Skócia vadregényes tájain - csoportos körutazás

edinburgh-scotland.jpg
Utazás formája: 
Csoportos utazás repülővel
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
reggeli
Utazás: 
repülő
Azonosító: 
10-2
Megrendelhető a következő időszakokra: 

  
2019.június 06-09.: 169 900 / fő + ill AZ ÚT BETELT

 


 

Csoportos utunk során Skócia legszebb városaival és tájaival ismerkedhetünk meg. A túránkat Nagy-Britannia talán legszebb városában, Edinburgh-ban kezdjük, ahol felfedezzük az UNESCO Világörökségeként számon tartott óvárost és megnézzük a híres várat, melynek falai között őrzik a skót koronaékszereket. Meglátogatjuk Skócia egyik legszebb kastélyát: a Blair kastélyt és felfedezzük a Skót Felföld fővárosát, Invernesst. A Loch Ness partján a romantikus Urquhart várrom mellől figyelhetjük, hogy előbújik-e a szörny, majd következő állomásunk Fort William, ahol meglátogatjuk a több száz éves Ben Nevis whiskylepárlót és természetesen megkóstoljuk Skócia leghíresebb italát. Utunkat az ország legnépesebb városában, Glasgow-ban zárjuk, városnézéssel.

Az út kiemelt értékei: Utazás a Jet2 közvetlen repülőjáratával Budapest és Edinburgh közöttA részvételi díj tartalmazza a kastélybelépőket és a látogatást a whiskylepárlóbanKiváló helyismeretű magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésigSzállás jó minőségű, középkategóriás szállodákbanVárosnézés Glasgow-ban és Edinburgh-ban

Programok:
1  nap: 

Elutazás Budapestről Edinburgh-ba a Jet2 légitársaság közvetlen járatával (12:20-14:25).
Érkezés után panoráma városnézés busszal, majd felmegyünk a nagyszerű kilátással bíró, 100 méterrel az óváros felé magasadó dombra, azaz a Calton Hill-re.Szállás elfoglalása Edinburgh-ban, a Holiday Inn Express Waterfront szállodában.

2. nap:
Reggeli után városnézés Edinburgh-ban, felmegyünk a várhegyre, séta a Princess Street Gardens felett, egy kialudt vulkán bazaltkúpjára épült, Skócia talán leghíresebb épületéhez, az Edinburgh-i várhoz. Szabadprogram vagy fakultatív várlátogatás. Itt többek között láthatjuk a Lovagtermet és a Szent Margit-kápolnát, illetve megcsodálhatjuk a skót koronaékszereket is. A program ára: 9000 Ft/fő.
Sétálunk a Royal Mile hangulatos utcáján, majd ellátogatunk a kiváló kiállítást és kilátást adó Nemzeti Múzeumba. Áthaladunk a Firth of Forth-tengeröböl felett, ahol szép rálátásunk lesz a híres vasúti hídra, mely kecses formájával Skócia egyik jelképe lett. Megállunk Pitlochry bájos kisvárosában, ezután az érdekes tárlattal rendelkező Blair kastélyt keressük fel, majd a Cairngorms Nemzeti Parkon keresztül buszozva érjük el szállásunkat.

3. nap:
Városnézés Inverness-ben, majd a skót Felföld fővárosát magunk mögött hagyva elérjük Skócia leghíresebb és egyben leghírhedtebb tavát, a Loch Nesst. Végig a tóparton haladunk drámai tájakon át, közben megállunk Urquhart romantikus várromjánál, ahonnan elbűvölő a zöld hegyek közé beékelődött Loch Ness kék víztömege, és ahol kiderül, hogy megpillantjuk-e a szörnyet. A lankás dombok között haladva Jutunk el Fort Williamig és ellátogatunk a nagy múltú Ben Nevis whiskyüzembe. Itt megismerkedünk Skócia nemzeti italának történetével, és természetesen kóstolót is kapunk. A nap hátralevő részében változatos, szép tájakat (többek között Glencoe és Loch Lomond híres golfparadicsomát) érintve jutunk el Glasgowba. Szállás Glasgow-ban, Premier Inn Glasgow Pacific Quay.

4. nap
Reggeli után Skócia legnagyobb városával ismerkedünk, mely méltán büszkélkedik viktoriánus és szecessziós épületeivel, ugyanakkor a lüktető, élettel teli hangulata és megannyi zöld területei teszik még inkább vonzóvá a Clyde folyó partján fekvő várost. Városnézésünk alkalmával felfedezzük a főbb látnivalókat: George Square, Városháza, Buchanan Street, Katedrális (kívülről) és a Necropolis, Provands Lordship. Ebéd után a mindössze 60 km-re fekvő Edinburgh repülőterére utazunk, ahonnan közvetlen repülőjárattal utazunk haza Budapestre 


Az ár tartalmazza:
Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Edinburgh útvonalon, közvetlen repülőjárattal
Személyenként egy db kézipoggyász (max. 56cmx45cmx25cm és max. 10 kg)
Három éjszaka szállás a program szerint, középkategóriás szállodákban
Reggeli és 1db vacsora Grantown on Spey-ben
Utazás különbusszal a program szerintVárosnézés Glasgow-ban és Edinburgh-ban
Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt

Az ár nem tartalmazza:
Repülőtéri illetékek: 49 000 Ft/fő
Egyéb tudnivalók: Egyéni vacsora lehetőség Edinburgh-ban és Glasgow-ban: számtalan étterem és pub áll az utazók rendelkezésére.
Egyágyas szobában történő elhelyezés esetén 55 000 Ft felár fizetendő. Útlemondási biztosítás 1,70 % fő. Feladott poggyász (max. 22 kg) 17.000 Ft fő 

Részletek: 

Június 6-9. 
Menetrend: 12:20-14:25 / (16:05-20:05).
Szállás Edinburgh-ban, a Holiday Inn Express Waterfront szállodában.
Szállás  Aviemore-ban a Strathspey Hotel-ben 
Szállás Glasgow-ban, Premier Inn Buchanan Galleries.

 

Stornó biztosítás: 
Az utazás alapára nem tartalmazza a stornó azaz útlemondási biztosítást.
Úti okmány: 
Indulás előtt ellenőrizze úti okmánya érvényességét! EU országokba és Angliába is érvényes, új típusú személyigazolvánnyal is lehet utazni. Gépjárművezetői engedély nem fogadható el személyazonosító okmánynak. Külföldi állampolgárságú utasainknak az esetleges vízumigényüket, beutazási feltételeiket egyénileg kell intézniük.