Skócia - Whisky túra 6 nap

 

oban-whisky.jpg
Utazás formája: 
Fly & Drive program
Elhelyezés: 
vendégház
Ellátás: 
reggeli
Utazás: 
fly&drive
Azonosító: 
58-20

6 nap Skóciában, a Whisky gyárak bűvöletében
Új program, már foglalható akár 2018 évre is.
6 nap / 5 éjszaka

PROGRAM:

1. Nap
Érkezés Edinburghba autó felvétele, majd városnézés. Az Edinburgh Vár bejárása után térjünk be a szomszédságában található Skót Whisky Központba, ahol megismerkedhetünk az „élet vizének” történetével. A kóstoló természetesen nem marad el! Ezután egy kellemes sétát javaslunk a Royal Mile-on, az egy mérföld hosszú hangulatos utcán, ahol a Szent Egyed Katedrális és a Királynő skóciai palotája is található; illetve Edinburgh Újvárosában és a Princes Streeten, Edinburgh örökké mozgalmas főutcáján. Szállás Edinburghban.

2. Nap
Reggeli után Észak felé indulunk, a Forth Öblön átívelő hídon át Perthshire területére. Töltsünk egy kis időt Perth városában, meglátogathatjuk a Scone Palotát, a skót királyok koronázási helyét. Ezután kövessük az A85-ös utat Crieff felé, ahol megállhatunk a Glenturret Whisky lepárlónál. Itt gyártják a Famous Grouse Whiskyt és egy interaktív látogatás során megismerhetjük a legkedveltebb kevert whisky gyártásának folyamatát. Szállás Perth környékén.

3. Nap
Az A93-as úton autózunk Blairgowrie felé, majd az A924-esen Pitlochry irányában haladunk tovább. A környéken több whisky lepárló is található, például az Aberfeldy, a Blair Atholl, az Edradour, amely Skócia legkisebb lepárlója, és még Tokajis hordóban érlelt whiskyt is kóstolhatunk! Royal Deeside vidékén érdemes tölteni egy kis időt. A legismertebb whisky lepárló a Royal Lochnagar, amely Albert Herceg 1848-as látogatása után nyerte el a „Királyi” címet és a királyi család számára ez a lepárló szolgáltatta az élet vizét. Az összes hely nem fér bele a napi programba, de érdemes meglátogatni a vidéket. Érdemes megnézni az itt magasló Cawdor Kastélyt, mielőtt következő szálláshelyünkre érünk, Inverness környékére.

4. Nap
Inverness környékét elhagyva Dél felé haladunk, a szörnyről is világszerte híres Loch Ness partján. A Loch Ness látogatói központban megismerkedhetünk Nessie nyomaival, a tó partján fekvő Urquhart Vár romjai pedig több órás nézelődésre adnak lehetőséget. A tó legdélebbi pontján álljunk meg Fort Augustus-ban, ahol a Caledoniai csatorna egyik zsiliprendszerét tanulmányozhatjuk. Ezután Fort William felé vesszük az irányt, amely Nagy-Britannia legmagasabb hegyének, a Ben Nevis-nek lábánál fekszik. Itt található a Ben Nevis whisky lepárló, amely a hegycsúcsból lerohanó lágy vizekből készíti Skócia kedvenc italát, ragaszkodva a hagyományos gyártási folyamathoz.
Tovább haladunk a Loch Linnhe partján, majd elérünk Oban környékére, ahol a szállásunk lesz.

5. Nap
Reggeli után az Oban whisky lepárlót látogathatjuk meg, az egyik legrégebbi maláta whisky gyárat. Ezután Loch Awe irányában haladunk. Invererayben megnézhetjük a kastélyt, a Campbell Klán székhelyét. Folytatjuk utunkat Dél felé az A82-es úton, követve a Loch Lomond partjait, amely Skócia talán legszebb tava. Trossachs régión átutazva Killearn-ban meglátogathatjuk a Glengoyne whisky lepárlót, amelynek egyik különlegessége, hogy tőzegen szárított árpa helyett levegővel szárítottat használnak, ezáltal szabadjára engedve a lágy, finom ízeket. Szállás: Glasgowban vagy környékén. 

6. Nap
Stirlingen át visszatérünk Edinburghba. Az autó leadása, majd hazautazás.


 

Szállás:
• 1 éj Edinburgh
• 1 éj Perth környékén
• 1 éj Inverness környékén
• 1 éj Oban környékén
• 1 éj Glasgowban vagy környékén


Részvételi díjak:
január 1- március 31 között: 181.420.-
április - Július 31között : 224.960 Ft/fő
augusztus 1- 31.: 246.900 Ft/fő
szeptember 1 - október 31 között: 224.960 Ft/fő
november 1-december 22 között: 181.420 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:
Szállás 3 * vendégházakban, 5 éjszakára, kétágyas, fürdőszobás elhelyezéssel, reggelivel
Bérautó 6 napra
24 órás magyar nyelvű asszisztencia

Külön fizetendő:
Repülőjegy ára, Stornó biztosítás, Betegség Baleset biztosítás 

Stornó biztosítás: 
Az utazás alapára nem tartalmazza a stornó azaz útlemondási biztosítást.
Úti okmány: 
Indulás előtt ellenőrizze úti okmánya érvényességét! EU országokba és Angliába is érvényes, új típusú személyigazolvánnyal is lehet utazni. Gépjárművezetői engedély nem fogadható el személyazonosító okmánynak. Külföldi állampolgárságú utasainknak az esetleges vízumigényüket, beutazási feltételeiket egyénileg kell intézniük.