leggazdagabb berendezésű skót kastélyban. Továbbutazás Dundee érintésével, itt fotószünet a kikötőben kiállított Discovery hajónál (Scott kapitány ezzel a hajóval indult az első déli-sarki expedíciójára). Délután ismerkedés St. Andrews-zal, Skócia ősi egyetemi városával (középkori katedrális romjai, várromok, középkori egyetemi épületek stb.). Szállás Glasgow mellett (2 éj).

7. nap: CULZEAN KASTÉLY, ALLOWAY, GLASGOW
Kirándulás Délnyugat-Skóciába. Délelőtt Skócia egyik legszebb kastélyát, a tengerpart fölé magasodó sziklán álló Culzean kastélyt tekintjük meg, majd a következő állomás Alloway városka, ahol a skótok nemzeti költőjének, Robert Burnsnek a zsúpfedeles szülőháza található.
Délután városnézés Glasgow-ban, Skócia legnagyobb városában: katedrális, George Square, Viktória-korabeli városközpont, People’s Palace és Winter Garden a „Glasgow Green” nevű parkban stb.

8. nap: NEW LANARK
Utolsó programunk egy valódi különlegesség, New Lanark megtekintése. A falu az 1800-as évek elején egy virágzó ipari település volt, vízi energiára épülő modern üzemekkel, a dolgozók számára biztosított színvonalas otthonokkal, igényes körülményekkel. Korának valódi mintatelepülése volt. Szerencsére nem engedték elpusztulni az épületegyüttest, a közelmúltban eredeti állapotban felújították. New Lanark napjainkban már az UNESCO világörökség részeként vonzza a turistákat. Az időutazás után transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre egyszeri átszállással.
 

Megjegyzés: A szállodák elhelyezkedése és a légitársaságok menetrendje nem teljesen azonos minden csoportnál. A programok sorrendjét a szálláshelyek és a menetrendek függvényében alakítjuk, de természetesen minden program teljesülni fog.

  


Utazás: Menetrend szerinti repülőjáratokkal egyszeri átszállással, Skóciában jó minőségű, korszerű autóbusszal. Érkezés Edinburgh-ba, hazautazás Glasgow-ból / a szept. 13-i és szept. 27-i csoportoknál a hazautazás is Edinburgh-ból. (Skócia 2 nagyvárosa, Glasgow és Edinburgh mindössze 75 km-re van egymástól.)
Szállás: 7 éjszaka középkategóriájú szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban. (Megjegyzés: Skóciában a Felföldön található hotelek általában kicsit egyszerűbbek, jellemzően tradicionális hangulatúak, mind építészetileg, mind a szobák berendezését illetően.)
Ellátás: Félpanzió (bőséges reggeli, menüvacsora).
Egyágyas felár: 118.000 Ft

a repülőjegyet, a helyi autóbuszt, a kompátkelést a Skye-szigetre, a 7 éjszakai szállást félpanzióval, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést, de nem tartalmazza a belépődíjakat.

A belépődíjak összege kb. 100 GBP.
(nyugdíjas: kb. 80 GBP)

 

1 ágyas felár: 
Azon kedves utasaink részére, akik egyedül jelentkeznek, de nem szándékoznak az egyágyas szoba felárát megfizetni, vállaljuk a társítást két ill. háromágyas elhelyezéssel. Erre vonatkozó igényeket a foglalással egyidejűleg kérjük jelezni! Amennyiben irodánknak nem áll módjában szobatársat találni, az egyágyas felárat ez esetben NEM KELL FIZETNI. Közeli indulásokra jelentkezés esetén a felár nélküli egyágyas elhelyezést, nem automatikusan garantáljuk!
Stornó biztosítás: 
Az utazás alapára tartalmazza a stornó azaz útlemondási biztosítást.
Úti okmány: 
Indulás előtt ellenőrizze úti okmánya érvényességét! EU országokba és Angliába is érvényes, új típusú személyigazolvánnyal is lehet utazni. Gépjárművezetői engedély nem fogadható el személyazonosító okmánynak. Külföldi állampolgárságú utasainknak az esetleges vízumigényüket, beutazási feltételeiket egyénileg kell intézniük.