Skócia vadregényes tájain - csoportos körutazás

 

edinburgh-scotland.jpg
Utazás formája: 
Csoportos utazás repülővel
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
reggeli
Utazás: 
repülő
Azonosító: 
10-2
Megrendelhető a következő időszakokra: 

ÚJ IDŐPONT
2020. szeptember 18 - 22. - Részvétei díj: 239.000 Ft/fő + illeték

Járulékos költségek: 

Reptéri illeték: 39.000 Ft/fő
Storno biztosítás: 1,5 %
Biztosítás: 3.875 Ft/fő
Belépő az Edinburgh-i várba: 9.000 Ft/fő
Elsőbbségi beszállás 17.900 Ft/fő
Feladott poggyász max 10 kg: 18.900 Ft/db
Feladott poggyász max 20 kg: 25.900 Ft/db
Ülőhelyfoglalás oda-vissza útra: 9.500 Ft/fő

 


 

Csoportos utunk során Skócia legszebb városaival és tájaival ismerkedhetünk meg. Túránkat az ország legnépesebb városában, Glasgow-ban kezdjük, majd a középkori hangulatú Stirling felé vesszük az irányt. Következő állomásunk Fort William, ahol meglátogatjuk a többszáz éves Ben Nevis whiskylepárlót és természetesen megkóstoljuk Skócia leghíresebb italát is. A Loch Ness partján a romantikus Urquhart várrom mellől figyelhetjük, hogy előbújik-e a szörny. Felfedezzük a Skót Felföld fővárosát, Invernesst és meglátogatjuk Skócia egyik legszebb kastélyát, a Blair kastélyt. A program Nagy-Britannia talán legszebb városában, Edinburgh-ban zárul, ahol bejárjuk az UNESCO Világörökségeként azámon tartott óvárost és megnézzük a híres várat, melynek falai között őrzik a skót koronaékszereket.

Az út kiemelt értékei: Utazás közvetlen repülőjárattal Budapest-Glasgow és Edinburgh-Budapest között. A részvételi díj tartalmazza a kastélybelépőket és látogatást a whiskeylepárlóban. Vacsora Stirlingben. Kiváló helyismeretű magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig. Szállás jó minőségű, középkategóriás szállodákban. Városnézés Stirlingben, Glasgow-ban és Edinburgh-ban.

Programok:
1  nap: 

Elutazás Budapestről Glasgow-ba a Wizzair légitársaság közvetlen járatával (06:40-08:50), majd érkezés után felfedezzük Glasgow múltjának legszebb emlékeit, látnivalóit: George Square, Kelvingrove Art Museum, People's Palace, Katedrális és a Necropolis. Délután Stirling felé vesszük az irányt, panoráma városnézés Stirlingben. 
Szállás: The King Robert Hotel.

2. nap:
Reggeli után észak felé utazva változatos, szép tájakat (többek között Loch Lomond híres golfparadicsomát) érintve jutunk el Fort Wiliamig és ellátogatunk a nagy múltú Ben Nevis whiskyüzembe. Itt megismerkedünk Skócia nemzeti italának történetével, és természetesen kóstolót is kapunk. Ezután a Felföld kapuja, Inverness felé vesszük az irányt, majd elérjük Skócia leghíresebb és egyben leghírhedtebb tavát, a Loch Nesst. Végig a tóparton haladunk drámai tájakon át, közben megállunk Urquhart romantikus várromjánál, ahonnan elbűvölő a zöld hegyek közé beékelődött Loch Ness kék víztömege, és ahol kiderül, hogy megpillantjuk-e a szörnyet. Szállás: Jurys Inn Inverness.

3. nap:
Városnézés Inverness-ben, ezt követően a Cairngorms Nemzeti Parkon keresztül buszozva először a kifejezettten érdekes tárlattal rendelkező Blair kastélyt keressük fel. Megállunk Pitlochry bájos kisvárosában, majd áthaladunk a Firth of Forth-tengeröböl felett, ahol szép rálátásunk lesz a híres vasúti hídra, mely kecses formájéval Skócia egyik jelképe lett. Panoráma városnézés a fővárosban, majd szállás elfoglalása Edinburgh-ban, a Holiday Inn Express Edinburgh - Leith Waterfront szállodában.

4. nap
Mai napunk a főváros felfedezésvel telik. Az óváros és az újváros egyaránt látnivalókban gazdag: a nagyszerű kilátással bíró, 100 méterrel az óváros felé magasodó domb, azaz a Calton Hill, Charlotte Square, Georgian town, Holyroodhouse palota, Canongate. Fakultatív program keretében a Princess Streez Gardens felett, egy kialudt vulkán bazaltkúpjára épült, Skócia talán leghíresebb épületét, az Edinburgh-i várat tekintjük meg. A program ára: 9.000 Ft/fő. Itt többek között láthatjuk a Lovagtermet és a Szent Margit-kápolnát, illetve megcsodálhatjuk a skót koronaékszereket is. Szabadidő, majd napunkat egy kellemes sétával zárjuk az Edinburgh-hoz tartozó Portobello hangulatos tengerpartján.

5. nap
Reggeli után felkeressük a gazdag gyűjteménnyel rendelkező Nemzeti Múzeumot, majd délután szabadprogram a városban. Késő délután transzfer Edinburgh repülőterére, hazautazás Budapestre közvetlen járattal (Edinburghh-Budapest 21:55-01:55).


Az ár tartalmazza:
Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Glasgow-Edinburgh-Budapest útvonalon, közvetlen repülőjárattal
Személyenként egy db kisméretű kézipoggyász (max. 40x30x20 cm) oda-vissza.
Négy éjszaka szállás a program szerint, középkategóriás szállodákban
Büféreggeli
Vacsora Stirlingben
Utazás különbusszal a program szerint
Városnézés Stirlingben, Edinburgh-ban és Glasgow-ban
Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt

Az ár nem tartalmazza:
Repülőtéri illetékek: 39.000 Ft/fő
Belépő az Edinburgh-i várba: 9.000 Ft/fő
Egyéb tudnivalók: Egyéni vacsora lehetőség Edinburgh-ban és Glasgow-ban: számtalan étterem és pub áll az utazók rendelkezésére.
Egyágyas szobában történő elhelyezés esetén 90.000 Ft felár fizetendő. 
Útlemondási biztosítás 1,50 % fő.
Biztosítás: 3.875 Ft/fő
Elsőbbségi beszállás: Korlátozott számban elérhető (a fedélzetre magával vihet a kisméretű kézipoggyász mellett egy nagyméretű - max. 55×40×23 cm - kézipoggyászt is): 17.900 Ft/fő
Feladott poggyász (max. 10 kg) 18.900 Ft/fő 
Feladott poggyász (max. 20 kg) 25.900 Ft/fő

 

 

Stornó biztosítás: 
Az utazás alapára nem tartalmazza a stornó azaz útlemondási biztosítást.
Úti okmány: 
Indulás előtt ellenőrizze úti okmánya érvényességét! EU országokba és Angliába is érvényes, új típusú személyigazolvánnyal is lehet utazni. Gépjárművezetői engedély nem fogadható el személyazonosító okmánynak. Külföldi állampolgárságú utasainknak az esetleges vízumigényüket, beutazási feltételeiket egyénileg kell intézniük.